Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna
Autor Wiadomość
#561 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:47 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Poleci prosto na Bali
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#562 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:47 
Awatar użytkownika

platynowy
No w Atenach w ta 1h to nie dasz rady :-) ale jw. !
 Profil Relacje PM off  

#563 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:50 

złoty
Przecież w Atenach nie ma żadnej przesiadki. Samolot tylko ląduje i dobiera pasażerów. Lot z Berlina do Aten i z Aten do Singapuru jest wykonywany tym samym samolotem.
 Profil Relacje PM off
DaveeeePL1 lubi ten post.

#564 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:52 

-- 25 Kwi 2024 16:51 --

To mam jeszcze jedno pytanie. Bo sam nie będę leciał i czy problemem może być to jak na jednym bilecie/zamówieniu będą dwie osoby? Czy może lepiej będzie dwa osobne zamówienia składać? Choć nie wiem, czy w ogóle dobrze pytanie zadaje, więc z góry wybaczcie. bo dla mnie takie długie loty (a nawet po prostu same loty) to kompletna nowość :oops:

-- 25 Kwi 2024 16:52 --

adam1987 napisał(a):
Przecież w Atenach nie ma żadnej przesiadki. Samolot tylko ląduje i dobiera pasażerów. Lot z Berlina do Aten i z Aten do Singapuru jest wykonywany tym samym samolotem.

O kurde, racja. Nie zauważyłem informacji o tym, że to ten sam numer lotu :shock:
 Profil Relacje PM off  

#565 PostWysłany: 25 Kwi 2024 16:52 

złoty
Lepiej mieć jedną rezerwację na dwie osoby. Nie dość, że się cena może zmienić między zakupem, to jeszcze pewnie Was rozrzuci po samolocie jeśli nie wykupicie miejsc.
 Profil Relacje PM off
DaveeeePL1 lubi ten post.

#566 PostWysłany: 25 Kwi 2024 17:52 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
W Atenach wszyscy zawsze wysiadają, dopiero potem samolot jest na nowo zapełniany na nowo, jeżeli w miarę sprawnie się wysiądzie to czasu jest wystarczająco żeby iść zjeść na spokojnie w saloniku :) w moich dwóch lotach samolot był przy bramce A3 która jest bardzo blisko saloników, w locie z SIN do ATH przy wyjściu stał człowiek z kartką kierował na transfer do BER.
 Profil Relacje PM off  

#567 PostWysłany: 25 Kwi 2024 17:55 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Ale w ATH to nie przypadkiem Scoot się zatrzymuje na Satelite? Bo jak tak, to można zapomnieć o saloniku
 Profil Relacje PM off  

#568 PostWysłany: 25 Kwi 2024 18:21 

Loty: 105
Kilometry: 304 706
Korzystałem z tych dostępnych na PP blisko czyli Skyserv Aristotle Onassis Lounge.
 Profil Relacje PM off  

#569 PostWysłany: 30 Kwi 2024 02:01 

Witam, wróciłem z USA po podróżach KLM, wszystko obyło się właściwie, może komuś takie informacje się przydadzą. KLM z POZ miał ponad godzinę opóźnienia, mimo to samolot do JFK czekał (czekał w sumie jeszcze dłużej, bo rejs z Berlina był jeszcze bardziej opóźniony), z racji tego, że był to ostatni rejs do JFK tego dnia. Powrót wszystko bez problemów przed czasem. Sporo osób już w POZ przekierowali na lot przez WAW LOTem, jak było wiadomo, że KLM był mocno opóźniony więc dało się też w ten sposób rozegrać sytuację.
 Profil Relacje PM off  

#570 PostWysłany: 30 Kwi 2024 07:50 

Proste pytanie.
Kupiłem lot Austrian airlines z przesiadka 50min. Zmiana rozkładu spowodowała wydłużenie przesiadki do 4h.

Przysługuje mi coś w zamian? Najlepiej mile, upgrade.
 Profil Relacje PM off  

#571 PostWysłany: 30 Kwi 2024 08:07 

platynowy
Jeżeli zmiana na więcej niż 14 dni przed odlotem to przysługuje Ci czekoladka od stewki.

Jak Ci nie pasuje zmiana to szukaj alternatywnej trasy i dzwoń do linii.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#572 PostWysłany: 30 Kwi 2024 09:10 
Awatar użytkownika

złoty
Gdyby miał przysługiwać upgrade za zmianę rozkładową, to myślę, że linie lotniczne musiałyby w swoich samolotach odwrócić proporcję miejsc w biznesie vs economy :)
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#573 PostWysłany: 30 Maj 2024 15:17 

Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć że nigdy nie leciałem samolotem ale pora to zmienić. Plany są ambitne a pytań i wątpliwości dużo. W przyszłym roku jest plan lecieć na Bali ale przed zrobię sobie lot gdzieś np. do Turcji by się zapoznać.
Wracając do lotu na Bali, chciałbym wiedzieć jak to wygląda krok po kroku. Mam dwie opcję, albo lot z jedną przesiadką na Bali albo jedna przesiadka do Singapuru a potem na Bali. Opcja druga jest tańsza ale troszkę więcej komplikacji plus można ją rozbudować o zwiedzanie Singapuru.
Pierwszy przykład to lot Kraków-Istanbul-Denpasar / Denpasar-Istanbul-Kraków Turkish Airlines i teraz tak, oczywiście odpowiednio wcześnie przybywam na lotnisko.
-Wcześniej robię odprawę online i tutaj pytanie, jest jedna na całą podróż czy na każdy lot jest osobna? Np. jedna na Kraków-Istanbul a druga na Istanbul-Kraków.
Jestem na tym lotnisku, szukam na tablicy gdzie mój lot. Idę do odpowiedniego miejsca zrobić Check In, tam nadaje również bagaż rejestrowany.
Potem jest kontrola bezpieczeństwa, następnie strefa bezcłowa a na koniec jeśli lecę poza Schengen muszą mi skontrolować paszport.
Dopiero po kontroli paszportu rozumiem że nie mogę wyjść a jedyna opcja to udać się do stanowiska gdzie dokuje samolot i czekać na lot?

Gdy przylecę do Istanbulu czy do innego lotniska poza Schengen to po wyjściu samolotu muszę odebrać bagaż rejestrowany, chyba że leci do miejsca docelowego to nie?
Aby udać się na następny lot to jeszcze raz muszę powtórzyć to wszystko tz. check in, kontrola bezpieczeństwa paszport a potem czekać już tylko na odlot?
 Profil Relacje PM off  

#574 PostWysłany: 30 Maj 2024 17:23 

srebrny
Wooolta napisał(a):
Witam, na wstępie chciałbym zaznaczyć że nigdy nie leciałem samolotem ale pora to zmienić. Plany są ambitne a pytań i wątpliwości dużo. W przyszłym roku jest plan lecieć na Bali ale przed zrobię sobie lot gdzieś np. do Turcji by się zapoznać.
Wracając do lotu na Bali, chciałbym wiedzieć jak to wygląda krok po kroku. Mam dwie opcję, albo lot z jedną przesiadką na Bali albo jedna przesiadka do Singapuru a potem na Bali. Opcja druga jest tańsza ale troszkę więcej komplikacji plus można ją rozbudować o zwiedzanie Singapuru.
Pierwszy przykład to lot Kraków-Istanbul-Denpasar / Denpasar-Istanbul-Kraków Turkish Airlines i teraz tak, oczywiście odpowiednio wcześnie przybywam na lotnisko.
-Wcześniej robię odprawę online i tutaj pytanie, jest jedna na całą podróż czy na każdy lot jest osobna? Np. jedna na Kraków-Istanbul a druga na Istanbul-Kraków. jedna odprawa na całość, otrzymuje 2 karty pokładowe, inne miejsca do siedzenia. Odprawę możesz zrobić też na lotnisku za darmo, wydrukują ci BP
Jestem na tym lotnisku, szukam na tablicy gdzie mój lot. Idę do odpowiedniego miejsca zrobić Check In, tam nadaje również bagaż rejestrowany.
Potem jest kontrola bezpieczeństwa, następnie strefa bezcłowa a na koniec jeśli lecę poza Schengen muszą mi skontrolować paszport. Pięknie to wszystko rozumiesz
Dopiero po kontroli paszportu rozumiem że nie mogę wyjść a jedyna opcja to udać się do stanowiska gdzie dokuje samolot i czekać na lot? [b]możesz iść do saloniku i tam czekać na lot :twisted: [/b]

Gdy przylecę do Istanbulu czy do innego lotniska poza Schengen to po wyjściu samolotu muszę odebrać bagaż rejestrowany, chyba że leci do miejsca docelowego to nie? leci do miejsca docelowego, tam dopiero go odbierasz
Aby udać się na następny lot to jeszcze raz muszę powtórzyć to wszystko tz. check in, kontrola bezpieczeństwa paszport a potem czekać już tylko na odlot?
w IST dokładnie tak jak piszesz, resztę odpowiedzi masz w swoim tekście

#575 PostWysłany: 01 Cze 2024 08:20 

Loty: 34
Kilometry: 85 452
srebrny
Nie robisz checkin drugi raz na przesiadce. Ogólnie na różnych lotniskach i w zależności od kierunku różnie to może wyglądać, ale podstawowa zasada jest taka, że po wylądowaniu na lotnisku przesiadkowym sprawdzasz na tablicy skąd jest twój następny lot i zaczynasz się w tym kierunku przemieszczać. Wtedy samoistnie przejdziesz przez wszystkie niezbędne etapy - kontrola bezpieczeństwa/paszport itp. w zależności od tego co jest potrzebne

Robienie lotu „próbnego” dla samej próby nie ma raczej dużego sensu, bo i tak wszystko może wyglądać inaczej, chyba że to bardziej lot na zwiedzanie a „próba” jest przy okazji
 Profil Relacje PM off  

#576 PostWysłany: 16 Cze 2024 17:00 

niebieski
Cześć! Po kilkunastu latach latania pierwszy raz będę leciał z przesiadką, którą po krótce opiszę. Mam loty Turkish Airlines z Warszawy do Taszkentu. Potem lecę Uzbekistan Airways z Taszkentu do Duszanbe. Dwie osobne rezerwacje, wykupiony bagaż rejestrowany. Teraz pytanie czy dobrze rozumuję; w Taszkencie będę musiał przejść kontrolę paszportową, dostać pieczątkę przylotu, odebrać bagaż i wyjść z lotniska z hali przylotów, przejść do hali odlotów, ponownie nadać bagaż i udać się do kontroli paszportowej po kolejną pieczątkę wylotu z kraju? Czy jest na to jakaś ułatwiona procedura czy będzie się to odbywało jak opisałem. Nie sądzę żeby w Stambule Turkish nadał mi bagaż do Duszanbe skoro lot będzie inną linią? Dodam, że lot do Duszanbe mam ok. 3 godziny po przylocie do Taszkentu.
 Profil Relacje PM off  

#577 PostWysłany: 16 Cze 2024 17:58 
Awatar użytkownika

srebrny
Możesz spytać agenta w Warszawie - czasami jest opcja dodania takiej osobnej rezerwacji i wysłania bagażu all the way. Ale i tak jak się uda to spytałbym na gate w Taszkiencie czy bagaż jest „aktywny” na ten ostatni lot. Ale pewnie kontrola paszportowa i tak Cię nie ominie.

#578 PostWysłany: 23 Sie 2024 11:52 

srebrny
czarny napisał(a):
Mam kupiony bilet z Gdańska przez Monachium, Mombaj do Colombo i z powrotem z Colombo, przez Bengaluru, Frankfurt do Gdańska.
Wszystko na jednym bilecie, na jednej rezerwacji w Lufthansie, kupione bezpośrednio w Lufthansie.

2. Jeśli sprzedali mi bilet z jednogodzinną przesiadką to powinno to być wykonalne, prawda? (o ile pierwszy lot będzie planowo).

Rozważam lot z godzinną przesiadką w Bengaluru. Czy ktoś był na tym lotnisku i może się podzielić wrażeniami? Godzinna przesiadka i Indie pachną mi trochę problemami, co najmniej z bagażem. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

Drugie pytanie o wizę, bo na forum jest info, że przesiadka w Bengaluru odbyła się bez wizy ale timatic nic o tym lotnisku nie mówi, trochę strach.

TWOV (Transit Without Visa)
Passengers transiting through Bangalore (BLR), Chennai (MAA), Delhi (DEL), Kolkata (CCU) or Mumbai (BOM) with a confirmed onward ticket for a flight to a third country within 24 hours.
 Profil Relacje PM off  

#579 PostWysłany: 23 Sie 2024 12:48 

Loty: 185
Kilometry: 469 838
niebieski
Odnosnie pytania nr 2

The government of Karnataka accepted the proposal and it was decided to officially implement the name change from 1 November 2006. The Union government approved this request, along with name changes for 11 other Karnataka cities, in October 2014. Hence, Bangalore was renamed to "Bengaluru" on 1 November 2014.
 Profil Relacje PM off
opo uważa post za pomocny.

#580 PostWysłany: 04 Wrz 2024 17:40 

Zeus napisał(a):
Czyli Scoot
Wszystkie przesiadki gwarantowane i dasz radę się przesiądź

Ja mam pytanie, bo podobne połączenie jest do Sydney...Berlin-Ateny-Singapur-Sydney.

W Atenach 1h ale to tylko przerwa techniczna (z tego co piszę Scoot) więc pewnie bez wychodzenia ale już inny samolot jest do Sydney i pytanie czy 1h w Singapurze wystarczy?

Jak nie wystarczy to normalnie by się nie przejmował bo jest jeden bilety ale np "go to gate" i inni mają taki komunikat: "Ta podróż obejmuje 2 niezależne bilety w jedną stronę z oddzielnymi warunkami dotyczącymi zmian, anulacji i zmian w harmonogramie. Aby uzyskać więcej informacji, przeczytaj warunki uczestnictwa w podróży tutaj"
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 677 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 26, 27, 28, 29, 30, 31, 32 ... 34  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości