Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Kwi 2011 22:31 

witam ! kupiłam bilet elektroniczny przez biuro podróży formalności były załatwiane telefonicznie.przewoźnikiem jest LOT cena która zapłaciłam różni się od tej która jest na bilecie elektronicznym. Sprawdzam swoją rezerwacje na stronie PLL LOT.Może ktoś wie od czego zależy ta różnica? czy jest to prowizja pobrana przez biuro podróży? ale czy w takim razie nie powinna ona zostać uwzględniona na bilecie? czy może zostałam oszukana
 Profil Relacje PM off  

Kalimera na Kefalonii 🏝️🌊 Świetny 4* hotel przy plaży za 2037 PLN 🌊⛱ Kalimera na Kefalonii 🏝️🌊 Świetny 4* hotel przy plaży za 2037 PLN 🌊⛱
Madera na przedłużony weekend za 1119 PLN 🔥😍 Odkryj rajską perłę Atlantyku 💎🌊 Madera na przedłużony weekend za 1119 PLN 🔥😍 Odkryj rajską perłę Atlantyku 💎🌊
#2 PostWysłany: 20 Kwi 2011 22:45 
Awatar użytkownika

Taka zwana opłata transakcyjna, za to że rezerwujesz bilet na ich stronie, zamiast na stronie przewoźnika.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Kwi 2011 22:51 

niebieski
megan napisał(a):
witam ! kupiłam bilet elektroniczny przez biuro podróży formalności były załatwiane telefonicznie.przewoźnikiem jest LOT cena która zapłaciłam różni się od tej która jest na bilecie elektronicznym. Sprawdzam swoją rezerwacje na stronie PLL LOT.Może ktoś wie od czego zależy ta różnica? czy jest to prowizja pobrana przez biuro podróży? ale czy w takim razie nie powinna ona zostać uwzględniona na bilecie? czy może zostałam oszukana

Tak, to jest prowizja biura sprzedającego Ci bilet. Czy zostałaś oszukana? Nie, zapłaciłaś za swoją niewiedzę, wygodnictwo itp. Czy powinna zostać uwzględniona prowizja na bilecie? Nie, natomiast na fakturze jak najbardziej.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Kwi 2011 22:57 

nie rozumie dlaczego na bilecie ma nie być wliczona taka prowizja? nie pierwszy raz kupuje w taki sposób i nigdy nie było takiej różnicy zawsze płaciłam cenę która była na bilecie
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 21 Kwi 2011 00:27 
Site Admin

bilet wystawia linia lotnicza - ona nie pobrała od Ciebie pieniędzy za transakcję - tak jak nie pobierała by przy rezerwacji przez stronę internetową linii
fakturę/rachunek wystawia biuro podróży/pośrednik i on wystawi/powinien wystawić na całą kwotę

#6 PostWysłany: 21 Kwi 2011 14:01 
Awatar użytkownika

Ostrzeżenia: 1
srebrny
passskudnie cie wytrabili, zglos sie na komende
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Kwi 2011 16:13 

rw30 napisał(a):
passskudnie cie wytrabili, zglos sie na komende

na komendę to może nie, ale do ciebie się zgłoszę bo widzę że ty jesteś chętny do pomocy ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 10 gości