Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 30 Sie 2017 17:13 

W połowie listopada wybieramy się ze znajomymi do Tajlandii, planujemy przemieścić się z Bangkoku na Phuket.
Pojawiło się kilka zagadnień, za których odpowiedź będę bardzo wdzięczny! :)

- Czy jest szansa, że ceny lotów będą tańsze ? Sądząc po miejscach w samolocie, nie widać, żeby cokolwiek było zarezerwowane.

- Rozumiem, że w cenie biletu AirAsia jest tylko bagaż podręczny do 7kg.
Rezerwując przelot dla 4 osób, nie widziałem możliwości wybrania opcji, która osoba będzie miała dodakotwo bagaż rejestrowany.

- Jako sposób zapłaty, wytypowałem kartę dolarową z Aliora. System AirAsia życzy sobie dodatkowo ok. 20 $ za samą operację kartą.
Jak można to ominąć ? Opcjonalnie widziałem opcję zapłaty poprzez "napas". Pytanie po jakim kursie dolar będzie przeliczony na walutę: VND i dodatkowo jaki spread.

- Oprócz rezerwacji na stronie AirAsia, nieco lepsze ceny proponuje m.in. Gotogate. Nie widzę jednal tam opcji dodatkowego bagażu. Jak go dodać ?
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#2 PostWysłany: 31 Sie 2017 21:25 

niebieski
1. Będą, albo nie będą. Wydaje mi się, że pojawi się jeszcze jakaś promocja (często je robią), ale ostatnio jakby bardziej "żydzą" - mam wrażenie, że jeszcze rok temu, więcej lotów było objętych promocją. Ogólnie trzeba sobie powiedzieć, że drogo nie jest.
2. W następnym kroku po wpisaniu danych pasażerów:
Załącznik:
bag.jpg
bag.jpg [ 65.49 KiB | Obejrzany 3535 razy ]

3. Nie można.
4. Nie wiem, dla paru dolarów różnicy nie bawiłbym się w pośredników. Wszelkie problematyczne kwestie wolę jednak załatwiać bezpośrednio z linią lotniczą.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość