Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Kwi 2013 17:49 

Witam,

Wraz z kilkoma znajomymi (wszyscy mamy rocznikowo 16 lat, ale nie wszyscy mają skończone) chcemy udać się w lato na jednodniową (ewentualnie dwudniową) wycieczkę do Londynu (Ryanair z Warszawy Modlin/Okęcie na Londyn Stansted).
Tak więc, chciałbym Wam zadać kilka pytań:

1. Czy linie Ryanair pozwalają na przelot osób w wieku 16 i 15 lat bez opieki osoby dorosłej?
2. Czy przepuszczą nas, gdy wszyscy będziemy mieć bilety ulgowe na Stansted Express (te do 15 roku życia)? (wiem na pewno, że na Liverpool Street Station są bramki, ale już na lotnisku Stansted jak byłem to stała osoba i sprawdzała te bilety)
3. Czy w Londynie są takie schroniska młodzieżowe, gdzie bez problemu będziemy zostać na noc bez opieki osoby dorosłej?
4. Czy za 250 zł za osobę uda się zorganizować taką wycieczkę? Pociąg Stansted Express + lot Ryanairem z Modlina do Stansted + kieszonkowe (z wykluczeniem transferu na lotnisko w Polsce i noclegu)
5. Czy przylatując Ryanairem na Stansted o 12.00 zdążymy pozwiedzać (2/3 godziny) i zdążyć na samolot na 17.25?
6. Ile czasu przed odlotem na 17.25 musimy być na lotnisku mając jedynie bagaż podręczny?

Dodam, że w Londynie byłem już wielokronie, m.in. miesiąc na obozie językowym, gdzie samemu zwiedzałem miasto i poznałem je do tego stopnia, że czuję się tam pewnie i nie mam problemu z poruszaniem się po centrum.

Proponowany plan spaceru po Londynie: Piccadilly Circus -> Covent Garden -> Trafalgar Square -> Westminster Abbey -> Buckingham Palace

Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam :)
 Profil Relacje PM off  

Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰 Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰
#2 PostWysłany: 08 Kwi 2013 18:12 

Dlaczego Ryanair a nie Wizzair ? W Wizzair macie 8 godzin na zwiedzanie. Wylot o 6:00 z Chopina a powrót o 19:40 z Luton.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 08 Kwi 2013 18:52 

Ja również planuję podobną wycieczkę z przyjaciółkami (mamy jedynie 15-16 lat).
Dołączam się do pytań kolegi.

My mamy zamiar wybrać się wizzairem, bo to więcej godzin na zwiedzanie, jednak nie wiem jak byłoby z dojazdem do centrum i czy to że jesteśmy tak młode nie sprawiłoby żadnych problemów...
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 08 Kwi 2013 19:19 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
za malo czasu, zdecydowanie za malo. Sprawdzcie Travelodge, Premier Inn, mozna wziac pokoje rodzinne gdzie wchodza 4 osoby do jednego pokoju.
Ryanair nie zezwala na podroz samemu (na osobnej rezerwacji) osobie ponizej 16go roku zycia. Z osoba pow. 16-go roku zycia na jednej rezerwacji nie ma problemu. Moje dzieci tak lataja.
Na lotnisku musicie byc min. 40 min przed odprawa. Potem moga was nie wpuscic.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Kwi 2013 20:02 

Na lotnisku Luton o 7:30, a powrót tego samego dnia o 19:40. Opłaca się?

Czym można dotrzeć do centrum Londynu, bo easyBusem odjazdy z lotniska są chyba o 15:30... czym można jeszcze?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 20 gości