Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 15 Sty 2015 21:04 

Powiem tak BZWBK to złodzieje ,dosłownie.Mnóstwo ukrytych opłat o których szary klient nie ma pojęcia. Wszystko w/g regulaminu.Moja karta prepaid też wygasła ,ale było na niej może 5 zł i machnęłem ręką na to. Szczytem chamstwa było ,jak likwidowałem w ub. roku kartę kredytową. Spłaciłem różnicę zadłużenia jednorazowo i wyszło dodatnie saldo ok 8,40 zł. Ponformowano mnie ,że tej kwoty w bankomacie nie wybiorę ,ponieważ opłata od min. transakcji 10 zł wynosi też 10 zł. Przelałem te 8,40 na konto osobiste i ku mojemu zdziwieniu bank obciążył moje konto o 20 zł za "opłate za przelew"
 PM off
krystoferson112 lubi ten post.

Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙 Bali w sezonie za 2977 PLN❗️🌴 Loty + 16 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu z basenem 💦👙
Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥 Grecja z weekendem 😍 City break w Atenach za 567 PLN 🔥
#42 PostWysłany: 15 Sty 2015 21:23 

srebrny
Regulaminy należy czytać - jeśli koszt przelew z KK to 20zł, to nic dziwnego że bank obciążył taką opłatą.
Dobrze, że nie naliczył dodatkowej opłaty za przedwczesną spłatę debetu :)
 Profil Relacje PM off  

#43 PostWysłany: 15 Sty 2015 21:40 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Co ty piszesz o czytaniu regulaminu, jesteś bankowcem? BZWBK to irytujący bank, zmienia swój reguliamin tak często, że nie jestem w stanie za tym nadążyć. Przy wyjazdach zagranicznych tak mnie to wku...... ich naliczanie swoich wyimaginowanych opłat, że - nie wiem co. W 2011 roku zaczęłęm od darmowych wypłat za granicą w bankomatach a w 2015 płacę nawet za podejście do bankomatu.
 Profil Relacje PM off  

#44 PostWysłany: 15 Sty 2015 21:56 

W 2011 roku zaczęłęm od darmowych wypłat za granicą w bankomatach a w 2015 płacę nawet za podejście do bankomatu.[/quote]

Tak samo jak ja ,tyle ,że rok wcześniej. W 2010 i 2011 wybierałem euro z bankomatów w europie bez opłaty i przewalutowań. Dzisiaj płacę za wybranie jakiejś kwoty w obcym bankomacie w Polsce 6 zł . Jeszcze za kartę miesięcznie 5 a od lutego 7 zł Dobrze ,że mam regularne wpływy na konto powyżej 3 tys. inaczej była by opłata za prowadzenie konta 20 zł miesięcznie.
 PM off  

#45 PostWysłany: 15 Sty 2015 22:00 

srebrny
Bankowcem?
Po prostu sugeruję czytać regulaminy albo zmienić konta. Jak się podpisało dokument to należy się do niego stosować, a nie płakać jakie to banki są złe.
W przypadku zmiany regulaminu ze strony banku istnieje możliwość złożenia dyspozycji w trybie natychmiastowym.

PS. T-mobile Usługi Bankowe ma wszystko darmo, nawet wypłaty z bankomatów za granicą (tylko zdziercze kursy).
 Profil Relacje PM off  

#46 PostWysłany: 17 Sty 2015 22:44 

Zbanowany
T-mobile Uslugi Bankowe jesli to ma cos wspolnego z telefonia komorkowa to tez bym to omijal z daleka ;)
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 18 Sty 2015 13:15 

A może jakieś uzasadnienie? Mam konto i poza prymitywną stroną nie mam zastrzeżeń.
 Profil Relacje PM off  

#48 PostWysłany: 21 Sty 2015 01:26 

Zbanowany
Proste T-mobile (czyli dawna Era), w moich przypadkach oparlo sie o interwencje UKE w trzech roznych problemach z ta firma, rowniez wystarczy poczytac wypowiedzi bylych klientow.
Nie spodziewam sie lepszej obslugi jesli w swojej podstawowowej branzy tak postepuja ze dopiero interwencja UKE pomaga.

@h3rlitz: wskaz mi w regulaminie BZWBK jak ma odzyskac pieniadze NABYWCA karty jesli karta nigdy nie byla zarejestrowana na nikogo, nigdy nie uzyta i stracila waznosc, carier karty zachowany. Posiadacz a nabywca to dwie rozne osoby wg. tego regulaminu.
 Profil Relacje PM off  

#49 PostWysłany: 03 Lut 2015 00:08 

niebieski
DZIWI mnie że w temacie kart " PRZEDPŁACONYCH " nie odzywa się osoba reprezentująca FLY4FREE która prowadziła dystrybucję tych kart , nagle zniknęli moderatorzy i administratorzy ..... dla mnie walka z BZ WBK to był najbardziej upadlający horror jaki miałem z bankami - niestety kupiłem kartę przedpłaconą za pośrednictwem portalu FLY4FREE , wszystko wygladało pięknie do karty dołączony regulamin czcionka 2-3 mm , wydębienie pieniędzy po zakończeniu ważności karty to horror i masa nerwów - skończyło się na rzeczniku konsumentów bo bank BZWBK ma to w d..... / karta straciła ważność 31 maja ! pieniądze odzyskałem w grudniu !!!!!!!!!!!!!!!!! po poruszeniu wszystkich możliwych instytucji , dla mnie ten bank to najbardziej szmaciarska instytucja nie licząca się z Klientami , dyrektor oddziału tego banku oglądał moją kartę jakbym wyciął ją z gazety i chciał ich oszukać bo chcę wybrać pozostałe środki z dziwnej karty - nigdy więcej żadnych kart przez portale
 Profil Relacje PM off  

#50 PostWysłany: 03 Lut 2015 12:09 

Loty: 34
Kilometry: 73 282
Potwierdzam, że wykup pieniądza elektronicznego (tak to nazywają) w BZWBK to masakra i droga ciernista (choć krócej to trwało niż u MUC2014). Też się wyleczyłem. Miałem 2 karty pre-paid BZWBK (walutowa USD). Co do funkcjonalności to zastrzeżeń większych nie ma. Sprawdziła się, choć wkurza, że bank rozlicza transakcję i rozliczenie to jest widoczne na wyciągu, ale automatycznie nie ściągają blokad. Czyli mamy transakcje rozliczoną i ... blokadę na identyczną kwotę, która znika jak im się podoba, nawet po tygodniu. Natomiast jak moje 2 karty straciły ważność to była masakra. W placówce zleciłem "rozliczenie" karty, czyli co zostało chciałem odebrać. Na dzień dobry karta na okaziciela, ale aby zwrot był z karty to trzeba wszystkie dane podać (to po co karta na okaziciela - skoro dane musza mieć, mam do karty carier to jaki mają problem). Więc zlecam. pobyt przy okienku 40 minut ... I ryp. 20 dni od zlecenia trzeba czekać na wypłatę. Ani dnia krócej. Kolejna wizyta i kolejne 40 min. Kobita wisi na telefonie bo się uczy. Udało się z 1 kartę, kasa z USD przeliczona na PLN i zwrot w PLN. Trudno. Z 2-gą kartą nic się nie da zrobić, bo jest mam ciut mniej niż przelicznikowo 5 Euro, a wg USTAWY nie dokonuje się wykupu pieniądza elektronicznego jak jest mniej niż 5 Euro. Trochę pomarudziłem ale trudno. Na infolinii gostek niekumaty, machnąłem ręką, choć szkoda zgrzewki browara. Tydzień później polecony z banku, abym się zgłosił po wykup pieniądza, bo jednak się da z karty z której się nie dało. Kolejne 30 minut. Browar wypity podczas meczu MŚ w ręczną :P

-- 03 Lut 2015 12:24 --

natkazg napisał(a):
piiotrek9994:
a moich środków na karcie nie ma ;) to co mogę wykupić? mogę im wyszarpać, ale nie wykupić...

Też tak miałem, właśnie z kartą na której pozostało 4 USD. Na necie pokazywało 0, ale środki były bo kobita je u siebie widziała. Natomiast nie dajcie sobie wcisnąć opłaty za wykup pieniądza, czyli te 12,90 PLN. Jeżeli karta utraciła ważność, ale nie minął jeszcze ROK od utraty ważności to wykup pieniądza z niej jest za free. Stosowny przypis jest pod tabelką. Tylko ich trzeba uświadomić.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 50 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 4 gości