Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Lut 2013 17:44 

Wykupiłem w portugalskich liniach lotniczych TAP bilety.
Do Lizbony miałem lot w niedzielę wcześnie rano (planowany przylot po 11.00) i dalej miałem ruszyć w podróż samochodem do Hiszpanii aby wrócić do Lizbony za tydzień i odlecieć na Maderę.
Już po wykupieniu biletów przez internet i opłaceniu ich u polskiego przedstawiciela TAP otrzymałem propozycję zmiany terminu wylotu wprawdzie tego samego dnia wieczorem ale lądowanie w Lizbonie po godzinie 0:30 dnia następnego.
Burzyło to cały plan mojej podróży, więc skontaktowałem się z agentem TAP i zaproponowałem, że mogę sie zgodzić na zmianę terminu wylotu na sobotę pod warunkiem, że linie opłacą mi nocleg w Lizbonie w nocy z soboty na niedzielę.
Agent odmówił tego świadczenia dodatkowego i w rezultacie zmieniłem tylko rezerwacje na wylot w sobotę, bo proponowana przez nich zmiana wylotu w niedzielę wieczorem ii przylotu do Lizbony w poniedziałek byłaby dla mnie bardzo niekorzystna.
Czy linia lotnicza która dokonuje zmian w harmonogramie lotów już po ich wykupieniu i opłaceniu może dowolnie zmieniać termin lotu bez żadnej konsekwancji.
Czy z faktu ,że nie wyraziłem zgodzy na zmianę terminu przylotu do Lizbony o jeden dzień póżniej, a wyraziłem zgodę na wylot o jeden dzień wcześniej nie wynika, że powinni mi zaproponować nocleg z soboty na niedzielę?
Czy w tym przypadku jako pasażer mam jakieś prawa i należy mi się zgodnie z przepisami jakakolwiek rekompensata (nocleg z tytułu zmiany rozkładu lotów przez linie lotniczą).
Nie wspomnę o tym, że zmienili również godzinę mojego wylotu z Lizbony do Warszawy w drodze powrotnej i zamiast wieczorem wylatuję wcześnie rano - bo to już jestem gotowy przeboleć.

Czy któś z Was spotkał sie z takim problemem, lub zna przepisy które w tego typu przypadkach maja zastosowanie?
Pozdrawiam
Andrzej
 Profil Relacje PM off  

Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎 Odkryj kraj kawy, samby i piłki nożnej ⚽️☕🇧🇷 Tanie loty do Brazylii od 2089 PLN 🌎
Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN Fuerteventura z all inclusive 🏝️🍹 4* hotel tylko dla dorosłych z basenem za 2887 PLN
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości