Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Sie 2024 23:04 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Hej. Czy spotkaliście się z wykorzystaniem podczas lotu z infantem (9 miesięcy) takich rzeczy jak "hamak" lub "podnóżek"?
Mamy trasę 2x11h, w momencie rezerwacji nie było dostępnych miejsc przy ściance, żeby powiesić kołyskę, zatem kombinuję jak inaczej można położyć niemowlaka spać.

Załączniki:
Komentarz do pliku: Podnóżek
podnozek.jpg
podnozek.jpg [ 268.36 KiB | Obejrzany 2093 razy ]
Komentarz do pliku: Hamak
hamak2.jpg
hamak2.jpg [ 119.63 KiB | Obejrzany 2093 razy ]
Komentarz do pliku: Hamak
hamak1.jpeg
hamak1.jpeg [ 166.47 KiB | Obejrzany 2093 razy ]

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#2 PostWysłany: 22 Sie 2024 09:38 
Awatar użytkownika

Widziałam to w użyciu, ale tylko w przypadkach gdy dzieciak miał ponad 2 lata i własne siedzenie. Ciężko to widzę w przypadku infanta, który podróżuje na kolanach, bo co wtedy z rodzicem? Stoi przy toalecie?
Te "łóżka" które montuje się przypinając też do fotela przed są słabe, bo w zależnośći od budowy samego fotela w samolocie, odchylenie go do tytułu przez pasażera, może powodować jego przesunięcie.

Spróbuj zadzwonić do przewoźnika i spytać czy miejsca przy kojcu są zarezerwowane już przez pasażerów, czy zablokowane (airport release).

Nie w temacie, ale ostatnia fotka i pełna obstrukcja wyjścia awaryjnego przez to łóżeczko (nie wspominając o inf w tym miejscu) - mistrzostwo.
 Profil Relacje PM off
le_szek lubi ten post.

#3 PostWysłany: 22 Sie 2024 10:10 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja polecam Jetkids Bedbox od Stokke - jedyny problem to cena :lol: Ale jak to nie problem to polecam, u nas sprawdziło się idealnie na krótkich lotach jak i np 11h na Dominikanę. Ja kupiłem już jak syn miał 2+, dla młodszego musisz rezerwować ExtraSeat jak chcesz się w to bawić albo liczyć na wolne miejsce w samolocie.

Plus że to też walizka, więc coś tam można spakować + dziecko może na tym siedzieć na lotnisku i jeździć. Minus chyba tylko cena...

Załącznik:
Zrzut ekranu 2024-08-22 o 10.09.37.png
Zrzut ekranu 2024-08-22 o 10.09.37.png [ 859.11 KiB | Obejrzany 2045 razy ]

A budżetowo i zajmujące mało miejsca to coś pompowanego za około 100zł, a jeszcze bardziej budżetowo to po prostu kabinówka albo plecaki pod fotel ale to średnio się sprawdza żeby to dobrze wypoziomować.

#4 PostWysłany: 22 Sie 2024 10:16 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Na znanym chińskim portalu podobne wynalazki już za około 400 zł, patent do rozważenia ;)

#5 PostWysłany: 22 Sie 2024 12:20 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
Nie wiem czy w każdej lini tak jest ale lecąc ostatnio SASem z moim 7 miesięcznym synem kołyska w pierwszym rzędzie wieszana na haczykach sie nie sprawdziła. Była za mała i młody nie chciał w niej spać (służyła jako miejsce na zabawki i koce). Sprawdziła się taka poduszka do karmienia, rogal, na którym syn spał na kolanach.
Nie wiedziałem ale i tak prawie godzina od startu i ok godzina przed lądowaniem to infant musi być na kolanach przodem do kierunku lotu więc wszystkie kołyski i wynalazki odpadają na ten czas.
Dodatkowo infant musi być jakos zabezpieczony pasem.
Jak już ktoś wspomniał te zabawki wymagają dodatkowego siedzenia wolnego.
Sam jestem ciekaw patentów na loty dla infantów koło roku bo kolejna podróż mi się szukuje...
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Sie 2024 12:53 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Nie testowałem (jeszcze?) w samolocie, ale w samochodzie jako podnóżek korzystamy ostatnio z czegoś takiego: https://allegro.pl/oferta/podnozek-dmuc ... 5525483980
wydaje się, że mogłoby całkiem dobrze wcisnąć się w miejsce w samolocie i służyć za "łóżko"
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Sie 2024 13:12 
Site Admin
Awatar użytkownika

Z tego co wiem to niektóre linie nie pozwalają na rozkładanie takich poduszek czy innych hamaków ze względów bezpieczeństwa, więc nie zawsze to będzie możliwe do rozłożenia

Swoją drogą zawsze mnie to ciekawiło, czy wieszaki na dzieci (kołyska) ma jakieś pasy na wypadek niespodziewanej turbulencji bez sygnalizacji, czy hop do góry leci? :D
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 22 Sie 2024 13:17 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@wilczagorka moje doświadczenia z lotu z siedmiomiesięcznym dzieckiem za ocean linią United:
- miejsca z łóżeczkiem zawieszanym na ściance przed fotelami pomiędzy klasą ekonomiczną a biznesem.
- córka na początku się trochę bała, ale jak zasnęła na rękach to dawała się odkładać i w nim spała.
- na czas między drzemkami rozkładaliśmy koc na podłodze przed fotelami i tam była zabawa zabawkami, książeczki etc.
- pomocna okazała się też chusta do noszenia dzieci, w której łatwiej zasypiała i w której można było sprawniej przejść przez proces wsiadania i wysiadania z samolotu - dwie wolne ręce do niesienia walizki czy trzymania się poręczy na schodach.
- ciekawostka: w United (oraz rzekomo też innych amerykańskich liniach) nie dostaje się dodatkowego pasa do przypięcia dziecka podróżującego na kolanach. Na czas startu i lądowania łóżeczko znikało a dziecko musiało siedzieć na kolanach rodzica nie przypięte kompletnie niczym. Trochę to absurdalne bo nie wiem jak miałbym utrzymać dziecko w momencie silnych turbulencji, kiedy nieprzypięci dorośli wpadają do schowka na walizki nad głowami.

@michzak tak, takie łóżeczko ma dwa czy trzy pasy, które powinny utrzymać dziecko w środku w przypadku niespodziewanej turbulencji. Ale kiedy pojawiał się sygnał nakazujący zapiąć pasy kazano nam zabrać dziecko z łóżeczka. Absurd.
 Profil Relacje PM off
michzak uważa post za pomocny.

#9 PostWysłany: 22 Sie 2024 13:27 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 428 084
srebrny
michzak napisał(a):
Z tego co wiem to niektóre linie nie pozwalają na rozkładanie takich poduszek czy innych hamaków ze względów bezpieczeństwa, więc nie zawsze to będzie możliwe do rozłożenia

Stokke udostępnia taką listę linii, które zaakceptowały ich BedBoxa - można założyć, że z innymi podobnymi wynalazkami też będzie podobnie. https://www.stokke.com/POL/pl-pl/ct/airline-list.html
Na liście nie ma na przykład takich linii jak Lufthansa, British Airways czy Air France.

Jeszcze nie używaliśmy walizki JetKidsa jako łóżko (bardziej jako podnóżek/stolik) - w sumie się ostatnio zastanawiałem, czy moja wyrośnięta trzylatka w ogóle się zmieści tak na siedzeniu leżąc :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Sie 2024 14:01 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Leżąc może niekoniecznie się zmieścić, ale nawet "półleżąć" będzie jej znacznie wygodniej raczej niż ze zwisającymi nogami bez podparcia
 Profil Relacje PM off
kevin lubi ten post.

#11 PostWysłany: 22 Sie 2024 14:10 
Awatar użytkownika

vincenz napisał(a):
@wilczagorka moje doświadczenia z lotu z siedmiomiesięcznym dzieckiem za ocean linią United:
- (...) dziecko musiało siedzieć na kolanach rodzica nie przypięte kompletnie niczym (...)

Identycznie jest w ANA i JAL w Japonii - można o niego ewentualnie poprosić ale standardowo nie jest wydawany.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Sie 2024 15:27 

niebieski
@Małgocha Ja poprosiłem w United, ale nie dostałem bo nie mieli nic takiego.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Sie 2024 16:17 

Loty: 350
Kilometry: 659 055
niebieski
@vincenz mamy nosidło i widzę, że jest dobre do usypiania więc zastosuje.
Z tymi pasami to szok....daja chociaż dla dziecka oddzielna kamizelkę ratunkową?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Sie 2024 18:24 

niebieski
@wilczagorka tak, przynieśli mały pakunek z kamizelką dla małego dziecka.
 Profil Relacje PM off
wilczagorka lubi ten post.

#15 PostWysłany: 22 Sie 2024 19:44 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
@Małgocha @wilczagorka @vincenz @szymonpoznan1 lecimy w 5 osób - 3 dorosłe, przedszkolak i niemowlę. Mamy 4 miejsca a niemowlę na kolanach. Myślałem, żeby na jednym miejscu spał 4-latek wraz z niemowlęciem.
Nie chcemy się rozdzielać a z przodu przy ściance nie dość że nie było pełnego zakresu miejsc dla nas, to dodatkowo linia chciala 100€ od osoby za fotel/odcinek więc przy 4 odcinkach wychodzi 1600€ 😄

Kusi mnie w sumie zwykły podnozek jak ten od @trocha bo jest niedrogi i łatwo go pompować. Na to jakieś koce i jest szansa, że się wyśpią :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 15 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość