Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 08 Maj 2018 23:41 

Witam
Interesuje mnie przejazd z Salonik do Wolos. Przeglądając stronę greckiego przewoźnika nasuwa mi się kilka wątpliwości. Mam nadzieję że ktoś będzie umiał odpowiedzieć.

1) Podróż odbywa się z przesiadką w Larissie. Na niektórych połączeniach na przesiadkę są tylko 4 min. Czy połączenia te są w takim przypadku skomunikowane i w razie opóźnień jeden pociąg czeka na drugi?

Jak to jest dokładnie z bagażem w greckich pociągach? Przeglądając ich stronę wnioskuje, że wygląda to trochę bardziej jak w samolotach, niż naszych polskich pociągach - dzieli się on na rejestrowany i podręczny.
2) Czy taki bagaż wliczony jest w cenę biletu? Warunki przewozu mówią o 'check-in fee', ale nigdzie nie ma szczegółów na ten temat
3) Jak ma się sprawa bagażu przy krótkiej przesiadce w Larissie do Wolos? Należy się o ten bagaż samemu zatroszczyć, czy sami go przepakowują do drugiego pociągu?

Ostatnio edytowany przez Abcn, 04 Cze 2018 14:51, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

Zimowy odpoczynek w Egipcie 🌴👙 All inclusive w 4* hotelu za 1961 PLN ☀️ Zimowy odpoczynek w Egipcie 🌴👙 All inclusive w 4* hotelu za 1961 PLN ☀️
Słoneczna Andaluzja na weekend za 861 PLN 😍 Loty do Sewilli z Warszawy i noclegi w hotelu 😎 Słoneczna Andaluzja na weekend za 861 PLN 😍 Loty do Sewilli z Warszawy i noclegi w hotelu 😎
#2 PostWysłany: 08 Maj 2018 23:56 

krótko
1. przesiadka w Larissie skomunikowana,czyli czeka jeden pociąg na drugi
Bagaż zawsze był darmowy z wyjatkiem wielkich waliz,czyli to co do samolotu pow 20 i ok 30 kg jako rejstrowany to w pociągu gratis.
2. Tak ,a wyjątkiem tych wielkich waliz.
3.No wybacz, koleje greckie to nie Ritz
 PM off  

#3 PostWysłany: 09 Maj 2018 00:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

3) Ty serio?
Trochę w życiu zwiedziłem, ale nie widziałem żeby przenosili bagaże z 1go pociągu na drugi.
No jak zapłacisz to owszem.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Maj 2018 00:28 

No dobra, trochę mnie poniosło - choć nadawanie bagażów na stacji kolei i nie martwienie się o nie do wyjścia z samolotu to i owszem przetestowałem.

A moje wątpliwości wywodzą się z tego, że strona internetowa greckich kolei dzieli bagaż tak samo jak linie lotnicze na ręczny i rejestrowany. Przy tym rejestrowanym mowa jest o check-in'ie i ddodatkowych opłatach:
For any luggage checked-in on-board, passenger is requested to pay a fee, in addition to the check-in price, if the departure station provides luggage services.

This additional fee is not collected when the departure station does not provide luggage services.

Rozumiem, że jest to opcja dodatkowa i można się samemu zatroszczyć o bagaż jak u nas?
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 04 Cze 2018 12:48 

Loty: 218
Kilometry: 294 994
A nie lepiej jechać autobusem ? Co 2-3 godziny masz bezpośrednie połączenie Saloniki-Wolos. Cena może i parę groszy wyższa, ale szybciej i bez przesiadek.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość