Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 28 Mar 2016 02:23 

Cześć! Mam do Was pytania odnośnie dokumentów potrzebnych do uzyskania wiz do Rosji, Mongolii i Chin (tak, chodzi o podróż koleją transsyberyjską:))

1) Rosja
chcę tam być powyżej 30 dni, więc będę ubiegać się o wizę biznesową (do 90 dni), czy ktoś z Was słyszał może o jakichś problemach podróżników na wizie biznesowej w Rosji? Czy cel podróży jest w jakikolwiek sposób weryfikowany na miejscu?

2) Chiny i Mongolia
oba te kraje wymagają wymagają szczegółowego planu podróży potwierdzonego kopią biletów lotniczych (w dwie strony) oraz rezerwacją noclegów
ja chcę lecieć do Chin, a następnie kupić tam bilet kolejowy (będę miała bilet lotniczy tylko w 1 stronę), tak samo bilet z Mongolii do Rosji chce kupić dopiero w Mongolii
jeśli chodzi o noclegi: będę korzystać z Couchsurfingu lub szukać hosteli na miejscu
rozważałam więc dokonanie bezpłatnych lub w pełni refundowanych rezerwacji

MOJE PYTANIA:
Czy ktoś z Was ma jakieś porady odnośnie dokonywania / opłacania takich rezerwacji?
Czy wiecie jakie linie lotnicze pozwalają na w pełni refundowalne zwroty biletów (do Mongolii / Chin)?
Czy bezpłatna rezerwacja na booking.com będzie wystarczająca do uzyskania wizy?

Jeszcze nie znam trasy mojej podróży i chce być elastyczna - rezerwacje zrobiłabym na cały okres mojego pobytu w jakiś hostelu w poszczególnych stolicach - myślicie, że będzie ok?

Będę bardzo wdzięczna za Wasze wszelkie porady!
Pozdrawiam,
Kasia
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1 post ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości