Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 339 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
#321 PostWysłany: 22 Cze 2024 20:46 

srebrny
Na osłodę było pewnie odszkodowanie.
 Profil Relacje PM off  

Wakacje nad jeziorem Maggiore ☀️ Loty, noclegi ze śniadaniami i auto za 1176 PLN 🇮🇹 Wakacje nad jeziorem Maggiore ☀️ Loty, noclegi ze śniadaniami i auto za 1176 PLN 🇮🇹
Tajlandia w sezonie za 3157 PLN 🛺 Phuket, Chiang Mai i Bangkok w jednej podróży z Warszawy 🌺 Tajlandia w sezonie za 3157 PLN 🛺 Phuket, Chiang Mai i Bangkok w jednej podróży z Warszawy 🌺
#322 PostWysłany: 23 Cze 2024 13:33 

A dlaczego niby miałoby być odszkodowanie @boots?
Pierwszy samolot z Lizbony spóźnił się 45 minut, w związku z tym dotarliśmy do gate'u na drugi lot w AMS 10 minut po zamknięciu gate. Obsługa powiedziała, że nic nie mogą zrobić, choć wiedzieli, że my jesteśmy tymi pasażerami z opóźnionego lotu z Lizbony. Odesłali do centrum transferowego, tam dali voucher na hotel, posiłki, dojazd lotniskowym autobusem i przebukowali bilety na kolejny dzień do Gdańska.
 Profil Relacje PM off  

#323 PostWysłany: 23 Cze 2024 13:38 

srebrny
To nie było połączenie na jednym bilecie?
 Profil Relacje PM off  

#324 PostWysłany: 23 Cze 2024 13:39 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Skoro przebukowali to musiało być.
 Profil Relacje PM off  

#325 PostWysłany: 23 Cze 2024 13:50 

Loty: 1055
Kilometry: 1 036 927
platynowy
A skoro było na jednym bilecie, to należy się odszkodowanie. Oczywiście o ile przyczyny opóźnienia nie były poza kontrolą przewoźnika.

#326 PostWysłany: 23 Cze 2024 15:39 

srebrny
Cytuj:
Oczywiście o ile przyczyny opóźnienia nie były poza kontrolą przewoźnika.

To nie jest warunek konieczny.
 Profil Relacje PM off  

#327 PostWysłany: 06 Sie 2024 09:37 

Jaki jest minimalny czas na przesiadkę w WAW?

Szukam biletów KTW -> WAW -> VCE. Jest opcja z 35minutową przesiadką w WAW. Będę leciał bez żadnych bagaży rejestrowanych itd. Mimo wszystko wydaje mi się to dziwne, że LOT sprzedaje bilety z tak krótkim czasem na przesiadkę...

Jest szansa tak zdążyć, czy raczej i tak czeka mnie potem zmiana lotu na inny, bo na ten pierwotny po prostu nie zdążę? Ktoś może podróżował podobnie? ;)
 Profil Relacje PM off  

#328 PostWysłany: 06 Sie 2024 09:45 

Loty: 266
Kilometry: 396 660
Spokojnie zdążysz.
Inaczej LOT by nie sprzedawał takich biletów.
Kiedyś leciałem do KRK z POZ via WAW.
Samolot z POZ miał opóźnienie, a w WAW miałem 15 min na przesiadkę i tak zdążyłem. Nawet stweard, do mnie podszedł i powiedział, że zdążę na przesiadkę. I pierwszy wchodziłem do samolotu ;)
Oczywiście, wszystko musi być na jednym bilecie.
adrian.kato uważa post za pomocny.

#329 PostWysłany: 06 Sie 2024 09:50 

Dzięki :) Tak, oczywiście, całość na jednym bilecie.
 Profil Relacje PM off  

#330 PostWysłany: 07 Sie 2024 11:08 
Awatar użytkownika

platynowy
adrian.kato napisał(a):
Jaki jest minimalny czas na przesiadkę w WAW?

schengen -> schengen (czyli ten przypadek) to chyba właśnie 35 minut (a nie wiem, czy nawet nie 30). Powinieneś zdążyć. Przy czym krajówki dość często przylatują nawet chwilę przed czasem, więc realnie możesz mieć nawet go więcej

https://www.facebook.com/zamiedzaidalej
 Profil Relacje PM off  

#331 PostWysłany: 12 Wrz 2024 22:54 

Drodzy Panowie i Panie,
Mam pytanie dotyczące lotu z przesiadką.
Otóż kupiłem w LOT bilety:
Gdansk-warszawa, warszawa - JKF
Oraz powrotne:
JFK-Warszawa, Warszawa-Gdansk

W skutek odwołania mojego lotu z Gdańska do Warszawy lecę bezpośrednio z Warszawy do JFK, natomiast z przyczyn logistycznych wygodniej byłoby mi na powrót także zostać już w Warszawie bez konieczności odbywania drugiego etapu.
Moje pytanie jest następujące: czy mając wykupiony lot z Warszawy do Gdańska (economy, z bagażem rejestrowanym) jest jakakolwiek szansa aby zakończyć swoją podróż już w Warszawie?
W teorii nie mam możliwości zmiany rezerwacji przy swoim typie biletu.
Z góry dziękuję za pomoc.
 Profil Relacje PM off  

#332 PostWysłany: 12 Wrz 2024 23:08 

HON fly4free
Po pierwsze: rozumiem, że to że lecisz z WAW uzgodniłe(a)ś z LOT i wystawili ci ponownie taki bilet, a nie jest to twoja samowola. Bo jeśli to drugie, to czeka cię niemiła niespodzianka. Po drugie, możesz na ten temat szczerze porozmawiać, bo skoro załatwili cię w taki sposób, że musisz jechać do WAW, to powinni być przynajmniej na tyle mili, żeby zgodzić się na rozładunek bagażu również w WAW w drodze powrotnej. Ale tego nie ustalisz z nami, na forum, tylko z LOT-em :lol: Jakby co to nie dzwoń na infolinię, bo tam siedzą sami praktykanci, dzwoń do biura LOT na lotnisku (Chopina, Balice)... itp.
 Profil Relacje PM off  

#333 PostWysłany: 13 Wrz 2024 06:09 

Czyli jakieś teoretycznie szanse są, dzięki będę próbował.
I tak, start z Warszawy został ustalony po rozmowie na infolinii, w aplikacji i rezerwacji lotu lot z Gdańska do Warszawy został wykreślony.
 Profil Relacje PM off  

#334 PostWysłany: 16 Wrz 2024 10:55 

Loty: 142
Kilometry: 275 943
Mam bilety na lot z Amsterdamu przez Warszawę do Katowic z bagażem rejestrowanym. Trochę martwi mnie czas transferu.

Lecąc z Amsterdamu ląduje 16:10, a wylot mam o 16:50. W drugą stronę ląduje w Warszawie 6:35, a wylot mam 7:20.

Przeglądając kilka stron tego tematu trochę się uspokoiłem jeżeli chodzi o samo przemieszczenie się z samolotu do samolotu mojej osoby. Zastanawia mnie jednak, czy w tak krótkim czasie są w stanie przeładować walizkę? W innym temacie dotyczącym opuszczenia lotniska wydaje się, że dość sprawnie sobie z tym radzą, ale co innego wyładunek, a co innego transfer.

Może ktoś był w podobnej sytuacji?

PS. Bilet kupiony bezpośrednio przez stronę LOT na całej trasie.

Ostatnio edytowany przez zwierzak, 16 Wrz 2024 11:30, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#335 PostWysłany: 16 Wrz 2024 11:01 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Są w stanie.
 Profil Relacje PM off
zwierzak lubi ten post.

#336 PostWysłany: 16 Wrz 2024 11:12 
Awatar użytkownika

Loty: 495
Kilometry: 772 351
platynowy
Przesiadka do zrealizowania na 99%
Pamiętaj, że jeżeli lot wystartuje o czasie to dolecisz ok. 20 minut przed rozkładowym czasem przylotu.

Co do bagażu to 97% szans, że uda się zdążyć.
W razie jakby bagaż nie zdążył to przyleci następnym samolotem i kurier dostarczy pod wskazany w reklamacji adres.

Nie pakuj do rejestrowanego niezbędnych ci rzeczy.

"Podróżować to żyć..."
 Profil Relacje PM off
zwierzak lubi ten post.

#337 PostWysłany: 12 Lis 2024 14:10 

Loty: 142
Kilometry: 275 943
Z przesiadką w obie strony faktycznie nie było problemu. Niestety w drodze do Katowic bagaż nie dotarł. Być może przez to, że samolot wyleciał z Amsterdamu z opóźnieniem. W drodze powrotnej już nie chciałem ryzykować.
 Profil Relacje PM off  

#338 PostWysłany: 10 Maj 2025 16:12 

Witam w grudniu lecimy z narzeczoną do Bośni w związku z tym chciałbym zapytać czy godzina i pięć minut na przesiadkę na Okęciu jest wystarczająca dodam ze wszystko mamy w jednym bilecie LOT-u, bagazu nie nadajemy więc ten problem mamy z głowy. Z góry dziękuje za odpowiedzi (pierwszy lot jest z Krakowa)
 Profil Relacje PM off  

#339 PostWysłany: 10 Maj 2025 16:13 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Po raz ν-ty tak to realny czas. I az nad to
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 339 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości