Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Cze 2016 00:25 

Loty: 55
Kilometry: 83 455
niebieski
cześć
jak jest ze spaniem na lotnisku w Wilnie? wracam tym rannym do WAW i mam zamiar przekoczować kilka godzin.
pzdr

Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙 Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙
Alicante okołoweekendowo za 769 PLN ⛅👣 Loty piątek-niedziela i hotel w centrum 😲 Alicante okołoweekendowo za 769 PLN ⛅👣 Loty piątek-niedziela i hotel w centrum 😲
 Temat postu: Re: Wilno (Litwa)
#2 PostWysłany: 20 Paź 2016 15:22 
Awatar użytkownika

Loty: 414
Kilometry: 1 349 089
niebieski
Podbijam pytanie. Czy da się w miarę bezproblemowo przekimać na lotnisku w Wilnie? Ląduje o 20:00, a kolejny samolot mam o 6:00.

Z góry dzieki za porady.

M.

#3 PostWysłany: 19 Gru 2016 13:58 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
ledakar napisał(a):
Podbijam pytanie. Czy da się w miarę bezproblemowo przekimać na lotnisku w Wilnie? Ląduje o 20:00, a kolejny samolot mam o 6:00.

Z góry dzieki za porady.

M.

Podbijam.
Ja ląduje o 00:45 a wylot o 6, można kimać bez problemu ?

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Gru 2016 14:14 
Awatar użytkownika

wg stronyhttp://www.sleepinginairports.net/europe/vilnius.htm

Cytuj:
Where to Sleep

After security checkpoints close for the night, passengers are restricted to landside only. Passengers sleeping airside will be required to go back to landside until security reopens, and will need to clear security again to re-enter.
For airside sleeping, there are three huge bean bags right outside of a boarding gate (location unknown). Landside sleeping is less comfortable, consisting mostly of metal chairs with armrests, but there are a couple of lounge chairs by the printers that are more comfortable for sleeping if you can snag one. There are a limited number of padded benches if you can snag one, and plenty of hard metal benches. Have a sleeping bag or travel mat handy for added comfort while sleeping on a bench or the floor.
Have a sleep mask handy to block out those bright airport lights while you sleep!
For uninterrupted sleep, there are hotels near the airport
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 31 Lip 2025 23:53 

Spał ktoś w ostatnim czasie na lotnisku w WIlnie? Zastanawiam się czy jest w nocy otwarta jakaś część z akceptowalnymi warunkami do kilkugodzinnej drzemki. Przylatuję do VNO o 24, o 7 rano mam kolejny lot, więc czasu na hotel zbyt dużo nie ma i zastanawiam się czy nie wybrać lotniska. Zwłaszcza, że w tej dacie 2 hotele najbliżej (park inn oraz airinn) wychodzą po 450-550zł za noc
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Sie 2025 04:25 
Awatar użytkownika

srebrny
Spałem w październiku 2023, więc to nie całkiem niedawno…ale- spałem w tej starej części, na 1 piętrze i była cisza i spokój. Natomiast miałem ze sobą śpiwór i matę. Według https://www.sleepinginairports.net/guid ... -guide.htm zostaje tylko landside, bo airside zamykają. Podobnie jak Ty, lądowałem w okolicach północy.
radomt lubi ten post.

#7 PostWysłany: 01 Sie 2025 08:56 

Dzięki @kubus95! A ta część stara, na 1 piętrze to właśnie airside,który prawdopodobnie obecnie zamykają?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Sie 2025 16:36 
Awatar użytkownika

srebrny
Nie, nie. Ta stara część wyglądająca jak dworzec PKP z międzywojnia albo jeszcze wcześniej. Między tym budynkiem a główną halą był normalnie łącznik, żeby się dostać na odloty. Natomiast po przylocie wychodzi się właśnie do tego „dworca”, czyli na landside. Ale jak to wygląda w tej chwili przy przebudowie - nie wiem. Ostatni raz byłem tam rok temu.
radomt lubi ten post.
radomt uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość