Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 23 Wrz 2012 20:11 

Domyślam się, że temat był już prawdopodobnie wałkowany wiele razy, ale nie mogłem niczego się doszukać na forum.

Lecę w Listopadzie Alitalią do Rio i powrót mam do Brukseli, przez Rzym i Mediolan, chciałbym wysiąść w Rzymie i tu moje pytanie czy będzie problem z nadaniem bagażu do Włoch a nie do Brukseli?

Jeśli taka operacja jest możliwa to jak to zrobić?

Dodatkowo Alitalia nieco zmieniła pierwotny plan lotu z Rio-Rzym-Bruksela na Rio-Rzym-Mediolan-Bruksela, w czego efekcie do Brukseli dolatuje kilka godzin później niż pierwotnie planowano. Może mógłbym to wykorzystać jako pretekst do "oficjalnej" wcześniejszej wysiadki czy to nie przejdzie?

Jeśli ktoś mógłby podzielić się jakimiś wskazówkami będę bardzo wdzięczny :)
 Profil Relacje PM off  

Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚 Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚
Boże Narodzenie (i nie tylko) w Tajlandii lub Wietnamie 😲😍 Loty z Warszawy od 2147 PLN Boże Narodzenie (i nie tylko) w Tajlandii lub Wietnamie 😲😍 Loty z Warszawy od 2147 PLN
#2 PostWysłany: 23 Wrz 2012 20:20 

HON fly4free
Nie musisz mieć żadnego powodu do wcześniejszej wysiadki. Nadając bagaż mówisz, że chcesz odprawić tylko do Rzymu - i to wszystko. Nie ma żadnego problemu ani "czarnej magii" ;-)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Wrz 2012 20:49 

Dzięki za odpowiedź,

Myślałem, że mogą z tym być problemy,
ale w takim razie zabieram się do szukania powrotu z Rzymu :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 02 Gru 2012 15:37 

niestety sprawa nie była tak prosta jak użytkownik powyżej napisał.

Pół godziny się męczyłem w Rio, żeby mi przebookowali bilet do Rzymu, ugięli się po kolejnych moich tłumaczeniach, że Alitalia dodała mi jeden przystanek i musiałem zmienić plany, a już byłem pewien że wyślą mi bagaż do Brukseli.

Nie wiem czy tylko mnie spotkała taka sytuacja, ale piszę, żeby na przyszłość ewentualnie inni zdawali sobie sprawę, że nie wygląda to tak łatwo.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 02 Gru 2012 16:37 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Możliwe, że Twoje kłopoty wynikały z prośby o zmianę rezerwacji. A wcześniejsza odpowiedź mówiła o nadaniu bagażu do Rzymu, czyli bilet miałbyś dalej do Brukseli, a bagaż nadany do Rzymu, który tam odbierasz i po prostu nie stawiasz się na kolejne odcinki przelotu.

#6 PostWysłany: 02 Gru 2012 20:10 

oczywiście bilet próbowałem przebookować tylko i wyłącznie dlatego, że wcześniej nie chcieli bez tego mi nadać bagażu do Rzymu (o co oczywiście poprosiłem przy nadawaniu)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 02 Gru 2012 21:31 
Awatar użytkownika

srebrny
W ostateczności można mieć nadany bagaż do Brukseli, a w Rzymie poprosić o jego wydanie - bagaż nie może przecież polecieć bez pasażera. Z zastrzeżeniem, żeby zrobić to odpowiednio wcześniej, a nie gdy jest on już na pokładzie i tym samym opóźniać odlot.

Z pozdrowieniami!
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 03 Gru 2012 02:04 

potwierdzam: bagażu nie dało nadać się do Rzymu, skoro bilet docelowo był do Amsterdamu. Jedynie rozwiązanie, które nam pozostało, to walka (przynajmniej tak się nastawialiśmy) o nasz bagaż w Rzymie, jako, że dalej nie lecimy. Ale obsługa w Rzymie była bardzo przyjazna i odbyło się bez nerwów i zbędnych pytań.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 8 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości