Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 166  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 25 Wrz 2013 13:04 

luxyfer napisał(a):
już są procedury, dzwońcie na callcenter po szczegóły. generalnie chyba można przebukowywać na LX, LH, OS

Potwierdzam, dzwoniąc na callcenter nikt nawet nie proponuje zwrotu pieniędzy, od razu dostosowują terminy wylotów Lufthansą przez Monachium bądź Frankfurt :) nic tylko dzwonić! :)

Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️ Teneryfa all inclusive za 2449 PLN🍹🍴 Tygodniowy relaks na Wyspach Kanaryjskich 🌴☀️
Korfu na bogato w świetnej cenie od 1999 PLN ✨💎 Luksusowe ⭐⭐⭐⭐⭐ all inclusive 🥂😎 Korfu na bogato w świetnej cenie od 1999 PLN ✨💎 Luksusowe ⭐⭐⭐⭐⭐ all inclusive 🥂😎
#22 PostWysłany: 25 Wrz 2013 14:34 
Awatar użytkownika

Loty: 128
Kilometry: 82 783
srebrny
jacek69 napisał(a):
mala-mi napisał(a):
luxyfer napisał(a):
już są procedury, dzwońcie na callcenter po szczegóły. generalnie chyba można przebukowywać na LX, LH, OS

Potwierdzam, dzwoniąc na callcenter nikt nawet nie proponuje zwrotu pieniędzy, od razu dostosowują terminy wylotów Lufthansą przez Monachium bądź Frankfurt :) nic tylko dzwonić! :)

To ja prosze Lot o zawieszenie Rygi, bym mogl lufa z berlina poleciec ;)

Sądzisz, że przebukują Ci WAW na TXL? Prędzej WAW-FRA-RIX polecisz, co nie zmienia faktu, że do Warszawy będziesz musiał dojechać.

#23 PostWysłany: 25 Wrz 2013 14:57 

srebrny
Rygi ani Tallina nie zawieszą, zbyt dużo paxów transferowych mają z tych miast...

Potwierdzam, że nawet przy ew. zawieszeniu lotów nie zgodzą się na zmianę miejsca wylotu.
Ja miałem z Berlinem inną sytuację, miałem lot TXL - WAW, a później na innym bilecie WAW-KRK i chciałem, żeby mnie przebukowali od razu na TXL-KRK via MUC lub FRA - byłem oczywiście gotów zrezygnować bez roszczeń z tego biletu WAW-KRK i nawet wtedy się nie dało.

Także poleciałem sobie na koszt LOT: TXL-DUS-WAW-KRK, a przy okazji trochę mil wpadło, bo klasy rezerwacyjne były wysokie.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 25 Wrz 2013 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 313 106
Cytuj:
Sądzisz, że przebukują Ci WAW na TXL? Prędzej WAW-FRA-RIX polecisz, co nie zmienia faktu, że do Warszawy będziesz musiał dojechać.

Nie spróbujesz nie będziesz wiedział.
Nam w 2012 r. udało się w LOT przebukowanie ze zmianą obu portów (początkowego i docelowego). Zamiast WAW - HAN polecieliśmy POZ - FRA - SGN. Wiem że to był long haul, ale dowód, że można, mamy.
Sprawę załatwiliśmy dzięki pomocy grzecznego kierownika placówki LOTu na poznańskiej Ławicy, który zasugerował nam wniosek pisemny. Rozpatrzenie wniosku trwało kilka dni, a potem pięknie nam wszystko przepisali. Nie chcieli jedynie wydłużyć pobytu przy okazji. ;)

#25 PostWysłany: 29 Wrz 2013 23:53 

Dzwonilem do call center LOTu w sprawie skasowanych polączeń HEL-WAW-HEL. Maja do zaoferowania tylko polaczania wykonywane przez lufthanse z bardzo niedogodnymi godzinami i przesiadkami. Podroż z 1h 40 min wydluża sie do minimum 5h 30min, a wylot jest np o 6:30 rano. Wedlug mnie to przesada oferowac cos takiego... Czy wedlug was jest jakis sens sie z nimi klocic, pisac reklamacje itd?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 30 Wrz 2013 00:22 

nic nie ugrasz... nie maja obowiazku przewozic cie bezposrednio. po to tez sa te aliansy. a ja bym tak znowu z tej 6:30 nie rozpaczal. przeciez lepiej byc wczesniej na miejscu, anizeli wyleciec np. o 18:00, tylko po to by spedzic noc w hotelu. ja bym sie raczej cieszyl jakby mi przebookowali na taka pore. nie wszystkie samolotu moga o 9:00 starowac, jak wszyscy sie wyspia ;)

#27 PostWysłany: 30 Wrz 2013 09:41 

Z czego tu sie cieszyc? Ja latam do Polski na weekendy i polaczenie LOTu mi bardzo pasowalo, gdyz zalezy mi na dogodnych godzinach lotu (wieczornych), zeby podroz trwala jak najkrocej i zebym mogl zlapac jeszcze wieczorny samolot do Poznania... ja nie latam dla przyjemnosci tylko z koniecznosci... wiec ich oferta z przebukowaniem na lufthanse i podroza od 6:30 do 12:20 mi nie odpowiada. Wedlug mnie powinni mi zaproponowac inne polaczenie w bardziej dogodnych godzinach inna lina niz lufthansa. Chcialem sie tylko dowiedziec, czy jest sens sie z nimi klocic?
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 30 Wrz 2013 10:06 

niebieski
pallasque napisał(a):
Z czego tu sie cieszyc? Ja latam do Polski na weekendy i polaczenie LOTu mi bardzo pasowalo, gdyz zalezy mi na dogodnych godzinach lotu (wieczornych), zeby podroz trwala jak najkrocej i zebym mogl zlapac jeszcze wieczorny samolot do Poznania... ja nie latam dla przyjemnosci tylko z koniecznosci... wiec ich oferta z przebukowaniem na lufthanse i podroza od 6:30 do 12:20 mi nie odpowiada. Wedlug mnie powinni mi zaproponowac inne polaczenie w bardziej dogodnych godzinach inna lina niz lufthansa. Chcialem sie tylko dowiedziec, czy jest sens sie z nimi klocic?

Jest sens. Przygotuj swoją propozycję i im ją przedstaw i bądź stanowczy. Jeśli często latasz to może możesz im pomachać M&M, FTLem albo czymś więcej.
Natomiast nie znaczy to, że się przychylą do Twojej prośby.

EDIT: A co do obowiązku, to mają obowiązek zapewnić połączenie zastępcze w możliwie zbliżonych do oryginału godzinach. A nie że tylko z sojuszu. Potem FR się buja, że możesz lecieć tylko nimi a że najbliższy lot jest za tydzień, to sorry. Takiego wała.

#29 PostWysłany: 30 Wrz 2013 11:09 

srebrny
shiver napisał(a):
pallasque napisał(a):

Jest sens. Przygotuj swoją propozycję i im ją przedstaw i bądź stanowczy. Jeśli często latasz to może możesz im pomachać M&M, FTLem albo czymś więcej.
Natomiast nie znaczy to, że się przychylą do Twojej prośby.

EDIT: A co do obowiązku, to mają obowiązek zapewnić połączenie zastępcze w możliwie zbliżonych do oryginału godzinach. A nie że tylko z sojuszu. Potem FR się buja, że możesz lecieć tylko nimi a że najbliższy lot jest za tydzień, to sorry. Takiego wała.

Też radzę próbować, LOT jest bardziej elastyczny niż low costy.

Sam chętnie bym się dowiedział jak to jest z tym obowiązkiem linii.
Walczę z Air Baltic i póki co ugrałem (dzięki skardze do łotewskiego odpowiednika ULC) zgodę na inne linie (swoje rejsy zawiesili).
Ale propozycja jaką Air Baltic mi złożył jest bardziej niż śmieszna, bo zamiast jednej przesiadki w Rydze proponują dodatkowe dwie:
Wygląda to tak:
RO 208 Chisinau Bucharest 0600 0715
RO 341 Bucharest Vienna 0800 0835
BT 432 Vienna Riga 1145 1505
BT 463 Riga Warsaw 2225 2255
Na moją propozycję rejsu z KIV do WAW via VIE zgody nie dają, mimo że jest dla pasażera najbardziej rozsądna.
Ale dla nich zapewne najbardziej kosztowna.
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 30 Wrz 2013 19:29 

W call center powiedzieli ze jak mi sie nie podoba to co proponuja to moge napisac reklamacje, ktora rozpatruja przez 28 dni. Mam status FTL, ale mysle, ze maja to gdzies...
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 30 Wrz 2013 20:06 
Awatar użytkownika

niebieski
pallasque napisał(a):
W call center powiedzieli ze jak mi sie nie podoba to co proponuja to moge napisac reklamacje, ktora rozpatruja przez 28 dni. Mam status FTL, ale mysle, ze maja to gdzies...

A czyż nie dostajesz więcej niż w Wizz czy Ryanair?

Druga sprawa to czy jesteś FTL'em, który kupuje bilety w taryfie O,U,L przez co w ogóle LOT na Tobie nie zarabia.

FTL obecnie (srebrna promocja) nic nie znaczy.

#32 PostWysłany: 30 Wrz 2013 21:00 

srebrny
proponuję kilka, kilkanaście razy zadzwonić na infolinię z tym samym pytaniem.
Ja tak kiedyś zrobiłem, co prawda nie w LOT, a w Etihad ale się udało. Kilka razy panienki mówiły, że nic się nie da zrobić albo proponowały coś czego nie byłem w stanie zaakceptować. Za n-tym telefonem trafił się kumaty operator, który wystawił nowy bilet na to dokładnie co chciałem.
Nie wiem czy zadziała w Twoim przypadku ale spróbować warto. Na pewno to lepszy i szybszy sposób niż pisanie reklamacji do linii albo ULC i czekanie miesiącami.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 30 Wrz 2013 22:34 

niebieski
aarekk napisał(a):
Cytuj:

Nie spróbujesz nie będziesz wiedział.
Nam w 2012 r. udało się w LOT przebukowanie ze zmianą obu portów (początkowego i docelowego). Zamiast WAW - HAN polecieliśmy POZ - FRA - SGN. Wiem że to był long haul, ale dowód, że można, mamy.
Sprawę załatwiliśmy dzięki pomocy grzecznego kierownika placówki LOTu na poznańskiej Ławicy, który zasugerował nam wniosek pisemny. Rozpatrzenie wniosku trwało kilka dni, a potem pięknie nam wszystko przepisali. Nie chcieli jedynie wydłużyć pobytu przy okazji. ;)

Potwierdzam. Miałem kiedyś bilet JFK-WAW i osobny WAW-WRO. Nie wpuścili mnie na pokład (overbooking), dostałem pieniążków górkę i jeszcze bilet na Lufthansę JFK-MUC-WRO na jednym bilecie z layoverem jakoś 40 minut w jakiejś wyższej klasie :) Decyzja trwała...5 sekund ;)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 30 Wrz 2013 22:43 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
pallasque napisał(a):
Dzwonilem do call center LOTu w sprawie skasowanych polączeń HEL-WAW-HEL. Maja do zaoferowania tylko polaczania wykonywane przez lufthanse z bardzo niedogodnymi godzinami i przesiadkami. Podroż z 1h 40 min wydluża sie do minimum 5h 30min, a wylot jest np o 6:30 rano. Wedlug mnie to przesada oferowac cos takiego... Czy wedlug was jest jakis sens sie z nimi klocic, pisac reklamacje itd?

LOT w przypadku odwołanych rozkładowo połączeń za każdym razem negocjuje umowy z innymi liniami, które zezwalają na przebukowanie na ich rejsy tylko w określonych klasach rezerwacyjnych. Jeśli danych klas nie ma - nic nie poradzisz niestety. Jeśli chodzi o HEL to możliwości reroutingu są tylko LH vie MUC/DUS/FRA, na innych odwołanych trasach dochodzi jeszcze LX via ZRH. Na innych przewoźników nie ma szans.
W przypadku skasowanego TXL udało się dogadać z Airberlin, w przypadku HEL najwidocznie Finnair nie wyraził zgody.
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 04 Gru 2013 11:51 

maxima napisał(a):
http://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,15068055,Grudzien_na_pokladzie_LOT_u__swiateczne_upominki_.html#BoxLS2img
"Niezależnie od okresu świąt przez całą zimę LOT rozgrzewa pasażerów ciepłą herbatą.
Z początkiem grudnia ruszyła akcja "Ciepła zima na pokładach LOT-u", w ramach której na rejsach krajowych oprócz wody mineralnej i drobnej przekąski pasażerom proponowana jest również herbata."

Nie wiem czy cieszyć się czy płakać tą "akcją zima".

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj

Ostatnio edytowany przez Gregggor, 04 Gru 2013 13:47, edytowano w sumie 1 raz
WYDZIELIŁEM OSOBNY WĄTEK DO DYSKUSJI O LOCIE...
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:02 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
maciejwroclaw napisał(a):
maxima napisał(a):
http://podroze.gazeta.pl/podroze/1,114158,15068055,Grudzien_na_pokladzie_LOT_u__swiateczne_upominki_.html#BoxLS2img
"Niezależnie od okresu świąt przez całą zimę LOT rozgrzewa pasażerów ciepłą herbatą.
Z początkiem grudnia ruszyła akcja "Ciepła zima na pokładach LOT-u", w ramach której na rejsach krajowych oprócz wody mineralnej i drobnej przekąski pasażerom proponowana jest również herbata."

Nie wiem czy cieszyć się czy płakać tą "akcją zima".

już wczoraj pojawiło się to info na fb LOTu:
Ciepła zima na pokładach LOT-u!

Miło nam poinformować, iż od 1 grudnia na wszystkich trasach krajowych, oprócz wody mineralnej i drobnej przekąski oferujemy także darmową herbatę Dilmah.

Generalnie komentarz:
No nieprawdopodobne !!!!! A wrzątek trzeba organizować we wlasnym zakresie ? :)
oraz: Bizancjum! Rozpusta :)))

Trochę to śmieszne, że tylko takie "epokowe" zmiany są ogłaszane przez LOT, promowane przez prasę
i pękają z dumy, a siedzą cicho, jak sięgają po nasze mln z budżetu :(

#37 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:10 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Śmiech na sali ;) ciekawe do kiedy w LOtcie trwa zima ;)

pozdrawiam Gaszpar
Wysłane z mojego C6903 przy użyciu Tapatalka

#38 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:13 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
ponoć do marca. Najzabawniejsze jest to, że ta herbata jest ponoć tylko na lotach krajowych, a na europejskich nie :shock:

#39 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:16 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Zgadzam sie. "Akcja zima" sama w sobie jest ok. Zawsze to jakies umilenie podrozy i drobiazg poprawiajacy wizerunek ale trabienie o tym w mediach i na FB to jest wstyd. Szczegolnie ze tak naprawde jest to reklama herbaty Dilmah i swiadczy to o tym ze LOT nie wyda na cala akcje ani zlotowki.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 04 Gru 2013 13:53 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
xyrxis napisał(a):
Zgadzam sie. "Akcja zima" sama w sobie jest ok. Zawsze to jakies umilenie podrozy i drobiazg poprawiajacy wizerunek ale trabienie o tym w mediach i na FB to jest wstyd. Szczegolnie ze tak naprawde jest to reklama herbaty Dilmah i swiadczy to o tym ze LOT nie wyda na cala akcje ani zlotowki.

i ważniejsze jest to ze nie wyda ani złotówki czy że podróżujący dostana herbatę?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 3309 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5 ... 166  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości