Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Przewodniki CICERONE
#1 PostWysłany: 21 Lip 2015 11:49 
Awatar użytkownika

Loty: 36
Kilometry: 32 327
Przeszukując forum nie natrafiłem na wzmiankę o przewodnikach wydawnictwa Cicerone.
Przewodniki są anglojęzyczne i jak samo wydawnictwo się reklamuje przeznaczone są dla: 'walkers, mountaineers, trekkers, climbers and cyclists'
W ofercie ok 360 tytułów, ułożonych regionami - głównie Europa śródziemnomorska, Alpy, Pireneje, Wyspy Brytyjskie, Skandynawia, Islandia, Grenlandia, ale również Europa zachodnia i wschodnia, Himalaje, Afryka, Ameryki...

http://www.cicerone.co.uk/product/index ... gue/region

katalog w pdf:
http://www.cicerone.co.uk/filestore/dow ... alogue.pdf

Sam trafiłem na stronę szukając przewodników po dolomitach. Może komuś się przyda, może się ktoś zainspiruje jakimś tytułem i wybierze się na trekking...

PS.
Jest wątek 'książki podróżnicze' może warto założyć wątek o przewodnikach, zwłaszcza tych których nie znajdziemy na półkach większości polskich księgarni...
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Rzymie ☕🍕 Loty piątek-poniedziałek i pobyt w hotelu ze śniadaniami za 1269 PLN 💚🤍❤️ Wakacje w Rzymie ☕🍕 Loty piątek-poniedziałek i pobyt w hotelu ze śniadaniami za 1269 PLN 💚🤍❤️
Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊 Tydzień na greckiej wyspie z wyżywieniem za 1829 PLN 🏖️🌊
#2 PostWysłany: 21 Lip 2015 12:43 

Moge spokojnie polecic przewodniki po Malcie, La Palmie i Maderze. Kapitalne. Ale tylko dla aktywnych milosnikow wedrowek. Nie znajdziecie w nich informacji o wypozyczeniach aut, tanich knajpach czy tam noclegach "z darmowym lozkiem dla dzieciaczkow" itp. Solidne przewodniki dla wedrowcow a wydawnictwo trzyma poziom.
Co do tematu o przewodnikach kiedys taki widzialem, ale jakos nie moge go odnalezc. Pomysl moim zdaniem doskonaly, warto pokazac ludziom ze na slabiutkich Lonely Planet swiat sie nie konczy. Gdy czytam w jednym z tematow zale ze po Azorach to tylko "badziewny" Bradt a nie ma "cudownego LP" to mnie skreca... Warto pokazywac naprawde solidne serie i recenzowac poszczegolne tytuly tuzow jak Bradt czy Footprint.

Wysłane z mojego X2_Twin przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości