Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lis 2010 10:33 

niebieski
Masz opcję przewozu bagażu sportowego właśnie m.in nart. Jest to co innego niż bagaż rejestrowy i też inaczej kosztuje ;) Potraktowałbym to raczej jako ostateczność.
 Profil Relacje PM off  

🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN 🔥SZTOS🔥 1.000.000 miejsc w promocji Air Arabia ❗😲 Łap tanie loty z Warszawy i Krakowa od 803 PLN
Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy oraz Brisbane od 3143 PLN
#2 PostWysłany: 22 Lis 2010 10:59 

niebieski
Tak, możesz. W sekcji zarządzania rezerwacją dodajesz bagaż taki jaki chcesz.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lis 2010 13:27 

niebieski
tyle samo, jedynie jeśli płacisz inaczej niż kartą MC PrePaid to dwukrotnie bodajże zapłacisz tzw opłatę administracyjną.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Gru 2010 11:20 

Czy tak samo moge zrobic w Wizzair ?Tzn kupic bilet i dopiero jak bede pewny na 100 % ze jade dokupic bagaz ? Czy tez da sie to zrobic bez dodatkowych kosztow ?
Pozdrawiam,
L.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Gru 2010 15:01 

Leciał ktoś z Was z nartami ?
Sprawdzają futerał na narty na lotnisku ? Ponieważ można zabrać tylko jedną parę nart, a futerał mam sporych rozmiarów chciałem tam dorzucić jeszcze kilka rzeczy. I co z butami? Lecą w bagażu głównym (shit! czemu są takie ciężkie?) A może by tak przez gate przejść w butach narciarskich :D haha
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Sty 2011 14:08 

niebieski
Łasica napisał(a):
Leciał ktoś z Was z nartami ?
Sprawdzają futerał na narty na lotnisku ? Ponieważ można zabrać tylko jedną parę nart, a futerał mam sporych rozmiarów chciałem tam dorzucić jeszcze kilka rzeczy. I co z butami? Lecą w bagażu głównym (shit! czemu są takie ciężkie?) A może by tak przez gate przejść w butach narciarskich :D haha

ja lecialem z deska i do deski dopchalem co sie da (ale w "normalnych liniach").
Widzialem tez juz nie raz ludzi w butach narciarskich/snowoardowych, wchodzacych to Ryan'a i pewnie sam tez bym tak zrobil
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 30 Sty 2011 13:22 

jak wygląda sytuacja w LOCie? Kupiłem bilet na promolot na przełom lutego/marca do Tbilisi i parę pytań mam:
- czy przewóz nart w tej taryfie jest w cenie biletu (bagażu rejstrowanego)?
- czy waga bagażu rejestrowanego liczy się razem z nartami? (domyślam się, że tak)
- czy w locie można przewozić w pokrowcu więcej niż 1 parę nart (tzn. czy jedynym kryterium jest wspólna waga)
- czy długość nart ma wpływ na to, czy zakwalifikują mi bagaż jako jakiś niewymiarowy, itp.? Długość najdłuższych nart, które bedziemy wieźć to nart to 176cm.
- czy dopłata za tego typu bagaż/nadbagaż(?) jest stała, czy zmienna i czy w promolocie można wykupić ją gdzieś wcześniej?
Pozdrawiam i witam, bo to mój pierwszy post na F4Fforum
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 30 Sty 2011 14:26 
Awatar użytkownika

W LOT sprzęt narciarski wliczony jest w limit bezpłatnego bagażu. Narty można przewieźć za darmo jeśli mieszczą się w limicie wagowym bagażu rejestrowanego. Musimy sprawdzić jaki mamy limit wagowy bagażu rejestrowanego (LOT klasa ekonomiczna – 20 kg). Przykładowo, możemy zatem wziąć za darmo na pokład bagaż rejestrowany o wadze 15 kg i narty o wadze 5 kg. Dopłata za nadbagaż na pewno jest stała, niezależnie od rodzaju kupionego biletu. Pamiętaj, że LOT to tradycyjna linia, więc jak przekroczysz bagaż o kilka kilogramów, to pracownik może przymknąć oko na to.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 10 Lut 2011 12:10 

Dziękuję bardzo za odpowiedź, mam jeszcze pytanie czy niewymiarowość (prawie 180cm długości) tego bagażu może być problemem dla LOTu przy odprawie? Mam gdzieś przed wylotem im zgłosić, że chcemy brać narty? (tylko przekazuję pytania, potrzebuję potwierdzenia albo zanegowania :) )
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości