Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Porto - Kraków
#1 PostWysłany: 23 Sty 2012 18:06 

Loty: 37
Kilometry: 42 702
za wczasu chcialem kupic z lot z Porto do Krakowa na 30.06 lub ewentualnie kilka dni w przod.
rzecz w tym ze chce leciec bez przesiadki liniami ktore pozwola mi wziac w miare ciezki bagaz (dajmy na to ze troche powyzej 20kg) ewentualnie lot moze byc do katowic(co pewnie nic nie pomoze) lub w ostatecznosci do warszawy.
stad moje pytanie w ktorych liniach szukac tego lotu i w ktorym momencie cena bedzie najdogodniejasza. wiem ze LOT czasem sprzedaje (w miare)tanie loty na tej trasie i TAP chyba tez czasem ma promocje. prosze o pomoc bardziej doswiadczonych ode mnie podroznikow! chcialbym zaplacic max 300-400zl jezeli taka opcja wogole istnieje

pozdrawiam serdecznie!
 Profil Relacje PM off  

Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯 Wakacje w Maroku z widokiem na Atlantyk 🌊🏖️ Tydzień w 4* hotelu z wyżywieniem za 2663 PLN ✨ 🥯
Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍 Ksamil 🌊 Albańskie „Malediwy” na start wakacji za 874 PLN 🤯 Loty + hotel i samochód na cały wyjazd 🏖️😍
 Temat postu: Re: Porto - Kraków
#2 PostWysłany: 23 Sty 2012 21:50 

niebieski
Na 28.06 na http://www.ebookers.de masz bilet TAPem do Warszawy za 124 EUR. Kraków wychodzi o 100 EUR drożej.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Sty 2012 22:05 
Awatar użytkownika

niebieski
wojtol napisał(a):
Na 28.06 na http://www.ebookers.de masz bilet TAPem do Warszawy za 124 EUR. Kraków wychodzi o 100 EUR drożej.

na tripsta ten sam lot wychodzi 503PLN ze znizka z glownej ;)

taniej/wygodniej/z bagazem nic raczej nie trafisz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Sty 2012 22:34 

dzieki ale to troche za drogo. poczekam, poszukam.
i taka ciekawostka apropos Twojej odpowiedzi: firma ebookers ma w Polsce serwis/infolinie w Krakowie:) wiem bo moja dziewczyna tam pracowala z klientami z Niemiec, Austrii i Szwajcarii. a tak wogole to jest to indyjska firma :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Sty 2012 22:40 

no nic to ewentualnie bede kombinowac z tanimi liniami i zaplace za bagaz
dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 23 Sty 2012 23:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Baranek napisał(a):
no nic to ewentualnie bede kombinowac z tanimi liniami i zaplace za bagaz
dzieki!

tylko LCC na przelomie czerwca/lipca nie beda wcale tanie.. z doswiadczenia wiem, ze wtedy odcinek podrózy kosztuje najmniej ok 100PLN. Tobie do porto trzeba conajmniej dwóch, plus dwa razy bagaz - i wychodzi ok 400PLN, przy dobrych wiatrach ;)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 23 Sty 2012 23:27 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 539
Blackall dobrze radzi, 400 zł minimum (polując bardzo na bilety) zapłacisz za taką podróż w czerwcu, oczywiście bez bagażu rejestrowanego. Więc dodając 4x opłata za bagaż + cena za przelot = sporo taniej ten przelot za 503 zł zaprezentowany poniżej.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 24 Sty 2012 14:00 

dzieki w sumie juz tego doswiadczylem jak dowiedzialem sie ze lece do portugalii i musialem cos kombinowac w lipcu na polowe sieprnia to uwierzcie ze Rayan troche wtedy na mnie zarobil:) liczylem ze moze w marcu doczekam sie promocji na koniec czerwca ale w sumie logika(sa przeciez wakacje i sezon urlopowy sie zaczyna) i Wasze doswiadczenie podpowiada mi ze jestem w bledzie:) jeszcze moglbym sprobowac przeslac moj bagaz firma kurierska(ma tu ktos jakies doswiadczenie w tej kwestii? jaka firma z europy do Polski wychodzi najtaniej?) i poleciec z podrecznym Rayanem (latam zazwyczaj z przesiadka w Londynie lub Paryżu, teraz wybieram druga opcje bo mam tylko karte fly4free) wiec rzeczywiscie sa to dwa odcinki. policze, przekalkuluje koszt paczki i zdecyduje.
ostatnie pytanie: jak juz pisalem widzialem na fb informacje z Naszej strony ze czasem pojawiala sie tania Lisbona - Warszawa(czy Krakow - juz nie pamietam) tylko nie moge sobie przypomniec czy to byl tani srodowy LOT czy TAP mial promocje - myslicie ze mam szanse cos takiego zlapac pod koniec czerwca/poczatek lipca czy raczej takie terminy nie pojawiaja sie w promocji?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Sty 2012 14:09 
Awatar użytkownika

platynowy
Czerwiec 2011

Krakow_Madryt_Faro bez nocek
Faro_Oslo_Kraków bez nocek

Cena za osobe +/- 300,00 PLN ryanair bagaz podreczny
Ceny do Porto byly porownywalne.

Nieco zbyt pochopie kupilem lot Oslo-Kraków ktory staniał pozniej bardzo znacznie i mozna bylo spokojnie zejsc z cena do 260,00. Zgadzam sie z przedmowcami ciezko upolowac okazje. Niemal codziennie azuonem przeczesywalem ten kierunek.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 26 Sty 2012 23:53 

chyba sie zdecyduje na lot TAPem bo sobie jeszcze przypomnialem ze oni maja promocje dla erasmusow z karta ESN - dodatkowy bagaz nadany 10kg wiec w sumie bede przewiezc 33kg (plus podreczny chyba). powiedzcie mi jak moge ewentualnie zdobyc kod znizkowy do TAPa bo widze ze jest mozliwosc wpisania. dzieki!
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sty 2012 00:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Baranek napisał(a):
chyba sie zdecyduje na lot TAPem bo sobie jeszcze przypomnialem ze oni maja promocje dla erasmusow z karta ESN - dodatkowy bagaz nadany 10kg wiec w sumie bede przewiezc 33kg (plus podreczny chyba). powiedzcie mi jak moge ewentualnie zdobyc kod znizkowy do TAPa bo widze ze jest mozliwosc wpisania. dzieki!

w tej chwili via tripsta z kodem nawet taniej bo EUR spadło.

swoja droga jakbys mial mozliwosc przewiezienia jakiejs taniej flaszki winiacza typu porto to chetnie sie dogadam (ew odbior w krk :D)

swoja droga zazdroszcze erasmusa,
:)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Sty 2012 00:40 

myslisz dlaczego bede mial taki ciezki bagaz:P ceny porto sa naprawde przystepne. chyba 10letnie w drewnianej skrzynce nieduzo ponad 10euro. w Polsce widzialem takie wina za duzo ponad 100zl. ale powiem szczerze ze nie znam sie zbytnio na zawartosci - mi smakuje kazde:) dlatego ze wszystkimi, ktorzy mnie odwiedzaja chodze na darmowe degustacje do winnic:)
Blackall przypomnij sie w czerwcu to pomyslimy:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości