Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bali w lipcu
#1 PostWysłany: 04 Mar 2025 22:45 

srebrny

Dokąd
  • DPS

Data wylotu
  • 28.06.2025

Data powrotu
  • 27.07.2025

Długość pobytu
  • 16-20 dni

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • Qatar 4400zł.

Dodatkowe informacje
  • Cześć.

Szukam lotu na Bali, pobyt ok. 16-20dni, wylot i przylot pomiędzy 27.06 a 27.07. Wylot z dowolnego lotniska w Polsce, ew. Berlin. Lot dwóch dorosłych i dwójka dzieci 10 i 5lat. Niezbędne dwa bagaże rejestrowane lub cztery duże podręczne. Z racji lotu z dzieciakami preferuję krótszą podróż niż oszczędność na każdym kroku i ponad dobę czy półtorej w jedną stronę.

WAW - DPS Flydubai i Turkish widzę, że mogę poskładać w okolicach 3tys zł ale to 40h tułaczki. Qatar to +- 4400zł ale z przesiadką w Doha to tylko 17-18h.

Dzięki za pomoc i ew. tipy jak tam się dostać w miarę komfortowo w rozsądnych pieniądzach. W Indonezji jeszcze nie byliśmy, to nasz pierwszy raz.

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
 Temat postu: Re: Bali w lipcu
#2 PostWysłany: 05 Mar 2025 11:26 

niebieski
Możesz kombinować z jakimś stopem w KUL albo SIN. Ogólnie ciekawe miejsca. Zwłaszcza Singapur dla dzieci.
I zrobić przystanek 2-3 dni.
Do SIN kojarzę Turkish pojawiał się na lipiec w okolicach 3k co jest naprawdę dobrą ceną.
Teraz patrzę to 2.8k z hakiem wychodzi Turkish + LOT na kayak.pl ale termin 29.06 do 01.08
Może coś krótszego za tyle też będzie.
A z SIN do DPS lecisz za mniej niż 600pln w obie strony, plus ewentualne bagaże. Plus może też zrobić open jaw i połączyć z Lombok. Jeśli chodzi o plaże to Lombok lepszy :)

Moja opcja nie sprawia, że będzie krócej czy taniej. Ale będzie ciekawiej. Same loty też taniej ale trzeba doliczyć pobyt w SIN. Wg mnie ciekawa opcja na połączenie z Bali.
 Profil Relacje PM off
rmk lubi ten post.
rmk uważa post za pomocny.

#3 PostWysłany: 06 Kwi 2025 17:46 
Awatar użytkownika

srebrny
Zgadzam się z przedmówcą, w sumie mi też w tym roku w wakacje znowu wypadło Bali (+ Gili via Lombok) - a wypadło, bo kupiłem poniżej 3k PLN loty KRK - IST - SIN oraz TYO - IST - KRK, ten SIN był furtką aby zrobić pół na pół plaży z Japonią i przy okazji zejść poniżej 3k z lotami na osobę, no i Lombok/Bali w wakacje jednak zwyciężyło z malezyjskimi Perhentianami i tajskim Samui. A żeby nie było, to nasz powrót na Bali po zaledwie dwóch latach - i też leciałem z dzieciakami (wtedy 6 i 9), ale wtedy miałem open jaw i przesiadki w SIN.

TL;DR polecam wybrać WAW lub KRK i wykorzystać SIN, KUL, BKK (gdziekolwiek będzie się można najtaniej dostać - tylko zwracam uwagę że Singapur droższy znacznie niż pozostałe), a potem kupić Scoota/AirAsię/NokAir czy co tam wypadnie najtaniej - nie wiem gdzie już byliście ale każde z tych miejsc jest fajnym wstępem/zakończeniem do wypadu, moje dzieciaki np. były bardziej zachwycone Singapurem niż czymkolwiek na Bali.

Byłem w Indonezji już kilka razy i nawet z przesiadką lot na Bali jest trudny do znalezienia w dobrej cenie na jednym bilecie. I tak szczerze to polecałbym lot w jedną stronę na Lombok (AirAsia z KUL lub Scoot z SIN) i stamtąd mieć transport na Gili, zawsze to jeden uciążliwy długi rejs speedboatem mniej, a Gili jednak warto zdecydowanie dla plaż, snorkowania czy żółwi.

Załącznik:
loty.png
loty.png [ 236.21 KiB | Obejrzany 1859 razy ]

Widzę że najtaniej wychodzi na ten moment Air Arabia, to akurat bym omijał, jak już uderzać w low costa to Scoot lata z Wiednia prosto do SIN w jeszcze lepszej cenie. Ale Turkish nadal jest ok. 3k, Etihad też miał dobre ceny ostatnio.
 Profil Relacje PM off
gembski lubi ten post.
gembski uważa post za pomocny.

#4 PostWysłany: 06 Kwi 2025 21:06 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Lecieliśmy w marcu bezpośrednio z Warszawy na Bali czarterem Itaki. Lot dreamlinerem za ok 3500 zł. I kilka osób pisało mi że to drogo 😁 może teraz podpowiedzą jak znaleźć fajny lot bez kilku przesiadek na lipiec za uczciwą cenę.
 Profil Relacje PM off
shagrat lubi ten post.

#5 PostWysłany: 07 Kwi 2025 12:59 

Załącznik:
loty.png

cześć,
co to za wyszukiwarka?
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Kwi 2025 13:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

kayak
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Kwi 2025 17:16 

Loty: 99
Kilometry: 214 881
Wg mnie marzec a lipiec to zupełnie 2 różne sprawy. Marzec to koniec sezonu mokrego, kiedy nie ma takiego ruchu turystycznego, jak w lipcu, kiedy przypada szczyt sezonu. Na marzec spokojnie można było znaleźć lepszą cenę (sama leciałam taniej), natomiast na lipiec to już nie takie hop siup, zwłaszcza na 3 miesiące przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 09 Kwi 2025 12:00 

Loty: 170
Kilometry: 220 805
niebieski
Nikt nie prosił ale dla inspiracji: w lipcu jest pięknie w Europie, a Bali w październiku wciąż powinno być spoko ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 09 Kwi 2025 13:28 

Loty: 46
Kilometry: 151 136
srebrny
Robi się mały OT ale przez 2 tygodnie w marcu tego roku zarówno na na Bali jak i Nusa Penida była piękna pogoda. Na północy Bali przy wulkanach było zachmurzenie. A poza tym pogoda idealna. A ludzi w turystycznych miejscach bardzo mało.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Kwi 2025 19:20 
Awatar użytkownika

Loty: 311
Kilometry: 783 123
niebieski
Również byłem na Bali w Marcu i mam nawet fotki przy wulkanach z bezchmurnym niebem , pogoda super :)
Krzysztof76 lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości