Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
wyszukiwarka-najtanszych-biletow-w-pendolino-intercity,35,155015

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 80  Następna
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 28 Wrz 2015 08:51 
Awatar użytkownika

srebrny
oskiboski napisał(a):
A ja będę chwalił.
Warszawa-Gdańsk taniej niż polskibus, wszystko na czas, wygodnie
Wrocław-Warszawa Pendolino także szybciej i taniej niż polskibus, niestety Pendolino dla osoby 190+ jest średnie, czas przejazdu jednak rekompensuje wszystko. Bardzo jestem zadowolony i z cen i ogólnie ostatnio z PKP. Doczekałem się jakości za którą chce się płacić, a nie płacę jadę bo muszę

:lol:
Gdynia-Warszawa, 150 PLN, bilet kupowany w kasie w dzień wyjazdu
brak internetu, rozmawiać przez telefon nie można bo co chwilę brak zasięgu, żenada (pendolino)
taniej autem w pojedynkę wychodzi, 400 km, przy założeniu, że auto spala 6 l/100 km ON to 24 litry ON x 4,3 PLN = 100 PLN
chwal dalej nieudolne i drogie polskie koleje
 Profil Relacje PM off  

🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍 🔥 WOW🔥 Malta na przedłużony weekend za 360 PLN🔥 Loty + świetnie oceniany hotel z basenem 😍
Sardynia na weekend 🏝️ 🌊 Loty do Cagliari i noclegi w 4* hotelu za 649 PLN 😎 Sardynia na weekend 🏝️ 🌊 Loty do Cagliari i noclegi w 4* hotelu za 649 PLN 😎
#122 PostWysłany: 29 Wrz 2015 11:42 

PKP Intercity przedstawiło założenia nowego rozkładu jazdy - http://www.intercity.pl/pl/site/o-nas/d ... towo!.html
 PM off
scomin lubi ten post.

#123 PostWysłany: 29 Wrz 2015 13:00 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
dużym plusem na pewno jest skrócenie czasu przejazdu między Krakowem a Poznaniem do niecałych 5 godzin
O zmianach już piszą:
Cytuj:
Biedny pojedzie naokoło
Potwierdzają się też informacje "Wyborczej", że od grudnia część tańszych połączeń między dużymi miastami będzie puszczona okrężnymi trasami, co wydłuży czas przejazdu. Tak jest np. w przypadku pociągu Warszawa - Kraków, który w tańszej kategorii IC pojedzie przez Kielce i Opoczno (czas przejazdu: 4 godz. 11 min). - Chcemy różnicować połączenia jakością i czasami przejazdów. TLK ma spełnić funkcję bardziej regionalną. Puszczenie części połączeń do Krakowa przez Kielce oznacza otwarcie dużego rynku potencjalnych pasażerów - mówi Ciżkowicz.

http://m.wyborcza.biz/biznes/1,106501,1 ... 4ca5929d0e
 Profil Relacje PM off  

#124 PostWysłany: 29 Wrz 2015 16:10 

Gdyby ktoś był zainteresowany to na stronie PLK pojawiły się już rozkłady tablicowe - http://rozklad.plk-sa.pl/Tablice i plakatowe - http://rozklad.plk-sa.pl/Plakaty
 PM off
humptydumpty lubi ten post.

#125 PostWysłany: 03 Paź 2015 17:29 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 570
Kilometry: 1 186 935
cypel napisał(a):
:lol:
Gdynia-Warszawa, 150 PLN, bilet kupowany w kasie w dzień wyjazdu
brak internetu, rozmawiać przez telefon nie można bo co chwilę brak zasięgu, żenada (pendolino)
taniej autem w pojedynkę wychodzi, 400 km, przy założeniu, że auto spala 6 l/100 km ON to 24 litry ON x 4,3 PLN = 100 PLN
chwal dalej nieudolne i drogie polskie koleje

Za rozmawianie w pociągu przez telefon, można umrzeć od ciosu między oczy, jeśli byłbym Twoim współpasażerem. "hejka mam 3 godziny i opowiem Ci co robiłem w drodze na dworzec". W pociągu można spać/czytać książkę o ile ktoś wie co to jeszcze jest. 3 godziny bez internetu w samolocie też przeżywam...
Prawa jazdy nie mam, samochodu tym bardziej, więc realny koszt i wydłużenie w czasie, nawet przy weekendowych intensywnych kursach nadal za duże. Kupuj wcześniej cypel to mniej zapłacisz :lol:
4 ludzi lubi ten post.

#126 PostWysłany: 03 Paź 2015 18:09 

niebieski
Wielogodzinne monologi o p.......ch (przepraszam za dosadność ;) ) w wagonach, szczególnie bezprzedziałowych :o uprzykrzają najpiękniejszą trasę.
 Profil Relacje PM off  

#127 PostWysłany: 04 Paź 2015 08:45 

srebrny
Czasem trzeba gdzieś zadzwonić, ale to wkurza. Lubię kraje, które dzielą pociągi na przedziały zwykłe i ciche.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 04 Paź 2015 09:06 
Awatar użytkownika

Loty: 90
Kilometry: 139 765
niebieski
Trzymałem kciuki, aby PKP IC pociągneły dalej temat stref ciszy:

http://www.rynek-kolejowy.pl/58553/pkp_ ... dolino.htm

Jednakże umarł on chyba śmiercią naturalną :(
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 04 Paź 2015 12:56 

Loty: 40
Kilometry: 33 710
niebieski
nieoficjalne info z warsu , od 1 stycznia drożeją przejazdy w wagonach sypialnych , likwidacja kuszetek
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 05 Paź 2015 08:30 
Awatar użytkownika

srebrny
oskiboski napisał(a):
Za rozmawianie w pociągu przez telefon, można umrzeć od ciosu między oczy, jeśli byłbym Twoim współpasażerem. "hejka mam 3 godziny i opowiem Ci co robiłem w drodze na dworzec". W pociągu można spać/czytać książkę o ile ktoś wie co to jeszcze jest. 3 godziny bez internetu w samolocie też przeżywam...
Prawa jazdy nie mam, samochodu tym bardziej, więc realny koszt i wydłużenie w czasie, nawet przy weekendowych intensywnych kursach nadal za duże. Kupuj wcześniej cypel to mniej zapłacisz :lol:

Posłuchaj przyjacielu
Pociągami przemieszczają się nie tylko studenciaki jadący do mamy po słoiki i planujący podróż miesiąc wcześniej.
Tak się złożyło, że wypadł mi wyjazd służbowy a telefon służy nie tylko do grania w angry birds, ale też i przede wszystkim do rozwiązywania spraw zawodowych, które nie mogą czekać.
Nie mierz wszystkich swoją miarką.

Zawsze się oddalam od współpasażerów, jeśli muszę rozmawiać przez telefon.

EOT z mojej strony.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#131 PostWysłany: 19 Paź 2015 20:57 
Awatar użytkownika

niebieski
Czy bilety na drugą połowę grudnia będzie można kupować mniej więcej dopiero za miesiąc, po uaktualnieniu rozkładu przez PKP? (wiadomo, że 30 dni przed odjazdem, ale kiedy oficjalnie zostaną potwierdzone godziny odjazdów) Znacie może jakąś oficjalną datę?

#132 PostWysłany: 19 Paź 2015 21:17 

21 dni przed wejściem w życie, czyli 22/11.
 PM off

#133 PostWysłany: 20 Paź 2015 11:27 
Awatar użytkownika

Loty: 117
Kilometry: 168 884
srebrny
Wraz z nowym rozkładem PKP Intercity planuje wprowadzić nową ofertę taryfową. Planowane są podwyżki cen biletów w pierwszej klasie, z drugiej strony PKP szykuje obniżki cen biletów na krótkich odcinkach :shock:
Cytuj:
W tej chwili taryfa kilometrowa jest tak opracowana, że za najkrótszy odcinek do 40 km opłata za bilet normalny wynosi 13 złotych. Teraz będzie ona wynosić około 7 zł.

http://www.rynek-kolejowy.pl/59807/jace ... nkach.html
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 20 Paź 2015 12:27 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
humptydumpty napisał(a):
Czy bilety na drugą połowę grudnia będzie można kupować mniej więcej dopiero za miesiąc, po uaktualnieniu rozkładu przez PKP? (wiadomo, że 30 dni przed odjazdem, ale kiedy oficjalnie zostaną potwierdzone godziny odjazdów) Znacie może jakąś oficjalną datę?

Jeśli to są międzynarodowe pociągi to warto dowiedzieć się czy w DB tego już nie sprzedają. Parę lat temu pani w kasie mówiła że ni ma rady żeby sprzedać a na DB spokojnie kupiłem przez telefon...

#135 PostWysłany: 24 Lis 2015 21:24 

Czy jest obecnie możliwość kupienia biletu na podróż z przesiadką, pociągami dwoma przewoźników, ale żeby kilometrówka naliczana była razem, a nie oddzielnie? Specjalnie dzisiaj po to nie kupowałem przez internet, tylko poszedłem do kasy, ale podobno tam też się nie da. A jestem pewien, że kiedyś tak kupowałem.
 Profil Relacje PM off  

#136 PostWysłany: 24 Lis 2015 21:34 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak mawiał klasyk - "niedasie".
 Profil Relacje PM off
H778 lubi ten post.

#137 PostWysłany: 24 Lis 2015 21:42 

H778 napisał(a):
Czy jest obecnie możliwość kupienia biletu na podróż z przesiadką, pociągami dwoma przewoźników, ale żeby kilometrówka naliczana była razem, a nie oddzielnie? Specjalnie dzisiaj po to nie kupowałem przez internet, tylko poszedłem do kasy, ale podobno tam też się nie da. A jestem pewien, że kiedyś tak kupowałem.

Da się w przypadku jednego przewoźnika - kwestia rozliczeń i tego kto straci na kilometrówce.
Na PR bilety z przesiadkę można kupić online, a w Intercity tylko w kasach.
 PM off
H778 lubi ten post.

#138 PostWysłany: 24 Lis 2015 22:02 

srebrny
Na większość zagadnień kolejowych odpowiedź jest zawsze ta sama: Wszystko się da, ale nie w Polsce. I raczej nie ma widoków, że kiedyś będzie tu lepiej.
 Profil Relacje PM off
H778 lubi ten post.

#139 PostWysłany: 03 Gru 2015 12:55 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Mam pytanie odnośnie przełomu 2015/2016 i biletu podróżnika, czy weekendowego.
Jak może być traktowany 31. grudnia w odniesieniu do biletu podróżnika, weekendowego? Bilet taki ma szansę być ważny jeszcze w ciągu całego 31. grudnia, czy raczej dopiero od godz. 19 tego dnia?
 Profil Relacje PM off  

#140 PostWysłany: 03 Gru 2015 12:59 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Jeżeli PKP nie zrobi specjalnej akcji i nie dołoży dnia ekstra (zdarza im się w przypadku kiedy np jest święto w czwartek lub wtorek, ale nie zawsze) i nie ogłoszą tego, to nie. Tzn od 19-tej.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1599 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 80  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości