Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 15 Cze 2013 21:16 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
Szukałem podobnego tematu ale nie znalazłem, tylko pojedyncze posty. Proszę o kilka informacji od osób które były ;)

Przy rezerwacji online należy odebrać bilet w kasie na daną godzinę, czy są duże kolejki po samo odbieranie tych biletów ??

Czy jesli przez stanie w kolejce nie zdążę odebrać biletu w wyznaczonej godzinie ? (należy zrobić to do 1h, planuję wykorzystać ten czas na inny cel)

Czy mozna odebrac bilet i wyjść z CNK wracając do niego później (w tym samym dniu) ?

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 15 Cze 2013 21:28 
Awatar użytkownika

srebrny
Co do biletów nie wiem, bo kupowałem na miejscu, ale wg mnie jak masz więcej niż 12 lat to nie warto tam iść :D

#3 PostWysłany: 15 Cze 2013 21:49 

W ubiegłym roku można było wyjść i wrócić tego samego dnia-bilet był ważny. Podejrzewam, że nic się nie zmieniło, ale na wszystkie te pytania dostaniesz odpowiedź po jednym telefonie do Centrum.
Ze swojej strony polecam bardzo wizytę. Jedno z najlepszych w Europie moim zdaniem. Warto zajrzeć na seans w Planetarium.
Co do 12latkow (post wyżej) też się zupełnie nie zgodzę. Tym bardziej, że właśnie ruszyła specjalna oferta dla dorosłych - Kopernik po godzinach, wstęp po godz. 22, dedykowana część wystawowa.

Wysłane z mojego GT-I9300 za pomocą Tapatalk

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Cze 2013 22:21 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Też bardzo polecam wizytę w Koperniku :) tylko najlepiej w 2 osoby - części eksponatów nie da się obsłużyć samemu. No i na zwiedzanie warto sobie zarezerwować conajmniej 3-4h.

#5 PostWysłany: 11 Lip 2013 20:59 

marcino86 napisał(a):
Przy rezerwacji online należy odebrać bilet w kasie na daną godzinę, czy są duże kolejki po samo odbieranie tych biletów ??

Czy jesli przez stanie w kolejce nie zdążę odebrać biletu w wyznaczonej godzinie ? (należy zrobić to do 1h, planuję wykorzystać ten czas na inny cel)

Czy mozna odebrac bilet i wyjść z CNK wracając do niego później (w tym samym dniu) ?

Pracuje tam czasem jako animator, a info z dziś
1 - max 30 minut
2 - powinno się udać
3 - tak, ale jest jeszcze opaska na rękę, jeśli masz opaskę i bilet to możesz bez problemu wejść i wrócić danego dnia

a Kopernik po godzinach jest świetną inicjatywą - wieczory tematyczne TYLKO dla dorosłych
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 26 Sie 2013 20:08 

Mam pytanie odnośnie biletów. Chcę zamówić bilety online ale mam pytanie czy można zamówić bilet podstawowy czy od razu muszę kupić bilet do planetarium i poszczególnych labolatoriów? Nie wiem jak to wygląda w środku i jaka będzie chęć oglądania dlatego wolałbym kupić ten bilet podstawowy a kolejne dokupywać już na miejscu ale nie wiem jak tam wyglądają kolejki i czy jest wogóle taka możliwość.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 26 Sie 2013 21:48 

HON fly4free
@jacwin77
System zakupu on-line chyba wszystko wyjaśnia... możesz spokojnie kupić bilet podstawowy (na wystawy), obecnie to 25 zł. Musisz wybrać datę oraz początkową godzinę wejścia. Ta godzina to ze względu na pewną pulę biletów internetowych, która gdy się wyczerpie, to więcej przez internet nie jest dostępna. Bilet on-line można kupić najpóźniej dzień wcześniej, ale wtedy często się okazuje, że wolny termin jest np. po południu, warto zatem zaplanować wizytę z zapasem.

A teraz parę wskazówek praktycznych.
1) do kas są odrębne kolejki dla posiadających bilety on-line oraz tych, którzy kupują z marszu, wejście prawie to samo - "lewe" drzwi do kolejki internetowej, "prawe" - do zwykłej, ale jest to to samo wejście
2) internetowe bilety obsługują kasy 1 i 2, zwykłe - kasa 3 (jest jeszcze kasa 4 i 5 dla grup, VIP-ów itd), zatem "najdłużej" po internetowy bilet stoi się zaraz po otwarciu, bo naraz przychodzą wszyscy chętni... po około godzinie nie ma żadnej kolejki (do kasy internetowych biletów), podczas gdy zwykła kolejka wije się jeszcze długo (zwłaszcza w weekendy!)
3) patent na "skrócenie" zwykłej kolejki, to pójść na tył budynku do planetarium, tam można kupić bilet do planetarium i centrum (razem), a potem przejść sobie korytarzem...
4) generalnie lepiej zwiedzać od obiadu po południu, jest trochę luźniej; co do planetarium to warto wybrać jakiś sensowny film 3D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 01 Wrz 2013 21:32 

No właśnie nie było dla mnie jasne czy będę mógł dokupić w środku bilet do samego labolatorium. Duże kolejki są w środku do dokupienia tych biletów (labolatorium)?
Jaki film 3d polecacie dla 9 latki?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Wrz 2013 15:08 

HON fly4free
@jacwin77
Twoje pytanie brzmi: mam bilet przez internet, odbieram go i czy mogę dokupić bilet na jakiś pokaz mini-lab? Mogę tylko odpisać, że jeśli pokaz jest dostępny (są wolne miejsca), to nie powinno być problemu. Jednak takiego wariantu nie przerabiałem, mam nadzieję, że nie wydziwiają i pozwalają dokupić. Oprócz tego przy kasie można poprosić o bilet na teatr robotów (też wejście na określoną godzine, tego nie da się zaklepać przez internet). Warto może dodać, że poza całą wystawą są organizowane też takie zajęcia-laboratoria dla dzieci, trwające 90 minut (sala jeszcze przed wejściem na wystawę) za 30 zł. Do końca września są nt "Czy fraktale są jadalne". Fajne, ale raczej dla dzieci tak do circa 2. klasy i młodszych (choć jest to subiektywna sprawa).
Z filmem 3D nie pomogę, bo byłem na 2D :lol: . Chodzi głównie o to, że ekran jest dookólny, na suficie, ale w dobie kin 3D itp. to nie jest to jakieś źródło powalających wrażeń.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Wrz 2013 18:15 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
ale wg mnie jak masz więcej niż 12 lat to nie warto tam iść :D

Podsumowując mój wyjazd - zgadzam się. Nie odnoszę się do ekspozycji dla dorosłych (po 22) bo nie byłem.

#11 PostWysłany: 03 Wrz 2013 18:47 

@man4business
Dzięki za odpowiedź:) Prawie wszystko już jasne:)
A co do tego planetarium to to jest seans godzinny gdzie połowa to film a połowa to standardowy pokaz nieba?
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 15 Lis 2013 21:52 

jacwin77 napisał(a):
@man4business
Dzięki za odpowiedź:) Prawie wszystko już jasne:)
A co do tego planetarium to to jest seans godzinny gdzie połowa to film a połowa to standardowy pokaz nieba?

zależy od filmu - pokaz nieba trwa około 15-20 minut, a reszta to film

mogę z czystym sumieniem polecić "Czarne dziury" w 2D, "Jesteśmy astronomami" w 2D i "Na skrzydłach marzeń" w 3D (robi niesamowite wrażenie), nie podobał mi się "Początek ery kosmicznej" - spodziewałem się więcej
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 13 Maj 2014 11:47 

Kiedy my byliśmy w CNK, powiedziano nam, że możliwość rezerwacji biletów online jest tylko do Planetarium, natomiast do samego Centrum nie. Staliśmy w ponad dwugodzinnej kolejce, od 9 rano. Jeśli masz bilet, możesz wchodzić i wychodzić dowolną ilość razy. Z tym akurat nie ma problemu, jest magnetyczny, więc zawsze się "odmeldowujesz" i "meldujesz" w bramce :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 15 Maj 2014 09:23 

marcino86 napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
ale wg mnie jak masz więcej niż 12 lat to nie warto tam iść :D

Podsumowując mój wyjazd - zgadzam się. Nie odnoszę się do ekspozycji dla dorosłych (po 22) bo nie byłem.

nie zgodzę się. Mnie i mojej żonie bardzo podobało się całe muzeum. W Polsce jest to jedno z nielicznych muzeów, gdzie można bez problemu spędzić kilka godzin i wyjdziesz z muzeum zmęczonym od zwiedzania, a nie znudzonym zwiedzaniem.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 15 Maj 2014 09:33 

Widać, że jeśli chodzi o dorosłych , zdania są podzielone.
Ja byłem tam we wrześniu 2013 z 10-latkiem i żoną. Oni bawili się świetnie. Dla mnie to była katorga. Wrzask, śmichy, chichy , kręcenie wszelkimi możliwymi wajchami. Mnie to nie bawiło :( . Wychodziłem i wchodziłem tam chyba ze 4 razy .Za to poznałem dokładnie pobliskie nabrzeże Wisły [ niestety rozkopane] i okoliczne knajpki i kawiarnie :D
I tak minęła niedziela. Plątałem się tam od 10 rano do chyba 19 , aż zamknęli obiekt.
 PM off  

#16 PostWysłany: 15 Maj 2014 10:10 

srebrny
Ja byłem ciężko zdegustowany. Na dzień dobry poraziła mnie tzw. stołówka. Zestawów obiadowych nie ma, tylko "lunchowe" (język polski tu też wymiera, edukacja pełną gębą), ale nie ma w nich surówki (edukacji ciąg dalszy). Potem wystawy - no cóż, miałem wrażenie, że nie ma eksponatów dla zwiedzających obdarzonych przeciętnym intelektem. Albo opisy były debilne, dla dzieci z podstawówki i to takich nowobogackich (a takie tu dominują, co dobrze ujął przedmówca), że nic się nie dowiedziałem (a może to zachęta, by poszperać w necie), albo pisane pod naukowców i mój mały móżdżek sobie z nimi nie radził. No ale może nie jestem obiektywny, bo znałem osoby tam pracujące (o ile obóz pracy z umowami śmieciowymi dającymi z 500 zł miesięcznie można nazwać pracą) i mam obrzydzenie pozamerytoryczne.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 15 Maj 2014 10:10 
Awatar użytkownika

niebieski
Dla dorosłych polecam Wieczory dla dorosłych;) Raz w miesiącu w czwartki jest wejście w (chyba) cenie zwykłego biletu, ale tylko dla pełnoletnich. Też bywa głośno, ale jednak to inny poziom hałasu niż z dziećmi;)
Dodatkowo każdy wieczór ma jakiś temat, więc są dodatkowe wystawy/prezentacje - zazwyczaj ciekawe.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 15 Maj 2014 10:26 

Kopernik jest świetny byłem w nim 2 razy, ale jeszcze raz się pewnie wybiorę na to wieczorne zwiedzanie.
Może nie wszystko było super ciekawe ale część jest świetna, no i wiadomo pełno dzieci i hałas ale idzie się przyzwyczaić;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 15 Maj 2014 11:04 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
Powiem szczerze że byłem lekko zawiedziony po zwiedzaniu w marcu 2013. Jakieś takie wrażenie odniosłem że większość jest pod dzieci i szkoły zrobione. Dużo lepiej bawiłem się w podobnym muzeum w Berlinie i Wiedniu. Pominę fakt że to było moje drugie podejście do CNK bo kilka miesięcy wcześniej przy okazji wizyty w stolicy okazało się że Centrum jest zamknięte bo "impreza prywatna" (chyba rządowa, jakiś szczyt klimatyczny był co zakorkowali całą Warszawę)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 15 Maj 2014 11:09 

Dla tych, co w kolejkach stać nie lubią - jeśli na miejscu kupi się bilet na seans w planetarium (kolejek brak), można też kupić na samo centrum i wejść przez planetarium... Można kupić i do planetarium, i zwrócić później, jeśli ktoś nie chce. Tak czy inaczej, wejście bez kolejki zupełnie. Jednak mi się w seansy w planetarium bardzo podobały, polecam skorzystać :).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 40 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość