Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 15 Lut 2013 23:30 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
szymonpoznan1 napisał(a):
To źle Ci się wydaje. Zazwyczaj wypuszcza się ich z autobusu, a jak są w połowie drogi miedzy autobusem, a schodami to wypuszczają resztę... Raz jak leciałem do Paryża, to np.: ludzi z wózkami i małymi dziećmi też puszczali przodem pomimo że nie wykupili pierwszeństwa, z tymi, którzy je mieli, ale nie wiem czy to reguła...

Tak, to reguła. Dzieci do lat 2, mają domyślnie pierwszeństwo.
 Profil Relacje PM off
helka2003 uważa post za pomocny.

Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈ Palmy, wieżowce i street food 🏢🌴✈️ Loty Etihad do Kuala Lumpur od 1800 PLN🌴 ✈
Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
#22 PostWysłany: 15 Lut 2013 23:33 
Awatar użytkownika

srebrny
sylwia_pl napisał(a):
szymonpoznan1 napisał(a):
To źle Ci się wydaje. Zazwyczaj wypuszcza się ich z autobusu, a jak są w połowie drogi miedzy autobusem, a schodami to wypuszczają resztę... Raz jak leciałem do Paryża, to np.: ludzi z wózkami i małymi dziećmi też puszczali przodem pomimo że nie wykupili pierwszeństwa, z tymi, którzy je mieli, ale nie wiem czy to reguła...

Tak, to reguła. Dzieci do lat 2, mają domyślnie pierwszeństwo.

No to chyba kolega mikolajo ma po problemie i nie musi za nic płacić. Idąc z pierwszeństwem, może i nie będzie pierwszy w samolocie, ale na pewno jako jeden z pierwszych 10-20 osób i miejsca obok siebie na pewno jeszcze będą.

A tak poza tym to jakoś mi się nie chce wierzyć, żeby na 200 osób nie znalazła się jedna skłonna by się przesiąść dla małego dziecka... Ale widocznie za mało jeszcze w życiu widziałem.

#23 PostWysłany: 15 Lut 2013 23:39 

Ostatnio leciałem z dzieckiem 2,5 letnim na trasie Katowice - Barcelona - Gran Canaria. Przy każdym z lotów Wizzair osoby mające wykupione pierwszeństwo wejścia na pokład oraz osoby podróżujące z dziećmi są proszone do osobnej kolejki albo na przód jednej kolejki. Podjeżdża osobny autobus i tylko te osoby jadą pod samolot. Jest sporo czasu aby złożyć wózek i zająć miejsce. Drugim autobusem dojechała reszta pasażerów. Tak było w Katowicach w Barcelonie był rękaw i druga kolejka.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 15 Lut 2013 23:59 

Loty: 35
Kilometry: 85 625
No właśnie tak jest w WizzAirze. Wpuszczają dzieci na początku.
Ale tak nie jest w Ryanairze, a przynajmniej nie było 2 lata temu (przynajmniej regulamin nic o tym nie wspomina).... Leciałam wtedy z roczniakiem i do tego w widocznej ciąży i nikt mnie do priority nie prosił.

#25 PostWysłany: 16 Lut 2013 00:31 

Lecialem 2 razy Wizzairem i bez pierwszenstwa wchodzilem za kazdym razem jako 3-4 osoba na poklad Airbusa mimo ze przez Priority odprawilo sie ponad 10-15 osob :)

Takze reguly nie ma..
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 16 Lut 2013 01:38 

niebieski
Ja też nigdy pierwszeństwa nie wykupuję, a wchodzę jako jeden z pierwszych, po prostu dość szybko chodzę :D W Rzymie to nawet byłem absolutnie pierwszym pasażerem i to całkiem przypadkowo, bo nie śpieszyło mi się więc stanąłem jakby dalej od drzwi autobusu, a okazało się że z drugiej strony też są drzwi i właśnie ta strona się otwierała. Wysiadłem pierwszy, nie dałem się wyprzedzić i byłem pierwszy :D
kspr lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość