Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 02 Cze 2012 00:30 

witam, czy ktoś z Was planuje lot z AIR ONE? jakieś wskazówki w sprawie odprawy, bagażu, etc?
 Profil Relacje PM off  

Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴 🚨Ferie w karaibskim LUKSUSIE ✨Loty i 5⭐ hotel w Meksyku za 3323 PLN 🤯🌴
#2 PostWysłany: 03 Cze 2012 01:55 

niebieski
Planuję na koniec lipca. Generalnie spodziewam się nieco gorszej Alitalii, bo robią dla nich code-share.

Na ich stronie jest wszystko dokładnie opisane, wystarczy zajrzeć, jak również w potwierdzeniu rezerwacji, tudzież przy jej zakładaniu.
Nie mówię tego złośliwie, ale obiektywnie :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Cze 2012 10:32 

dzięki, wygląda na to, że to ja napiszę wcześniej ;-) lecę 7.06, ciekawa jestem jak będzie z bagażem, 8kg tylko podręczny, nic to pożyjemy zobaczymy :-)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Cze 2012 23:03 
Awatar użytkownika

marzycielka napisał(a):
dzięki, wygląda na to, że to ja napiszę wcześniej ;-) lecę 7.06, ciekawa jestem jak będzie z bagażem, 8kg tylko podręczny, nic to pożyjemy zobaczymy :-)

A przez co kupowałaś bilet? Bo ja przez Tripstę i na potwierdzeniu rezerwacji (na checkmytrip.com) wyświetla mi, że przysługuje mi 1 sztuka bagażu (jak rozumiem chodzi o ten rejestrowany a nie podręczny).
Na stronie AlItali piszą, że w przypadku lotów code-share obowiązują limity bagażowe faktycznego przewoźnika. W tym przypadku Air One, ale tam z kolei za bagaż rejestrowany trzeba płacić (jeśli ma się bilet w taryfie GO, w taryfie SMART masz prawo do 1 sztuki x 20 kg).
Więc się teraz zastanawiam, czy ta moja jedna sztuka bagażu odnosi się do AlItalii (jakby nie patrzeć to bilet wystawiony jest na nią właśnie) czy do Air One, które faktycznie przewozić będzie. Na potwierdzeniu nie jest wyszczególniona żadna taryfa Go, czy Smart. Wybieram się z dużym bagażem i wolałabym uniknąć dopłaty na lotnisku :/
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 03 Cze 2012 23:20 

ja kupowalam na airone stad tylko 8kg
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Cze 2012 23:34 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jak bilety są wystawione na numery Alitalii to przysługuje nieodpłatnie jedna sztuka bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Cze 2012 23:48 
Awatar użytkownika

Przy numerze rejestracji i numerze biletu pokazuje mi AZ więc rozumiem, że mogę być spokojna o bagaż :-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 04 Cze 2012 22:55 

niebieski
niekoniecznie, bo mają code-share z Alitalią...

Podaj mi numer lotu, to Ci sprawdzę kto operuje
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Cze 2012 10:13 
Awatar użytkownika

mileq przez Ciebie zwątpiłam i zadzwoniłam na infolinię i pani potwierdziła, że przysługuje mi 1 x 23 kg + 8 kg podręcznego i torebka :D kemot miałeś rację :-) No to mogę się spokojnie pakować :D Dzięki za pomoc :-)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Cze 2012 11:31 

niebieski
Anya napisał(a):
mileq przez Ciebie zwątpiłam i zadzwoniłam na infolinię i pani potwierdziła, że przysługuje mi 1 x 23 kg + 8 kg podręcznego i torebka :D

Niekoniecznie, dlatego pytałem o numer lotu. Jeżeli leci Alitalia, to masz luz. Jeżeli AirOne w code-share i kupowałaś bilet przez nich, to w niektórych taryfach bagaż nadawany jest płatny.

Cieszę się, że w Twoim przypadku jest ok.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Cze 2012 14:02 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Jeżeli fizycznym operatorem rejsu jest Air One, ale bilet kupiony został na numerach Alitalii to nawet w tej najniższej taryfie bagaż rejestrowany jest w cenie.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Cze 2012 18:08 

Witam, bilet miałam z airone, z podręcznym luzik, nikt się nie zainteresował nawet ani w Warszawie ani w Mediolanie, polecam, zapłaciliśmy około 200zł za osobę.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 06 Lip 2012 01:20 

Hej!
Mam bilet kupiony w Alitalii, ale leci się samolotem Air One, i nie udaje mi się odprawić online na stronie Alitalii - wyskakuje mi informacja "Check-in zamknięty dla wybranego lotu" (lot dziś, powinno działać). Ktoś spotkał się z tym problemem? Może się nie da z takim biletem odprawić online, czegoś nie doczytałam?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 06 Lip 2012 09:19 

ok, udało mi się odprawić na stronie Air One, choć dopiero po pogaduszce na czacie z konsultantem Alitalii - może coś to pomogło, bo wcześniej strona Air One nie rozpoznawała mojego kodu rezerwacji.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 06 Lip 2012 09:24 
Awatar użytkownika

niebieski
Stanowiska odprawy bagażowej dla lotów Airone znajdują się na samym końcu nowej hali odlotów (ostatni rząd, numery 7xx).
Faktycznie jeśli lecimy na kodzie Alitalii, przysługuje bagaż 23 kg, dla biletów kupowanych na stronie Airone tylko podręczny 8kg.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Lip 2012 09:45 

Loty: 113
Kilometry: 222 169
Wie ktoś jak wygląda kwestia wyboru miejsc na pokładzie w air one? Czy wyboru można dokonać podczas odprawy online, czy są przydzielane automatycznie czy może panuje zasada kto pierwszy ten lepszy?

#17 PostWysłany: 08 Lip 2012 17:45 

witam, można wybrać
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 18 Sie 2012 15:42 

Witam,
lecę juro Alitalią, ale samolotem AirOne i wchodzę na odprawę on-line (Alitalii) i wyskakuje mi komunikat, że check-in nie jest dostępny dla tego lotu. Chciałam zadzwonić na infolinię, ale niestety ona nie działa w sobotę! I kompletnie nie wiem, co mam teraz zrobić. Wchodziłam nawet na odprawę on-line AirOne, ale tam jak wpisuję numer rezerwacji to wyskakuje mi podobny komunikat. Proszę o pomoc
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 18 Sie 2012 17:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Masz iść na lotnisko ok. 1h przed godziną startu i normalnie po ludzku się tam odprawić.

Widzę, że w epoce Ryanair i Wizzair niektórzy już nawet nie wiedzą, że istnieje coś takiego jak normalna odprawa na lotnisku... :roll:
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 18 Sie 2012 17:53 
Awatar użytkownika

Odpraw się na lotnisku, nie powinno być problemu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości