Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Lut 2017 23:38 

http://www.fiji-budget-vacations.com/Ex ... stbus.html

http://www.pacifictransport.com.fj/time-table.html

moze sie komus przyda

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Lut 2017 00:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
benhen uważa post za pomocny.

Sobota-niedziela na Malcie za 529 PLN 🌤️😎 Loty z Warszawy i noc w hotelu Ibis z basenem na dachu Sobota-niedziela na Malcie za 529 PLN 🌤️😎 Loty z Warszawy i noc w hotelu Ibis z basenem na dachu
Zimowy relaks w ciepłym Egipcie 🌴☀️ Tydzień w 5* hotelu z all inclusive od 1689 PLN 🍹🛎️ Zimowy relaks w ciepłym Egipcie 🌴☀️ Tydzień w 5* hotelu z all inclusive od 1689 PLN 🍹🛎️
#2 PostWysłany: 22 Mar 2020 15:19 

Loty: 523
Kilometry: 1 159 431
srebrny
Czy ktoś z Was korzystał z Bula Pass na wyspy Yasawa?
https://www.awesomefiji.com/bula-passes/bula-pass/

Nie ma za bardzo opisu jak to działa. Czy to działa tylko do resortów na wyspy Yasawa? Mogę się przemieszczać między wyspami? wracać na ląd - port Denarau?
Tutaj człowiek trochę opisuje, ale nie wiadomo jak to dokładnie wygląda, a na TA raczej jakieś rozczarowanie
https://www.thelostpassport.com/yasawa- ... dventures/

#3 PostWysłany: 09 Lis 2025 06:15 

srebrny
Oprócz autobusow firmy Pacific jest też Sunbeam. Przejazd lotnisko/Nadi -Suva 15fjd. Do Pacific Harbour 14fjd.
Rozklad to kwestia umowna. Mój autobus odjechał 10min przed czasem

Na Denarau kursują żółte busiki Westpac z dworca w Nadi. Czas przejazdu ok 20-30min. Koszt 1.5fjd. Jeżdżą ponoc co 5-10min. W niedzielę raczej co 20min

#4 PostWysłany: 09 Lis 2025 08:20 
Awatar użytkownika

Loty: 105
Kilometry: 325 847
Jeśli chodzi o transport zbiorowy na Fidżi (Nadi) to kursują autobusiki "miejskie". Kupuje się kartę (ja kupiłem u kierowcy) którą można doładować i odbijasz przy wsiadaniu dostając (zdaje się wydruk?). Do tego kursują prywatne busiki. Mieszkając w dzielnicy Wailoaloa (nad morzem) codziennie dojeżdżałem nimi do Centrum ewentualnie do głównej ulicy gdzie przesiadałem się na inne. Czasem gdy byłem na głębokiej prowincji a akurat nic nie jechało miejscowi pomocni aby spytać gdzie się udajesz i podwieźć.
Między miastami kursują autobusy oraz prywatne busiki (znacznie tańsze). Najlepiej wybrać się na główny dworzec i popytać choć zapewne miejscowi sami spytają czego szukasz. Po za miastem niemal brak przystanków ani czegokolwiek co przypominałoby ów przybytek. Jeśli takowego nie było to obserwowałem miejscowych gdzie się przy ulicy grupują.
Z Bula Pass nie korzystałem (zresztą byłem tam kilka lat temu). Jednak korzystałem z promu (z Denarau). Ten akurat płyną do najdalszych wysepek Yasawa a potem tą samą trasa zawijał zatrzymując się na wielu wyspach czy mikro wyspach.

#5 PostWysłany: 10 Lis 2025 07:11 

srebrny
Autostop też działa sprawnie, dziś kolo Natadola ju ction nie czekałam na przystanku na auto dłużej jak minute. Koles do Nandi chciał 5fjd

#6 PostWysłany: 14 Lis 2025 05:28 

Loty: 165
Kilometry: 324 903
złoty
Z Nadi do Denarau jeżdżą żółte autobusy Westbus. Podobno jeżdżą często, ale zdarzyło mi się czekanie 40 min. Czas przejazdu zależy od korków w Nadi i stanu technicznego autobusu. O 8 jechałem 45 min, spore korki i problemy z odpaleniem silnika, czy podjazdem pod małe wzniesienie.
Można płacić kartą Vodafone, ale też gotówką.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość