Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2025 17:56 
Awatar użytkownika

srebrny

Dokąd
  • PPS, HAN, TPE

Data wylotu
  • 23.12.2025

Bagaż
  • Bagaż rejestrowany

Liczba pasażerów
  • 4

Sam znalazłem
  • dużo opcji, pytanie o doświadczenia i zmiany cen

Dodatkowe informacje
  • Mam pytanie jak w temacie, mam do kupienia kilka lotów po Azji na przełomie roku 2025 i 2026. Tak, wiem - to najgorętszy termin z gorących. Interesują mnie konkretnie te połączenia:

23.12.2025 HKG - PPS, teraz najtaniej z przesiadką w MNL Cebu lub Hong Kong Express + Cebu, okolice 700 zł za osobę
    29.12.2025 PPS - HAN, najtaniej Philippines Airlines za ok. 500 zł, natomiast HKG - MNL - PPS - MNL - HAN jest za ok. 1200 zł na jednym bilecie w Philippines
    03.01.2026 HAN - TPE, obecnie 400 zł Vietnam Airlines lub 350 zł Bikini Airlines

Te ceny, które obecnie się utrzymują są dla mnie akceptowalne, z drugiej strony zupełnie nie czuję dynamiki cen azjatyckich linii tak jak europejskich, pamiętam też promki Air Asia za 0 zł (zresztą leciałem takim lotem), więc te ceny porównując do naszego kontynentu wyglądają dość drogo, ba - linie legacy są nierzadko tańsze niż Air Asia, Cebu czy VietJet.

Zastanawiam się czy kupować już, czy raczej ceny polecą w dół, biorąc też pod uwagę termin. Ktoś obserwował ostatnio Azję?
 Profil Relacje PM off  

Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️ Francuski duet od 544 PLN 🇫🇷 Lazurowe Wybrzeże i Korsyka w jednej podróży 😍🏝️
Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇 Zacznij nowy rok w tropikach 🌴🇻🇳 Sylwester w Wietnamie od 4678 PLN 🎇
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2025 18:59 

Ja co prawda wybieram się do Azji wczesnym listopadem (też TPE) natomiast obserwuję ceny na trasach takich jak SIN-TPE, TPE-KIX/HND/NRT oraz KIX/HND/NRT-ICN/GMP i mam następujące sugestie:

1. Warto zobaczyć na stronie lotniska na Wikipedii wszystkie lowcosty, jakie latają na danych trasach. Może być tak, że jeszcze na interesujące Cię terminy lowcosty nie wrzuciły lotów (tak jest w moim przypadku z lotami z Tajwanu do Japonii i Japonii do Korei) więc wyświetlająca się oferta jest niepełna.
2. Zasadniczo zaobserwowałem, że na 3 miesiące przed ceny lotów są na bardziej "normalnym poziomie", ta sugestia może jednak nie mieć zastosowania do okresu świąteczno-sylwestrowego, także tutaj ostrożnie.
3. HK Express to niby lowcost, ale tak naprawdę wybierając ich loty z dużym wyprzedzeniem cenowo wychodzi podobnie do linii legacy, tak jest przynajmniej na trasach, które ja obserwuję.
4. HAN-TPE bym brał na Twoim miejscu, a już szczególnie Vietnam Airlines, dobra linia z serwisem, warto IMO dołożyć 50 zł, chyba, że pojawi się jeszcze VietJet.
 Profil Relacje PM off
M_Karol lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości