Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 131 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 20 Lis 2023 15:40 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

miami-w-4-dni,761,149157
miami-48-godzin,761,173527
jedna-doba-w-miami,761,169049
2-tygodnie-w-miami,761,147427
miami-floryda-bez-samochodu,761,141612
miami-i-okolice-atrakcje-jakie-wybrac,761,89149
https://www.fly4free.pl/forum/parki-roller-coastery-okolice-miami,761,124620
Polecam

Ostatnio edytowany przez Zeus, 20 Lis 2023 16:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
jimi lubi ten post.
Ewelina Jest uważa post za pomocny.

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#122 PostWysłany: 20 Lis 2023 16:20 
Awatar użytkownika

Loty: 190
Kilometry: 364 966
srebrny
@Zeus: ten ostatni link to bez zawartości.
Sporo informacji natomiast jest tutaj:
plan-podrozy-temat-zbiorczy,761,136648
Lądy i morza przemierzam, kulę ziemską z otwartym czołem. Polski mam paszport na sercu. Skąd, pytam, skąd go wziąłem? A wziąłem go z dumy i trudu, ze znoju codziennej pracy, ze stali, z żelaza, z węgla. A węgiel to koks, to antracyt.
 Profil Relacje PM off
Ewelina Jest lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#123 PostWysłany: 04 Sty 2024 21:51 

Loty: 19
Kilometry: 32 461
Czy ktoś może polecić zorganizowaną wycieczkę do Parku Everglades połączoną z rejsem airboatem?
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 18 Wrz 2024 23:06 
Awatar użytkownika

Hej,

Rate my setup, please :)

02.11 Przylot 18:40, wypożyczenie auta, dojazd i nocleg gdzieś po drodze na Key West (Islamorada, Marathon?) - zależy jak starczy sił :)
03.11 Pozostała droga na Key West (Bahia, Seven Mile Bridge etc.), przyjazd po południu + nocleg na Key West
04.11 Key West (cały dzień)
05.11 Wyjazd do Miami + reszta do zobaczenia po drodze
06.11 Miami (Everglades, Biscayne, Little Havana, Vizcaya, mecz, Miami Beach, snorkling - kolejność losowa)
07.11 Miami (jw.)
08.11 Miami (jw.)
09.11 Wyjazd rano do Universal, wizyta w parku + nocleg w okolicy
10.11 KSC + nocleg w okolicy
11.11 Wyjazd z Orlando rano + droga do MIA, wylot 19:40

Co byście ewentualnie zmienili? Wiem, że sporo czasu w samym Miami, ale Żona będzie pierwszy raz, a wyjazd ma też być bardziej wypoczynkowy, więc nie chcę jakoś bardzo często zmieniać hoteli. Chciałem w ogóle zrobić trochę inną kolejność (MIA -> Orlando -> Keys i powrót), ale od 7/8.11 pokazuje mi jakieś astronomiczne ceny noclegów na Key West (2x więcej niż to, co parę dni wcześniej).

Polecacie jakieś konkretnie miejsce do noclegu, jak chodzi o okolicę Universal i KSC? To będą 2 noce i chciałbym, żeby było gdzieś po środku, ale jak jest ciekawsze miejsce to i dojechać będzie można.

Z góry dzięki za wszelkie porady!

#125 PostWysłany: 20 Wrz 2024 10:37 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
To może zrób MIA - wyspy - Orlando?
Odpada wtedy ten pojedynczy nocleg.
Ja też rzuciłem się na wyjazd na Key West kolejnego dnia po przylocie (wprawdzie na jednodniówke z snoorklingiem i szukaniem delfinów) a później okazało się że BA zgubił bagaż i zostaliśmy bez strojów kąpielowych i masek. Na szczęście udało się przesunąć rezerwację łódki o 3 dni.
 Profil Relacje PM off
majek89 lubi ten post.

#126 PostWysłany: 21 Wrz 2024 19:58 
Awatar użytkownika

bruce09lili napisał(a):
To może zrób MIA - wyspy - Orlando?
Odpada wtedy ten pojedynczy nocleg.
Ja też rzuciłem się na wyjazd na Key West kolejnego dnia po przylocie (wprawdzie na jednodniówke z snoorklingiem i szukaniem delfinów) a później okazało się że BA zgubił bagaż i zostaliśmy bez strojów kąpielowych i masek. Na szczęście udało się przesunąć rezerwację łódki o 3 dni.

Myślałem o tym, ale wtedy wchodzi 7h jazdy z Key West do Orlando i odpada zrobienie Universal tego samego dnia. Więc raczej zostanę przy tym jednym noclegu, zwłaszcza że się dogadałem na późniejszy check-out i też planuję w okolicy jakiś snorkling zrobić.
bruce09lili lubi ten post.

#127 PostWysłany: 23 Lis 2024 12:03 

niebieski
bergamoot napisał(a):
darmowy parking w Key West - na google maps "Parking - Fort Street".

Parking dalej darmowy i ma się dobrze, w sobotę w południe było nawet kilka miejsc do wyboru. W okolicy cisza, spokój i kurczaki.
 Profil Relacje PM off
jaco027 lubi ten post.

#128 PostWysłany: 27 Gru 2024 17:47 

Hej, w lutym będziemy 10 dni na Florydzie i potrzebuję porad/wsparcia w zaplanowaniu podróży, lecimy z dwójka dzieci -11 i 17 lat,
1. przylot do Miami, późnym wieczorem, nocleg
2. Miami, Downtown, Miami Beach
3.zaokrętowanie MSC rejs
4. Nassau Bahamy
5. wyspa MSC Bahamy
6. powrót do Miami, wypożyczenie samochodu, przejazd w okolice KSC
7. KSC
8. Orlando, mecz NBA
9- 10 - tu mam problem - rozważam tor Daytona (16.02 są wyścigi, dwa dni przed rozpoczynają się jakieś imprezy towarzyszące)- ktoś był, warto?, ew. St. Augustine
11. Everglades- czy może ktoś polecić konkretną miejscówkę w północnej części, zakładam wizytę podczas drogi z Orlando do Miami na lotnisko (wylot późnym wieczorem).

Z góry dziękuję za uwagi i polecenia.

#129 PostWysłany: 28 Gru 2024 13:47 

Loty: 88
Kilometry: 179 929
srebrny
My byliśmy w Daytona jedynie na plaży. Koszt wjazdu autem to było 25 albo 30 $. Ogólnie nic szczególnego tyle że można zrobić selfiaka z atutem na plaży.

Za to St. Augustine szczerze polecam. Jest mocno inne. Myślę że dla Amerykanów jest "starożytne"

My byliśmy na Everglades Alligator Farm. Jest przejażdżka (kupuje się wejściówkę razem z przejażdżką albo samo wejście) ok 30 minut i praktycznie pewne aligatory. Do tego co chwilę jest jakiś pokaz. Do tego zagrody z aligatorami i również innymi krokodylami.
 Profil Relacje PM off
marscha lubi ten post.

#130 PostWysłany: 28 Gru 2024 16:53 

niebieski
Również głos na St. Augustine, a bliżej Orlando obowiązkowo Mt Dora, piękne miasteczko, świetnie zachowane, sporo fajnych knajp i restauracji, polecam Village Antique Mall - olbrzymi sklep ze starociami, Palm Island Park, darmowy park z dużymi szansami na upolowanie aligatora, sporo żółwi i różnego ptactwa. Jeśli lubicie bawić się w szukanie duchów to też jest kilka opcji.
 Profil Relacje PM off
bruce09lili lubi ten post.
marscha uważa post za pomocny.

#131 PostWysłany: 28 Lut 2025 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 60
Kilometry: 231 040
hank napisał(a):
bergamoot napisał(a):
darmowy parking w Key West - na google maps "Parking - Fort Street".

Parking dalej darmowy i ma się dobrze, w sobotę w południe było nawet kilka miejsc do wyboru. W okolicy cisza, spokój i kurczaki.

w lutym rowniez darmowy jednak o 13:00 pełny. Odczekaliśmy 5 min i się zwolniło.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 131 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość