Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 184 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna
Autor Wiadomość
#101 PostWysłany: 26 Lip 2025 23:56 

niebieski
Kupione SCL z KRK z powrotem do VIE za 1989 na marzec.
W pakiecie 24h layover w Houston na locie tam i 24h layover w Nowym Jorku na powrocie (przyloty wieczorem, wyloty wieczorem).
Co ciekawe loty przez Atlantyk mam Lufthansą i Austrianem.
Były problemy z płatnością kredytówką z BNP, ale przeszło ZENem.
Image
Dodam jeszcze, że loty znalazłem na GF i stamtąd przechodziłem na www United. Bezpośrednio na stronie przewoźnika na mutlicity nie składała się ta trasa. Drugi tip, próba zmiany waluty na USD podnosiła cenę, lepiej zostać przy PLN.
 Profil Relacje PM off
11 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌 Weekendowe polowanie na zorzę🌌🌠❄️ Wycieczka na Islandię za 779 PLN 😍✈️🛌
Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️ Indie w supercenie 🔥🌶 Loty z bagażem do Mumbaju od 1473 PLN ✈️
#102 PostWysłany: 27 Lip 2025 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 597 248
srebrny
Zachęcony powyższym próbowałem dzisiaj jeszcze raz (po tym jak w piątek i wczoraj siedziałem nad tym jakieś 4h, wpisując dane kilkanaście razy...) właśnie ZENem. U mnie niestety nadal nie przechodzi, odpadam ;)
 Profil Relacje PM off  

#103 PostWysłany: 27 Lip 2025 15:07 
Awatar użytkownika

Loty: 238
Kilometry: 642 982
niebieski
To IAH - SCL oraz EWR -VIE lecimy razem :)
Mi wyszło troszkę drożej bo złożyłem powrót z Sałaty z całym dniem w Panamie.

opcio napisał(a):
W pakiecie 24h layover w Houston na locie tam i 24h layover w Nowym Jorku na powrocie (przyloty wieczorem, wyloty wieczorem).
Image
Dodam jeszcze, że loty znalazłem na GF i stamtąd przechodziłem na www United. Bezpośrednio na stronie przewoźnika na mutlicity nie składała się ta trasa. Drugi tip, próba zmiany waluty na USD podnosiła cenę, lepiej zostać przy PLN.
rozbicki lubi ten post.

#104 PostWysłany: 27 Lip 2025 18:40 

No ja też próbowałem kupić te loty jeszcze raz i ciągle nawet te wyklikane na stronie United również nie przechodzą.

Edit. Jednak się udało, jedyne co zmieniłem to powrót do BER zamiast VIE.
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#105 PostWysłany: 27 Lip 2025 21:03 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
Skasowali mi poranny lot Wrocław -> Frankfurt na trasie do Chicago i Limy, powrót do Berlina. Pisałem na czacie z pracownikiem United na temat złożenia nowego lotu w pierwszą stronę, poinformował mnie także, że powrotny lot mogę zmienić bezpłatnie na Wrocław zamiast Berlina. Oczywiście się zgodziłem.
11 ludzi lubi ten post.
kameander uważa post za pomocny.

#106 PostWysłany: 27 Lip 2025 21:34 

@RaDiDaM na jaki lot udalo Ci sie zmienic odcinek WRO - LIM ? ps. mamy ta sama trase :)
 Profil Relacje PM off
Gadekk lubi ten post.

#107 PostWysłany: 27 Lip 2025 23:08 

niebieski
Rozważam wyjazd z dzieciakami, próbuję więc złożyć z powrotem bezpośrednio do domu - czy w drugą stronę udało się Wam zejść poniżej 2k z ceną ?

Image
 Profil Relacje PM off  

#108 PostWysłany: 27 Lip 2025 23:15 

@RaDiDaM nie wiem w jakiej taryfie byl Twój bilet, ale jestem wlasnie po rozmowue z UA i niestety nie udalo mi sie zmienic ostatniego odcinka z BER na WRO
 Profil Relacje PM off  

#109 PostWysłany: 28 Lip 2025 00:28 

złoty
kefirm napisał(a):
To IAH - SCL oraz EWR -VIE lecimy razem :)
Mi wyszło troszkę drożej bo złożyłem powrót z Sałaty z całym dniem w Panamie.

opcio napisał(a):
Image

też się skusiłem, do zobaczenia na legu IAH - SCL :D
 Profil Relacje PM off  

#110 PostWysłany: 28 Lip 2025 00:40 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Dzięki autorowi i wszystkim, którzy pisali w tym wątku!
Kupiliśmy w 3 osoby. Zatem widzimy się z niektórymi w IAH pod bramką :)
Załącznik:
C4 UA.jpg
C4 UA.jpg [ 155.64 KiB | Obejrzany 1586 razy ]

Moje uwagi co do tego dealu:

- Można używać dowolnych hubów UA w C1, nie zmienia to wiele w cenie. Wszystko kręci się wokół podobnych stawek. Jeśli cena się zmienia, to zazwyczaj przez problemy z dostępnością taryf.
- Loty do C1-> praktycznie nie ma znaczenia dla ostatecznej ceny, czy to metal UA, LH, LX czy OS. Natomiast powrót najtaniej wychodzi, gdy wszystko jest na metalu UA. Różnice jednak są niewielkie.
- Trasę WAW-FRA–ORD–IAH–SCL można złożyć tak aby odcinki WAW–FRA–ORD były na metalu LH i np 747, co nie wpływa na cenę.
- Udało mi się wymusić loty EZE–IAH–SFO/LAX–MUC na metalu LH i modelu A380. Ktoś by napisał głupiego robota aby wracać z EZE do C2 przez SFO/LAX ale jesteśmy na F4F :)
- można pokombinować poworty przez DTW wtedy pokazuje się LH i jej A340
- można wrócić na TFS, FNC, SPC, LPA (tu ciekawostka bo trasa C1-MAD jest na metalu UA a MAD-LPA na metalu NT [Binter]), EVE, KEF itp.
- można zrobić powrót EZE–IAH–IAD–DUB w taki sposób, że w IAH jest przesiadka od 7 rano do 18, a w IAD mamy dokładnie 44 minuty na przesiadkę. Lot IAD-DUB jest po 23 zatem wiele alternatyw na lot do Dublina zapewne się nie znajdzie o tej porze :)
13 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#111 PostWysłany: 28 Lip 2025 10:48 
Awatar użytkownika

Loty: 251
Kilometry: 475 688
niebieski
wiaderki napisał(a):
@RaDiDaM na jaki lot udalo Ci sie zmienic odcinek WRO - LIM ? ps. mamy ta sama trase :)

Wziałem najpierw lot przez Monachium do Chicago. Tam stop prawie 24h i potem do Limy przez Houston. :D
travellista lubi ten post.

#112 PostWysłany: 28 Lip 2025 11:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
No to jeszcze moje 3 grosze do tematu: zaletą tego deala są IMHO stopy w USA, które przy odpowiednich kombinacjach, dają możliwość spędzenia w kilku dużych miastach Stanów od klikunastu do prawie doby - co pozwala w gratisie zwiedzić je za free.
Druga kwestia to niektóre najtańsze kombinacje wchodzą tylko na Skyscanner (np. w tym konkretnym przypadku można dołożyć Rio w cenie), ale nie są widoczne na Google Flights lub na Momondo.
Z kolei tam są widoczne inne loty tego samego dnia (bardziej interesujące), których nie widzi SS.
A dopełnieniem jest temat płatności, której wczoraj nie udało mi się zrobić, mimo że że próbowałem 6-oma różnymi kartami (w tym kredytowymi, Zen, Visa i MC).
ImageImage
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#113 PostWysłany: 28 Lip 2025 12:01 

Śledzę ten temat od dłuzszego czasu i sam skusiłem się na opcje z GDN. Można idealnie złożyć w długie weekendy listopadowe.
Podejrzewam, że pomimo wielu ciekawostek i wskazówek nie wszystko w kwestii kombinacji jeszcze odkryliśmy.
Różne opcje są dostępne przez różne wyszukiwarki. Osobiście skusiłem się na powrót z LPB
Co ciekawe, udało się nawet dopasować 12h stop w Bogocie, idealny do uzupełnienia zapasów kawy😁
Wybór kombinacji na locie wychodzącym często determinuje opcje powrotu i odwrotnie. Czasami różnice są znaczne.
Lotnisk powrotu jest zdecydowanie więcej. Trzeba sprawdzać case by case. Osobiście mam HAM pod powrót do GDN.CPH również wchodziła, a nawet Hamburg PKP i ostatni odcinek koleja z FRA
Płatność bez problemu za pierwszym razem na stronie United w PLN, kredytowa Millennium
W sumie dziwne, że to tak długo działa😂
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
travellista uważa post za pomocny.

#114 PostWysłany: 28 Lip 2025 12:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Garmond napisał(a):
A dopełnieniem jest temat płatności, której wczoraj nie udało mi się zrobić, mimo że że próbowałem 6-oma różnymi kartami (w tym kredytowymi, Zen, Visa i MC).

W opcji z SDU (Azulem) pokazuje z regionów dużo taniej niż na Twoim screenie (dodawałem przykład kilka stron temu, ja mam za 1916 zł z powrotem do VIE). Trzeba tylko trafić w odpowiednie daty. Można dodawać też czasami osobny lot, oczywiście zgodnie z warunkami taryfy przed upływem 24h od lądowania w GRU jeśli na wylocie: CGH-SDU
Niestety witam w klubie - aktualnie kilkadziesiąt prób wieloma kartami, różnorakie kombinacje (w obrębie przyszłych Świąt Wielkanocnych) a i tak wszystko w piach ;)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#115 PostWysłany: 28 Lip 2025 12:41 

Loty: 150
Kilometry: 276 297
złoty
@monroe co znajdujesz w obrębie Wielkanocy? taryfa nie kończy się w rozkładzie zimowym?
 Profil Relacje PM off  

#116 PostWysłany: 28 Lip 2025 12:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Te loty można nawet składać na weekend majowy...
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
terrop uważa post za pomocny.

#117 PostWysłany: 28 Lip 2025 13:04 
Awatar użytkownika

srebrny
@terrop
Tu masz jeden z przykładów za który nie potrafię zapłacić (akurat tego nie widać przy wyszukiwaniu na stronie UA ale np. w matrixie jest).
Natomiast taryfa kończy się bodajże w połowie maja z tego co kojarzę i co potwierdza przykład @Garmond

Załączniki:
krkvie.png
krkvie.png [ 42.31 KiB | Obejrzany 1095 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
terrop uważa post za pomocny.

#118 PostWysłany: 28 Lip 2025 19:41 

niebieski
monroe napisał(a):
Zachęcony powyższym próbowałem dzisiaj jeszcze raz (po tym jak w piątek i wczoraj siedziałem nad tym jakieś 4h, wpisując dane kilkanaście razy...) właśnie ZENem. U mnie niestety nadal nie przechodzi, odpadam ;)

Ja zmieniłem finalnie nieco rozkład, zrobiłem cancel <24h i nowy bilet klepnąłem za pierwszym razem, kartą, która dzień wcześniej nie przechodziła...
 Profil Relacje PM off
monroe lubi ten post.

#119 PostWysłany: 28 Lip 2025 19:51 

Loty: 267
Kilometry: 571 371
złoty
@opcio: no ale zmieniłeś loty, czyli można przypuszczać ze feler nie jest w kartach a w dostępności lotów.
 Profil Relacje PM off  

#120 PostWysłany: 28 Lip 2025 20:40 
Awatar użytkownika

srebrny
@opcio
Ja próbowałem już chyba wszystkiego od piątku (ostatni raz 3h temu):
- 4 różne przeglądarki (Chrome, Firefox, Edge, Safari).
- 3 różne komputery, zazwyczaj tryb prywatny. Zawsze z wyłączonym VPNem.
- 5 różnych kart (ING kk Visa, Curve MC, Revolut MC+Visa wirtualna, ZEN MC). Oczywiście wszędzie sprawdzałem limity.
- 2 różne adresy rozliczeniowe dla różnych kart. W ZENie zmieniałem nawet na brak polskich znaków.
- przełączałem kilka razy na USD i EUR, jeśli cena się zbytnio nie zmieniała.
- wybór lotów na GF lub bezpośrednio na stronie UA. Kilkanaście konfiguracji w różne dni.
- nawet utworzyłem profil na UA, żeby nie trzeba było za każdym razem wpisywać wszystkich pasażerów. Dodałem też jedną z kart.
- wpisywałem wszystkie dane kontaktowe i wybierałem wszystkie możliwe miejsca albo na odwrót.
- uznałem, że Brazylia w tak odległym terminie ma sens w takiej konfiguracji tylko poniżej 2000 zł/pax więc nie wybieram niczego poza tę kwotę. No i tylko bezpośrednio na stronie UA nawet jeśli coś znalazłem na Expedii.com (do której akurat nic nie mam, korzystałem wiele razy).

Na teraz kilkadziesiąt (!) prób, bo jestem bardzo uparty i nawet jeśli nie chcę już lecieć (na zasadzie, że to "znak" :D) to uznałem, że kupię, aby pokonać system i ewentualnie potem anuluję :lol: Nic z tego, zaczynam myśleć, że albo mam pecha albo mam jakiś poważny defekt... ;)

Nigdy nie leciałem UA ale już wiem dlaczego wolę Deltę albo nawet AA... ;) :lol:

Ostatnio edytowany przez monroe 28 Lip 2025 20:49, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 184 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości