Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wifi w Korei.
#1 PostWysłany: 24 Kwi 2023 13:29 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Jak z dostępnością wifi w Korei?

Głównie mnie interesuje Seul, Jeju, Busan.

W niektórych tematach widziałem że mega zachwalane jest wifi, faktycznie tak jest i jeśli nie muszę być podłączony non stop, to dam radę bez SIM?

Przy okazji - najlepsza aplikacja z mapami w Korei? Bo Google maps chyba niezbyt daje radę.
 Profil Relacje PM off  

🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️ Słońce, plaża i all inclusive 🌴☀️ Tydzień w 4* hotelu w Turcji od 2299 PLN 🏖️
 Temat postu: Re: Wifi w Korei.
#2 PostWysłany: 24 Kwi 2023 13:31 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Każde combini i knajpa ma wifi z reguły bez hasła. W 2019 korzystałem z mapki smart seoul gdzie były pozaznaczane punkty z wifi
2 ludzi lubi ten post.

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2023 13:38 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Co do map, Kakao Map
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 24 Kwi 2023 18:46 
Awatar użytkownika

złoty
@Limapur W Seulu publiczne, bezplatne WiFi jest bardzo słabe. Jest w wielu miejscach ale nie liczyłbym na niego. Bardzo wolne łącze, ani razu nie otworzyła mi się strona. Lepiej podejść do hotelu, kawiarni albo restauracji, często tam WiFi jest bez hasła.

Na wyspie Jeju nie ma publicznego bezpłatnego publicznego WiFi. Za to autobusach miejskich jest bezpłatny. Poczytaj moje wpisy o transporcie po Jeju. Pisałem już tym.

-- 24 Kwi 2023, 18:46 --

Zeus napisał(a):
Co do map, Kakao Map

To dorzucę swoje, które działają offline maps.me i mapy.cz
Limapur lubi ten post.

#5 PostWysłany: 24 Kwi 2023 20:21 

niebieski
Limapur napisał(a):
Jak z dostępnością wifi w Korei?

Głównie mnie interesuje Seul, Jeju, Busan.

W niektórych tematach widziałem że mega zachwalane jest wifi, faktycznie tak jest i jeśli nie muszę być podłączony non stop, to dam radę bez SIM?

Przy okazji - najlepsza aplikacja z mapami w Korei? Bo Google maps chyba niezbyt daje radę.

Nie ma problemu z dostępnością wifi, chyba że na jakiś zadupiach.
Co do mapy, zależy co potrzebujesz, bo jeśli tylko na komunikację, to Google Maps działa bardzo dobrze. W pozostałych wypadkach Kakao albo Naver.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 25 Lip 2023 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Opowieści, że darmowe wifi jest wszędzie, nawet w Seulu i Busanie można między bajki włożyć. Ogólnie to jest go dużo w mieście i w środkach transportu, ale czasem działa, czasem nie. Czasem trzeba zalogować się klikając w przycisk na stronie. Czasem trzeba się zarejestrować. Niektóre darmowe wifi są w większych sieciach obecnych w całym mieście, ale w jednym miejscu działa, a w innym miejscu loguje się, ale nie działa, więc trzeba ręcznie zapominać sieć wifi, bo ciągle próbuje się logować, ale nie ma dostępu do internetu. Jeśli potrzebujesz 1-3 razy dziennie skorzystać, z Seulu i Busanie powinno się udać. Ale będzie dużo klikania, prób logowania itp.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi uważa post za pomocny.

#7 PostWysłany: 06 Wrz 2024 07:31 
Awatar użytkownika

złoty
Jutro sprawdzę Seul, ale na Jeju działa wi-fi i jak raz bardzo szybko się zalogowałem tak mam dostępne w wielu miejscach, także chwyta podczas jazdy samochodem
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 07 Wrz 2024 16:23 
Awatar użytkownika

złoty
W centrum Seulu podobnie, free public wifi działa po szybkim i prostym zalogowaniu
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość