Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [LO] PLL LOT newsy
#161 PostWysłany: 31 Maj 2015 18:40 

man4business napisał(a):
UrszulaR napisał(a):
połączenie Kraków - Gdańsk?
Z tym połączeniem jest stosunkowo najmniejszy problem, zostało automatycznie zamienione na składak z przesiadką w Warszawie, co oczywiście wydłuża całą podróż, ale nie aż tak dramatycznie. Przy okazji można się nie zgodzić i zażądać zwrotu kasy. Jak dla mnie akurat skasowanie tego połączenia to kolejny dowód na chaos w planowaniu w LOT, parę tygodni wcześniej reklamują wakacje nad Bałtykiem przez to połączenie, by potem je skasować. Niech się po prostu przyznają, że przesadzili z ceną (pewnie by dopłacali) i postanowili problem rozwiązać "jak zwykle". Mój szacunek do LOT-u przez takie zagrywki jakoś nie może wzrosnąć.

Nie tak długo? Przesiadkę w Warszawie zaproponowali z czasem oczekiwania prawie 3 godziny. Trzeba dzwonić i się prosić by łaskawie zmienili na inny lot.

-- 31 Maj 2015 18:42 --

silvershark napisał(a):
Wydaje mi się, że raczej sądzili, że jako iż jest to krajówka, to UE przymknie oko.

Komisja UE nie wskazywała, które trasy mają zostać skasowane a jedynie liczbę połączeń. Bardzo dobre wytłumaczenie zamiast przyznania się, że zapewne dostają po głowie na tej trasie od Ryanair.
 PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹 Okołoweekendowa wycieczka do Portugalii 🌊🌴 3 dni w Algarve za 799 PLN 🇵🇹
Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎 Podróż do raju 🏝️ Polinezja Francuska + zwiedzanie San Francisco od 3818 PLN 😎
#162 PostWysłany: 31 Maj 2015 19:10 

niebieski
LOT i Ryanair oferowali na tej trasie niemal identyczne stawki i wieczorny lot o tej samej godzinie, przy czym FR lata niemal trzy razy większym samolotem. Wierzycie, że ludzie wolą FR nawet jeśli LOT jest tańszy?
 Profil Relacje PM off  

#163 PostWysłany: 31 Maj 2015 19:18 

silvershark napisał(a):
LOT i Ryanair oferowali na tej trasie niemal identyczne stawki i wieczorny lot o tej samej godzinie, przy czym FR lata niemal trzy razy większym samolotem. Wierzycie, że ludzie wolą FR nawet jeśli LOT jest tańszy?

Lot słabo reklamował to połączenie. Ludzie zwyczajnie nie wiedzieli, że za te same pieniądze polecą Lotem. Do tego partia najtańszych biletów na poziomie Ryanair nie była na wszystkie loty dostępna, a zostawały takie po minimum 400 zł z rejestrowanym.
 PM off  

#164 PostWysłany: 31 Maj 2015 19:28 

@silvershark, niektórzy - np. ci z północnych dzielnic W-wy czy (płn-)wsch. Polski i dojeżdżający na lotnisko samochodem albo ci, którzy potrzebują 10 kg podręcznego bez ryzyka - pewnie tak.
 Profil Relacje PM off  

#165 PostWysłany: 31 Maj 2015 19:57 

niebieski
Rzeczywiście, macie sporo racji. Mimo wszystko uważam, że Ryanair i LOT celują w różnych klientów, a w momencie gdy LOT oferował tylko jedno połączenie w ciągu dnia, stało się ono nieatrakcyjne dla ludzi biznesu.
 Profil Relacje PM off
Pawel_T lubi ten post.

#166 PostWysłany: 31 Maj 2015 20:32 

niebieski
Przecież KE zabroniła LO otwierać nowe połączenia. Podejrzewam, że LO bez dogłębnej konsultacji z KE przejęło najbardziej rentowne trasy K2, po czym okazało się, że jednak zgody Komisji na to nie ma, bo to de iure są nowe połączenia.
 Profil Relacje PM off
silvershark lubi ten post.

#167 PostWysłany: 31 Maj 2015 20:44 

Loty: 116
Kilometry: 157 931
niebieski
Przejęli te trasy aby je teraz zawiesić. Może to przemyślane działanie. Szkoda Erywania.
 Profil Relacje PM off  

#168 PostWysłany: 31 Maj 2015 22:16 

HON fly4free
Z Erywaniem są problemy nie z KE tylko z rentownością tej trasy : juz parę razy była zawieszana i odwieszana.
 Profil Relacje PM off  

#169 PostWysłany: 31 Maj 2015 22:34 

srebrny
man4business napisał(a):
Jak dla mnie akurat skasowanie tego połączenia to kolejny dowód na chaos w planowaniu w LOT, parę tygodni wcześniej reklamują wakacje nad Bałtykiem przez to połączenie, by potem je skasować.

Oj tam, nic nie przebije słynnych Helsinek, które "rzucili" po 119 zł, by dwa tygodnie później je zlikwidować i przerzucać ludziom bilety na 10 razy droższe połączenia lufą über München.
 Profil Relacje PM off
travellista lubi ten post.

#170 PostWysłany: 31 Maj 2015 23:56 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
Myslicie, że LOT coś planuje na dzień dziecka, pamiętam, że rok temu albo dwa jakies promo puscili. Co prawda brakuje jeszcze 5 minut... ale.. może ktoś ma jakieś przecieki.

Póki co cisza...

#171 PostWysłany: 01 Cze 2015 00:08 

srebrny
Robaku napisał(a):
Myslicie, że LOT coś planuje na dzień dziecka, pamiętam, że rok temu albo dwa jakies promo puscili. Co prawda brakuje jeszcze 5 minut... ale.. może ktoś ma jakieś przecieki.

Może na ich cudownej nowoczesnej stronie ustawienia formantów nie będą się resetować przy każdej zmianie, żeby pasażer nie wyczerpywał słownika wyrazów brzydkich przy prostej rezerwacji.
No dobra, przesadziłem - takie coś to pewnie dopiero na jubileusz roku 3000.
 Profil Relacje PM off
dj3500 lubi ten post.

#172 PostWysłany: 01 Cze 2015 10:55 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Anonymous napisał(a):
Nie tak długo? Przesiadkę w Warszawie zaproponowali z czasem oczekiwania prawie 3 godziny. Trzeba dzwonić i się prosić by łaskawie zmienili na inny lot.

Mnie zaproponowali przesiadkę z czasem około 0:45h, po zaakceptowaniu zmian podróż ma ten sam numer rezerwacji i całość jest na jednym bilecie. Summa summarum cała podróż wydłużyła się o około godzinę, ale nie ma tragedii.
 Profil Relacje PM off  

#173 PostWysłany: 01 Cze 2015 11:00 

niebieski
A do mnie jeszcze nie dzwonili, zaczekam sobie... ;)

Ostatnio edytowany przez Zeus, 01 Cze 2015 11:20, edytowano w sumie 1 raz
zdublowany post
 Profil Relacje PM off  

#174 PostWysłany: 01 Cze 2015 11:04 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 282
HON fly4free
Mozesz sie nie doczekac telefonu. Wejdz na lot.com na rezerwacje - propozycja zmiany powinna juz czekac - jak nie odpowiada to telefon na infolinie..

#175 PostWysłany: 01 Cze 2015 11:30 
Redaktor F4F

Do mnie też nikt nie dzwonił. Do tego rezerwowałem przez jakiś stary adres email, z którego na co dzień nie korzystam, nie wiem więc nawet czy ktoś tam napisał z informacją o zmianach. Dowiedziałem się tylko i wyłącznie dzięki lekturze tego Forum.

Radzę też nie zwlekać z akceptowaniem zmian, bo teoretycznie może się okazać, że skończą się miejsca w samolocie, który pierwotnie proponowali i z przesiadki 45 min zrobi się nagle pół dnia.
 Profil Relacje PM off  

#176 PostWysłany: 01 Cze 2015 11:40 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@FemmeFatale tel. 022 577 99 52 - i 1 (polski) i 1 (klienci zawieszonych rejsow).. i duzo, duzo cierpliwosci..
szybciej tu: http://www.lot.com/pl/pl/moja-rezerwacja

#177 PostWysłany: 01 Cze 2015 11:45 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
ciacho_majonez napisał(a):
Do tego rezerwowałem przez jakiś stary adres email, z którego na co dzień nie korzystam

Przecież możesz zmienić email na właściwy.

Ostatnio edytowany przez Zeus, 01 Cze 2015 11:48, edytowano w sumie 1 raz
zdublowany post
 Profil Relacje PM off  

#178 PostWysłany: 01 Cze 2015 11:47 
Redaktor F4F

Oczywiście. Po prostu nie zrobiłem tego od razu i wyleciało mi z głowy.

@tom971 jako ciekawostka: mnie wczoraj (niedziela) o 19 udało się dodzwonić w minutę.
 Profil Relacje PM off  

#179 PostWysłany: 01 Cze 2015 12:01 

Loty: 129
Kilometry: 292 570
niebieski
tom971 napisał(a):
@FemmeFatale tel. 022 577 99 52 - i 1 (polski) i 1 (klienci zawieszonych rejsow).. i duzo, duzo cierpliwosci..
szybciej tu: http://www.lot.com/pl/pl/moja-rezerwacja

czy można zmienić lot przez email lub w biurze lotu?

Ostatnio edytowany przez Zeus, 01 Cze 2015 12:04, edytowano w sumie 1 raz
zdublowany post
 Profil Relacje PM off  

#180 PostWysłany: 01 Cze 2015 12:36 
Awatar użytkownika

HON fly4free
@ wpadnie do kolejki, to juz lepiej dzwonic, a na Basztowej to od reki zaproponuja/zmienia

@ciacho_majonez to chyba w poniedzialek wszyscy z pracy chca zalatwic zmiany :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12 ... 166  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość