Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Internet w hotelach
#1 PostWysłany: 27 Sie 2021 05:12 

Cześć

zastanawiam się czy ktoś próbował poprawić jakość Internetu który udostępnia hotel. Zazwyczaj jest tak, że Internet działa tylko w lobby a w pokojach jest z tym różnie. Jak sobie z tym radzicie? Ja przetestuję w tym roku dwie rzeczy

antenę kierunkową wzmacniającą sygnał, która bardzo dobrze radzi sobie w terenie i potrafi z kilku kilometrów wyłapać otwarte sieci wifi - spodziewam się jednak że w pokoju niewiele ona zdziała

repeater wifi - który umieszczę zasilany z powerbanku gdzieś bliżej lobby gdzie jeszcze jest silny sygnał

Co o tym myślicie?
 Profil Relacje PM off  

Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥 Luksus w Egipcie 😍 Wczasy w 5* hotelu z all inclusive w Makadi Bay za 2193 PLN 🔥
🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️ 🔥 REWELACJA 🔥 Piękna wyspa w pięknej cenie 😎 Madera bezpośrednio od 352 PLN 😍✈️
#2 PostWysłany: 27 Sie 2021 08:23 

niebieski
Przkombinowane, kupuje lokalne karty SIM z internetem
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 27 Sie 2021 09:30 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Bez sensu ta opcja z repeaterem (często działa po prostu słabo i wciąż będziesz uzależniony od hotelowego netu), lepiej brać sobie lokalną kartę wifi jak napisał digger.

#4 PostWysłany: 27 Sie 2021 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 508
Kilometry: 973 943
złoty
@Desinto Większość forumowiczów na wyjazdach zwiedza i często się przemieszcza. Nie znam takich co jadą poserfować w necie w hotelowym pokoju;-)
A internet albo swój jeśli "like at home", albo lokalna karta SIM, jeśli dłuższy wyjazd i rzeczywiście net jest niezbędny. Na krótszych wyjazdach zazwyczaj wystarcza mi hotelowe wifi. Nie muszę być online 24 godziny na dobę.
2 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 27 Sie 2021 10:20 

srebrny
elwirka napisał(a):
@Desinto Większość forumowiczów na wyjazdach zwiedza i często się przemieszcza. Nie znam takich co jadą poserfować w necie w hotelowym pokoju;-)

Nie każdy wyjazd jest wyjazdem wakacyjnym, biznes również sypia (i pracuje) w hotelach.

@Desinto
jeżeli potrzebujesz mocnego internetu do pracy to nie polegaj na internecie "z lobby", wybierz hotel/apartament, który oferuje stabilną sieć w pokoju. Lokalna karta SIM też nie zawsze jest rozwiązaniem, bo czasami (w szczególności podczas większego zapotrzebowania - np. wieczorami) działa słabo, szczególnie poza EU. Do przeglądnięcia tripadvisora wystarczy ale do pracy już niekoniecznie.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 27 Sie 2021 10:34 
Awatar użytkownika

platynowy
Jak w celach turystycznych to wg mnie lepiej sobie zrobic wakacje i internet odlozyc na bok.
Jak w celach biznesowych (badz turystycznych ale bedziesz pracowal od czasu do czasu) to korzystaj z hoteli sieciowych np. Hilton, IHG - ja tam nigdy nie mialem problemu i internet naprawdę szybki.
Bo jak jestes w jakims hostelu co ma slabe lacze i 100 osób z niego korzysta calodobowo to żaden sprzet ci nie pomoze 8-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#7 PostWysłany: 27 Sie 2021 15:55 

-- 27 Sie 2021 15:50 --

Lokalna karta najlepsza wiadomo ale w tym przypadku odpada. Jedyna możliwość to net hotelowy. Ja niestety oprócz wakacji mam też pracę więc kilka godzin muszę pracować.

-- 27 Sie 2021 15:51 --

I nie chodzi nawet o to że musi być szybki, jedynie żeby był dostepny w pokoju a z doświadczenia wiem że różnie z tym, dlatego moje pytanie jest raczej skirowane do osób które testowały jakieś rozwiązania.

-- 27 Sie 2021 15:53 --

opo napisał(a):
elwirka napisał(a):

Nie każdy wyjazd jest wyjazdem wakacyjnym, biznes również sypia (i pracuje) w hotelach.

@Desinto
jeżeli potrzebujesz mocnego internetu do pracy to nie polegaj na internecie "z lobby", wybierz hotel/apartament, który oferuje stabilną sieć w pokoju. Lokalna karta SIM też nie zawsze jest rozwiązaniem, bo czasami (w szczególności podczas większego zapotrzebowania - np. wieczorami) działa słabo, szczególnie poza EU. Do przeglądnięcia tripadvisora wystarczy ale do pracy już niekoniecznie.

Widzę że rozumiesz o co chodzi :) Mi wystarczy dosłownie GPRS byleby tylko był w pokoju.

-- 27 Sie 2021 15:55 --

elwirka napisał(a):
A internet albo swój jeśli "like at home", albo lokalna karta SIM, jeśli dłuższy wyjazd i rzeczywiście net jest niezbędny. Na krótszych wyjazdach zazwyczaj wystarcza mi hotelowe wifi. Nie muszę być online 24 godziny na dobę.

Zazdro! :)

Ostatnio podbity przez Desinto, 27 Sie 2021 15:55
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości