Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 24 Paź 2019 20:23 

Podczas kupowania biletów przez stronę https://www.thairailwayticket.com/eTSRT/ woła o "Passport ID". Niestety na tą chwilę nie jestem w stanie podać prawidłowego numeru, a zależy mi aby mi nie wykupili biletów. Czy jest to później w jakiś sposób weryfikowane ?
 Profil Relacje PM off  

Sztos oferta❗ Loty na Wyspy Kanaryjskie już od 269 PLN (w obie strony)😲🤯 Sztos oferta❗ Loty na Wyspy Kanaryjskie już od 269 PLN (w obie strony)😲🤯
Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️ Przedłużony weekend w sercu Alicante 😍🏖️ Loty + hotel w centrum za 789 PLN ✈️
#42 PostWysłany: 05 Sty 2020 18:43 

Nie mam pojecia czy jakkolwiek to weryfikuja, ale w samym pociagu sparwdzanie biletow to tylko pokazanie go konduktorowi.
Nikt od nas nie chciał paszportów.
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 05 Sty 2020 18:58 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Dokument jest chyba tylko potrzebny do zakupu biletów. W pociągu sprawdzali sam bilet. Ja zrezygnowałem z zakupu przez stronę, bo krzyczało, że trzeba mieć wydruk biletu, a wiedziałem, że nie będę miał szansy wydrukować.

#44 PostWysłany: 11 Sty 2020 12:56 

Niestety przegapiłam zakup online biletów na nocny pociąg z Bangkoku do Chiang Mai i nie są już dostępne. Czy jest szansa, że będą dostępne w kasie na miejscu? Nie wiem czy ryzykować i jechać w ciemno z nadzieją, że kupie bilety na miejscu czy kupić bilety na samolot. Chcieliśmy jechać nocnym pociągiem dla atrakcji samej w sobie... :(
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 16 Sty 2020 20:55 

niebieski
Jak wygląda dostępność pociągów z Bangkoku do Ayutthay'i w dzień wyjazdu w kasie? Trochę się spóźniłem i już nie można nic dostać na thairailwayticket.com.
Jeżeli można kupić w kasie to ma ktoś jakieś wskazówki jak najlepiej to załatwić i gdzie?

#46 PostWysłany: 16 Sty 2020 21:02 

platynowy
@mcichecki Bilet możesz kupić tuż przed odjazdem na dworcu (np. Hua Lamphong) lub już w pociągu u konduktora.
 Profil Relacje PM off
mcichecki lubi ten post.
mcichecki uważa post za pomocny.

#47 PostWysłany: 16 Sty 2020 22:56 
Moderator forum
Awatar użytkownika

NIe wiem jak z Bangkoku, ale jak kupowaliśmy dzień przed wyjazdem z Ayutthaya, to w kasie na dworcu na nasz pociąg mieli ostatni bilet na drugą klasę - żona pojechała w "luksusach" a ja w trzeciej klasie :)

#48 PostWysłany: 16 Sty 2020 23:31 

złoty
@mcichecki tylko nie idź na dworzec zbyt wcześnie, sprzedaż rusza na niedługo przed odjazdem pociągu

@Kashpir kupiłeś bilet w 3 klasie w kasie z 1-dniowym wyprzedzeniem?
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 16 Sty 2020 23:44 
Awatar użytkownika

Loty: 430
Kilometry: 743 690
niebieski
Kashpir napisał(a):
żona pojechała w "luksusach" a ja w trzeciej klasie :)

Nigdy nie zrozumiem kobiet, żeby chociaż serwowali Prince Polo, tfu!, Grześki!
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 16 Sty 2020 23:49 
Moderator forum
Awatar użytkownika

@Mar77 Przyjechaliśmy pociągiem do Ayutthaya z Pak Chong, a następnego dnia mieliśmy jechać dalej do Bangkoku. Poszedłem więc od razu do kasy kupić bilety, ale okazało się, że w ostał się jeden w 2 klasie i pan w okienku sprzedał mi takie dwa różne. Gdyby po ten w 3 klasie kazali przyjść następnego dnia, to na pewno bym zapamiętał. A działo się to całkiem niedawno, bo w grudniu.

#51 PostWysłany: 17 Sty 2020 00:04 

złoty
A to dziwne. Być może od mojej ostatniej wizyty coś się zmieniło, ale z tego co ja pamiętam, sprzedaż rozpoczynali tuż przed odjazdem pociągu (15 min o ile dobrze pamiętam). W Ayutthaya spędziłem 2 noce i chciałem dzień wcześniej kupić bilet do Bangkoku, to powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości, bo jeszcze nie sprzedają biletów na jutrzejszy pociąg. To samo na Hua Lamphong, gdy jechałem na Don Mueang. Chyba że te zasady dotyczą tylko zwykłych pociągów lokalnych, a Twój był jakimś ekspresem.
 Profil Relacje PM off  

#52 PostWysłany: 28 Mar 2024 13:52 

złoty
Czy ktoś kto jechał za dnia jest wstanie powiedzieć, która część trasy jest najbardziej malownicza? Jechałbym z Phitsanulok do Ayutthaya lub Bangkoku albo w odwrotnym kierunku w zależności kiedy ważniejsze byłoby światło słoneczne.
Internet stwierdził że najbardziej malowniczy odcinek na trasie Bangkok-Chiang Mai to przedmieścia Bangkoku-Chiang Mai, co nie ułatwia sprawy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 3 gości