Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [LO] PLL LOT newsy
#241 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:06 

livien napisał(a):
Nie zgadzam się z Tobą - LOT swoją działalnością wspiera naszą gospodarkę - zapewnia miejsca pracy, catering zamawia u polskich firm, stronę internetową i ich systemy IT pewnie też robiły firmy zatrudniające polskich pracowników, itd. Z tego powodu wolę swoje pieniądze zostawiać w firmie, która to zmniejsza bezrobocie i napędza gospodarkę w Polsce, a nie np na Węgrzech.

A ja wolę zostawić pieniądze linii lotniczej, która mnie szanuje. Mnie i moje pieniądze, a nie pokazuje mi wielkiego faka jak LOT. Sorry, ale drażni mnie że cały naród dopłaca Warszawiakom do city-breaków za 300 złotych w Szalonej Środzie, podczas gdy klienci z innych niż WAW lotnisk w owej megapromocji środowej cenę dostają mocno zbliżoną do regularnej ceny Lufthansy.
Jak to jest, że WAW-RIX-WAW kupiłem za 120 złotych na stronie Lotu, ale w tym samym czasie trasa KRK-WAW-RIX-WAW-RIX kosztowała już 800 złotych? Dokupiłem sobie doloty na osobnych biletach ryzykując przesiadkę i zmieściłem się w 400 złotych - tylko co mam myśleć o linii, która buduje swój hub w tak maksymalnie wrogi klientowi sposób?
 Profil Relacje PM off  

Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍 Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍
Tydzień na Teneryfie w 4* hotelu z all inclusive 🏝️🍹 Wylot z 5 miast za 2724 PLN Tydzień na Teneryfie w 4* hotelu z all inclusive 🏝️🍹 Wylot z 5 miast za 2724 PLN
#242 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:22 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Wiesz, niektóre promocyjne bilety się LOTowi zupełnie nie opłacają - np WAW-RIX-WAW za 120PLN - muszą do nich dopłacać (koszty paliwa, opłaty lotniskowe itd są wyższe), ale się na to godzą, bo to dla nich reklama. Dlatego więc takie promocje są na ściśle określonych kierunkach i trasach, tych (które w ich ocenie) przyciągną największy rozgłos. Jak komuś zależy na takiej cenie, to do Warszawy przyjedzie np. PKP czy Polskim Busem, a jak zależy mu na wygodnej przesiadce - no to cóż, musi dopłacić. Promocje mają to do siebie, że często mają bardzo ograniczone warunki obowiązywania.

Czemu akurat Warszawa jest uprzywilejowana - można o tym godzinami dyskutować, ale cóż - tak jest. Gdyby KRK dostało super ceny w Szalonej Środzie - to dlaczego nie Wrocław czy Gdańsk? A wtedy już koszty rosną...

#243 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:26 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
smok1 napisał(a):
...
Jak to jest, że WAW-RIX-WAW kupiłem za 120 złotych na stronie Lotu, ale w tym samym czasie trasa KRK-WAW-RIX-WAW-RIX kosztowała już 800 złotych? Dokupiłem sobie doloty na osobnych biletach ryzykując przesiadkę i zmieściłem się w 400 złotych - tylko co mam myśleć o linii, która buduje swój hub w tak maksymalnie wrogi klientowi sposób?

że co?
czy tu jest jakiś admin? od dobrych paru stron pseudo-znawcy od wszystkiego piszą banialuki jak ten tutaj cytowany. odkrycie na miarę nobla! gdzie tu news?!

#244 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:26 
Site Admin
Awatar użytkownika

Z tego co kojarzę lot nie jest przeciwny otwieraniu tras innych niż z waw, ale Unia nie jest tak już skłonna pozwolić :P przecież są zapowiedzi lotów za Atlantyk z ktw i rze
 Profil Relacje PM off  

#245 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:40 

namteH napisał(a):
smok1 napisał(a):
...

że co?
czy tu jest jakiś admin? od dobrych paru stron pseudo-znawcy od wszystkiego piszą banialuki jak ten tutaj cytowany. odkrycie na miarę nobla! gdzie tu news?!

A byłbyś uprzejmy wyjaśnić mi co w powyższym wpisie jest bzdurą?
 Profil Relacje PM off  

#246 PostWysłany: 08 Cze 2015 15:46 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no to zaskoczenie, że kupowany osobno lot krk-waw jest tańszy niż w pakiecie z ryga mam nadzieje jest wynikiem męczącego weekendu albo nadmiaru słońca.

#247 PostWysłany: 08 Cze 2015 16:06 

namteH napisał(a):
no to zaskoczenie, że kupowany osobno lot krk-waw jest tańszy niż w pakiecie z ryga mam nadzieje jest wynikiem męczącego weekendu albo nadmiaru słońca.

Wiesz co, odpuść sobie wycieczki ad personam bo najwyraźniej nie przeczytałeś początkowego posta ze zrozumieniem. Rozpiszę jeszcze raz wyraźnie:
WAW-RIX RT 120PLN
KRK-RIX (via WAW oczywiście) RT ok. 800PLN.
W efekcie poleciałem na trzech różnych biletach KRK-WAW OW (za cos 180), WAW-RIX RT (120) i WAW-KRK (100). Poleciałem bez dużego bagażu (żeby nie mieć problemów z przesiadką, mimo iż był w cenie), ale to byłem w stanie przełknąć, za to z pewnym stresem. Całość wyszła mnie jakieś 400PLN. Skąd takie różnice? Ano stąd, że bilety z WAW można było kupić w taryfie first minute, a bilety z przesiadką już nie, mimo że miejsca na te same loty były za każdym razem dostępne jeśli kupowane osobno. To zresztą nie pierwszy raz, kiedy coś się w systemie rezerwacyjnym LOTu przycina i z jakiegoś powodu bilety promocja nie łapie się na loty z przesiadką. Bilety kupione bez żadnych czarów rodem z TS.
Efektem tego i kilku innych wydarzen jest to, że moja opinia o Locie nie jest za dobra. Rozumiem, że lot z WAW będzie tańszy niż połączenie łączone. Problem w tym, że jeśli cena biletu składanego z odcinków jest 2x niższa, to nie myślę ciepło o linii. W efekcie dużo większą kasę jaką wydałem na następne przeloty zjadła Lufthansa. Jeśli takich jak ja było więcej to nie ma się co dziwić, że LO jest w takiej a nie innej sytuacji.
 Profil Relacje PM off  

#248 PostWysłany: 08 Cze 2015 16:30 
Awatar użytkownika

Loty: 264
Kilometry: 273 201
Zbanowany
niebieski
namteH napisał(a):

Dawniej LOT doliczał 70-80 zł za dolot i całą trasa była na jednym bilecie. Zrobiłem tak kilka wycieczek. I było to taniej niż na osobnych rezerwacjach.

#249 PostWysłany: 08 Cze 2015 16:38 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
no i dlatego teraz LOT ponoć wychodzi na prosta.

gdzie te newsy?

#250 PostWysłany: 08 Cze 2015 16:43 

gdzie newsy?

Wkrotce będą ! :)
5-6 nowych, dalekich tras.
 Profil Relacje PM off  

#251 PostWysłany: 08 Cze 2015 18:35 

srebrny
michcioj napisał(a):
no coz, kazdy jest kolaczem swojego losu, a koledze wspolczuje naiwosci, kasy sie nie pozycza i tyle.

Ależ nonsens. Kolega nie ma z tym problemu. Spełnił braterski dobry uczynek i cieszy się, że brat ma z czego żyć. Pożyczył swoje, a było go na to stać. Tymczasem rząd daje LOT-owi pieniądze podatników, których na to nie stać i LOT do niczego nie jest im potrzebny. Zresztą nie dyskutowaliśmy o tym, a pojęciu rentowności. Jak to czasem łatwo przewidzieć, jak kto zareaguje...
 Profil Relacje PM off  

#252 PostWysłany: 09 Cze 2015 16:21 

Loty: 280
Kilometry: 372 147
złoty
To żeby trochę przywrócić właściwy temat tego wątku, wrzucam takie info:

http://blogs.yahoo.co.jp/dziendobrywiec ... 53734.html
Jest tam napisane coś w stylu, że 18 czerwca odbędzie się konferencja LOT-u w Ambasadzie RP w Tokio, podczas której ogłoszony zostanie nowy kierunek.

Ciekawe czy HND czy jednak NRT ;)
2 ludzi lubi ten post.

#253 PostWysłany: 10 Cze 2015 10:05 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
LOT i Air Serbia podpisały umowę code-share.

Kody LOTu pojawią się na trasach z Belgradu do Podgoricy i Tivat (Czarnogóra) oraz Abu Zabi (Zjednoczone Emiraty Arabskie).
 Profil Relacje PM off  

#254 PostWysłany: 10 Cze 2015 14:16 

niebieski
Też to dzisiaj zauważyłem...ciekawe czy odwołane loty do Belgradu będą zamieniać na Air Serbia?
Ktoś już załatwiał z nimi tę sprawę?
 Profil Relacje PM off  

#255 PostWysłany: 10 Cze 2015 14:55 
Awatar użytkownika

srebrny
risto napisał(a):
Też to dzisiaj zauważyłem...ciekawe czy odwołane loty do Belgradu będą zamieniać na Air Serbia?

Tak, można zamienić na rejsy JU.
risto lubi ten post.

#256 PostWysłany: 10 Cze 2015 15:58 

niebieski
A to ciekawe, mi zaproponowali OS przez Wiedeń, co też mi bardziej pasuje.
 Profil Relacje PM off  

#257 PostWysłany: 10 Cze 2015 23:34 

niebieski
Ostatecznie mnie też zmienili na OS, zdecydowanie lepsze połączenie, tyle że w innych dniach niż miałem planowo lecieć. Sama rozmowa telefoniczna: 30 min oczekiwania + 15 rozmowy, jeszcze musiała sprawdzić czy może zmienić skoro mam taryfę simple.
 Profil Relacje PM off  

#258 PostWysłany: 14 Cze 2015 15:36 

Gregggor napisał(a):
risto napisał(a):

Tak, można zamienić na rejsy JU.

Chyba jednak nie, mi złożyli, wg. LOTu najlepszą propozycję, czyli czas przelotu ponad 7 razy dłuższy i w innym terminie
 Profil Relacje PM off  

#259 PostWysłany: 14 Cze 2015 15:48 
Awatar użytkownika

Loty: 367
Kilometry: 570 014
platynowy
jakieś przecieki w związku z 22 czerwca ? ;)

Image
 Profil Relacje PM off  

#260 PostWysłany: 14 Cze 2015 16:07 

a co 22.06?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16 ... 166  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości