Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Kwi 2023 00:28 

Witam
Mój 12 letni syn będzie leciał na wakacje do mojej siostry na FL. Leci liniami LOT ktora 12 latka traktuje jak osobe dorosłaą więc nie ma problemu że leci sam. Wiem że powinien posiadać list/zgodę rodziców. Czytałam na stronie konsulatu że taki papier zaleca się aby był notaryzowany. Pytanie brzmi jak to w praktyce wygląda bo nie ukrywam są to dodatkowe nie małe koszty więc jeśli jest to tylko zalecenie to proszę o rzetelne info osoby które mają wiedzę na ten temat. Z góry dziękuję.
PS. Dodam że to lot bezpośredni bez przesiadek.
 Profil Relacje PM off  

Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel Odpocznij blisko Malagi od piątku do wtorku za 799 PLN 🌤️🌊👣 Loty z Warszawy i dobry hotel
Chorwacki relaks 🌲🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 2247 PLN Chorwacki relaks 🌲🏝️ 4* hotel z wyżywieniem za 2247 PLN
#2 PostWysłany: 18 Kwi 2023 08:15 

niebieski
w 2019 leciałem z niepełnoletnim synem i - zgodnie z przepisami - musiałem mieć zgodę żony.
Zgoda (po polsku i angielsku) zostałą poświadczona u notariusza, ale to nie był jakiś zabójczy wydatek, rzędu 100 zł.

Nikt tego nie sprawdzał, ale jestem przekonany, iż (zwłaszcza, iz Twój syn leci sam) nie ma co oszczędzać...

Paweł
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 24 Kwi 2023 18:26 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Napisz tą zgodę w dwóch językach i niech Ci notariusz poświadczy podpis - 20zł+VAT :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość