Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
"Płatności należy dokonać w ciągu 1 dnia roboczego po dokonaniu rezerwacji. W przeciwnym razie rezerwacja zostanie anulowana. Jeśli w ciągu 5 dni od dokonania przelewu bankowego nie otrzymasz potwierdzenia rezerwacji, skontaktuj się z telecentrum Wizz Air by sprawdzić, czy otrzymaliśmy Twoją płatność."
https://wizzair.com/pl-pl/informacje-i- ... ew-bankowy

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Następna
Autor Wiadomość
#141 PostWysłany: 17 Mar 2013 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
udalo sie,
tutaj szczegoly:
konto-wizz-jak-wplacic-kase-bez-kosztowo,15,26584&start=20

Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN Wypad all inclusive na Fuerteventurę 🏝️🏌️‍♂️ 4* hotel przy polu golfowym za 2645 PLN
Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙 Zobacz cuda Portugalii 💎😍 Azory i Lizbona w jednej podróży za 676 PLN💚💙
#142 PostWysłany: 17 Mar 2013 19:25 

niebieski
W czwartek wieczorem kupiłam bilet, zaraz przelałam pieniądze na to podane konto (pierwsze od góry-chyba City?). Nie mam potwierdzonej rezerwacji. Jakie macie doświadczenia? Napisano, że po 5 dniach dzwonić do Wizz. Jeszcze termin nie minął, ale nie uśmiecha mi się dzwonić za niemałą kwotę (infolinia sporo droższa od Ryanaira). Lot dopiero w czerwcu.
 Profil Relacje PM off  

#143 PostWysłany: 17 Mar 2013 19:34 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
ewaolivka napisał(a):
W czwartek wieczorem kupiłam bilet, zaraz przelałam pieniądze na to podane konto (pierwsze od góry-chyba City?). Nie mam potwierdzonej rezerwacji. Jakie macie doświadczenia? Napisano, że po 5 dniach dzwonić do Wizz. Jeszcze termin nie minął, ale nie uśmiecha mi się dzwonić za niemałą kwotę (infolinia sporo droższa od Ryanaira). Lot dopiero w czerwcu.

mozesz sprawdzic konto, jesli wplacilas prawidlowo to w poniedzialek lub wtorek bedziesz miec bilet,
jak nie to wyslesz reklamacje z potwierdzeniem przelewu i tez bedziesz miec bilet,
no stress :)

#144 PostWysłany: 19 Mar 2013 12:03 

Mam pytanie odnośnie zasilania konta Wizz, które planuję założyć. Pierwsza wpłata to musi być minimum 1400zł? To samo dotyczy kolejnych wpłat?
 Profil Relacje PM off  

#145 PostWysłany: 19 Mar 2013 12:08 

platynowy
angie napisał(a):
Mam pytanie odnośnie zasilania konta Wizz, które planuję założyć. Pierwsza wpłata to musi być minimum 1400zł? To samo dotyczy kolejnych wpłat?

Tak, kolejne też min. 1400zł.

#146 PostWysłany: 22 Mar 2013 11:26 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
W moim banku wymagany jest też adres beneficjenta. Gdzie szukać adresu Wizz? :D
 Profil Relacje PM off  

#147 PostWysłany: 22 Mar 2013 11:31 

WIZZ AIR HUNGARY KFT
BUD INTERNATIONAL AIRPORT 221
1185 BUDAPEST
 Profil Relacje PM off  

#148 PostWysłany: 24 Mar 2013 18:16 

Słuchajcie, kupiłem bilety na kwiecień do LTN i zapłaciłem przelewem, wszystko poszło bez problemu.
A teraz gdy szukam sobie kolejnych lotów płatność przelewem nie pojawia mi się w opcjach płatności. Stąd moje pytanie, czy płatność przelewem dostępna jest na jakichś określonych warunkach np. tylko na wybranych trasach itp.???

#149 PostWysłany: 24 Mar 2013 18:52 
Awatar użytkownika

srebrny
Pewnie szukasz polaczenia, gdzie zostalo mniej niz 14 dni do odlotu, a wtedy opcja przelewu staje sie niedostepna.
 Profil Relacje PM off  

#150 PostWysłany: 24 Mar 2013 19:40 

Właśnie nie. Szukam lotów na kwiecień/maj i sprawdzałem różne połączenia, a nie wyświetlała mi się nigdzie taka opcja płatności. Czy to, że płaciłem w tym miesiącu za lot przelewem może mieć tu jakiekolwiek znaczenie?

#151 PostWysłany: 24 Mar 2013 19:51 

dziwne, ja wczoraj płaciłem przelewem i bez problemu poszło
 Profil Relacje PM off  

#152 PostWysłany: 24 Mar 2013 19:55 

niebieski
Kiwas napisał(a):
Czy to, że płaciłem w tym miesiącu za lot przelewem może mieć tu jakiekolwiek znaczenie?

Nie. Być może jest jakiś błąd na stronie.
Spróbuj zmienić przeglądarkę lub komputer.
A na jakiej trasie szukasz bilety?
 Profil Relacje PM off  

#153 PostWysłany: 24 Mar 2013 20:01 

Wawa-Bruksela
Gdańsk-Malmo
Szczecin-Oslo
Wawa-Paryż

Te trasy mnie najbardziej interesują. Ok, spróbuję z innego kompa.

#154 PostWysłany: 25 Mar 2013 00:15 

platynowy
Kiwas napisał(a):
Słuchajcie, kupiłem bilety na kwiecień do LTN i zapłaciłem przelewem, wszystko poszło bez problemu.
A teraz gdy szukam sobie kolejnych lotów płatność przelewem nie pojawia mi się w opcjach płatności. Stąd moje pytanie, czy płatność przelewem dostępna jest na jakichś określonych warunkach np. tylko na wybranych trasach itp.???

Na danym koncie Wizz może być tylko 1 albo 2 nieopłacone rezerwacje przelewem. Ale system się aktualizuje z opóźnieniem, więc może zaczytał Twoje rez. poprzednie jako nieopłacone. Po kilku dniach już powinno być ok.

Jeśli potrzebujesz pilnie jednak zakupić poprzez przelew to najlepiej założyć kolejne konto Wizz na inny adres e-mail.

#155 PostWysłany: 25 Mar 2013 09:52 

Dzięki za info. Możliwe, że jest tak jak mówisz. Dzisiaj rano już normalnie mi się ta opcja pokazuje na wszystkich trasach także jest git :)

#156 PostWysłany: 28 Mar 2013 01:42 

Lecę z zagranicy do Polski. Na końcu składania rezerwacji i w moim profilu na stronce pojawiła mi się tylko kwota w EUR do zapłaty. Gdzieś wcześniej pojawiła się kwota w PLN, której później nie mogłem znowu zobaczyć (później się okazało, że wysłali mi kwotę do zapłaty na maila). Następnie dokonałem przelewu "na czuja" (wydawało mi się, że dobrze zapamiętałem kwotę potrzebną do przelewu w PLN).

Zrobiłem przelew, sprawdzam maila i okazało się, że rzeczywiście powinienem zapłacić 50 groszy więcej. Oczywiście dokonałem drugiego przelewu z kwotą 0,50 PLN.

Myślicie, że można robić przelewy w ratach? Ktoś kto zatwierdza te przelewy w Wizzarze może robić problemy o te 50 groszy?
 Profil Relacje PM off  

#157 PostWysłany: 28 Mar 2013 09:00 
Awatar użytkownika

Cytuj:
Klient ponosi wszelkie koszty związane z płatnością przelewem bankowym. Kwota przelewu bankowego musi pokrywać całą kwotę rezerwacji. Jeżeli płatność nie pokrywa pełnej kwoty rezerwacji, rezerwacja zostanie anulowana.
Osoby pragnące dokonać płatności przelewem bankowym, muszą dokonać rezerwacji na co najmniej 14 dni przed odlotem.
Jeżeli klient nie otrzyma potwierdzenia rezerwacji w ciągu 5 dni od dokonania przelewu bankowego należy skontaktować się z Telecentrum, aby sprawdzić czy płatność wpłynęła na konto. Jeżeli zweryfikowanie płatności nie będzie możliwe, klient może zostać poproszony o przedstawienie dowodu płatności.
Niezidentyfikowane wpłaty będą odsyłane na konto, z którego zostały przelane, po odjęciu kosztów administracyjnych.
http://wizzair.com/pl-PL/BankAccounts

Na mój rozum pozostaje Ci albo kontakt z infolinią, albo jeszcze jeden przekaz na dokładnie taką kwotę, jaka wynika z rezerwacji i oczekiwanie na zwrot wcześniejszych przelewów.

#158 PostWysłany: 29 Mar 2013 16:54 

Wszystko się wyjaśniło. Nic nie musiałem robić (oprócz oczywiście dopłacenia tych 50 groszy). Dostałem maila z "kodem potwierdzenia" więc myślę, że lot mogę traktować jako potwierdzony. Jednak system płatności przelewem Wizzaira wydaje się być bardziej inteligentny niż myśleliśmy.

W jednym mailu odnotowali takie wpłaty:

29. mar 2013 BD 48.88 EUR
29. mar 2013 BD .11 EUR
Suma całkowita
48.99 EUR

Więc dostali tyle ile kosztował bilet :)
 Profil Relacje PM off  

#159 PostWysłany: 02 Kwi 2013 15:42 

niebieski
Witam! Zarezerwowałem bilet 28 marca więc dziś mija 5 dzień i bardzo chciałbym skorzystać z tego lotu, który zarezerwowałem, jednak jak zrobię przelew dziś to dojdzie dopiero jutro... Więc trochę niezgodnie z ich zasadami, no ale jak tu słyszę można dostać ewentualny zwrot jeśli rezerwacja przeapadnie. Natomiast nie wiem ile taki zwrot trwa, wie ktoś po jakim czasie mogę otrzymać zwrot choćby na te konto wizz?
 Profil Relacje PM off  

#160 PostWysłany: 02 Kwi 2013 15:50 

chris0o, wyślij przelew i jest szansa, że przejdzie. Jeśli bardzo Ci zależy na locie można przesłać fax z potwierdzeniem przelewu.
Zwrot na konto wizz w takim przypadku będzie wymagał reklamacji i potrwa to długo - jak piszą forumowicze nawet miesiąc czasu.

Alternatywnie - zrób nową rezerwację na ten lot (może taniej - przy pomocy któregoś z forumowiczów).

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 525 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 27  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider], Google Adsense [Bot] oraz 5 gości