Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 10 Gru 2023 01:08 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Jeżeli oferuje to znaczy że tak, da się
 Profil Relacje PM off  

Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐 Rendez-vous w Paryżu ♥️🍷 Zbiór lotów do francuskiej stolicy od 168 PLN 🇫🇷🥐
Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
#122 PostWysłany: 12 Gru 2023 23:08 

Loty: 160
Kilometry: 356 957
niebieski
Gdzieś czytałem że powerbsanki można przewoźić max do 10 000 mAH
Nie wiem na ile to prawda ale na lotnisku w Pekinie miałem 2 przesiadki i za każdym razem na kontroli bezpieczeństwa jak wracałem z miasta - wywalali mi wszystkie baterie i sprawdzali ich pojemność, powerbanki, baterie do gopro, drona itp. Było to dość skrupulatne.
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 13 Gru 2023 21:18 

niebieski
Tak. Dotyczy to wszystkich lotnisk w ChRL.
 Profil Relacje PM off
Zeus lubi ten post.

#124 PostWysłany: 30 Gru 2023 21:46 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 107 267
Hej,

czy lecąc na Tajwan z przesiadką w Pekinie (2,5h) potrzebuję jakichś papierków? Nie zmieniam linii, całość podróży z wykorzystaniem Air China.
Z jednej strony opuszczam Chiny i nie zmieniam terminala, więc chyba nie - z drugiej strony chińscy kontrolerzy mogą patrzeć na to w ten sposób, że zostaję na ich terytorium.
 Profil Relacje PM off  

#125 PostWysłany: 30 Gru 2023 22:09 
Awatar użytkownika

Nie potrzebujesz dodatkowych papierków. Tzn. papierki dostaniesz do wypełnienia na miejscu.
 Profil Relacje PM off  

#126 PostWysłany: 31 Gru 2023 10:54 
Awatar użytkownika

niebieski
w PEK przejdziesz tylko ponownie kontrole bezpieczeństwa.

#127 PostWysłany: 27 Sty 2024 18:51 

niebieski
szpaczny napisał(a):
Gdzieś czytałem że powerbsanki można przewoźić max do 10 000 mAH
Nie wiem na ile to prawda ale na lotnisku w Pekinie miałem 2 przesiadki i za każdym razem na kontroli bezpieczeństwa jak wracałem z miasta - wywalali mi wszystkie baterie i sprawdzali ich pojemność, powerbanki, baterie do gopro, drona itp. Było to dość skrupulatne.
 Profil Relacje PM off  

#128 PostWysłany: 05 Mar 2024 20:32 

W najblizszym czasie lece liniami Hainan Airlines z Berlina do Bangkoku z przesiadka w Pekinie. Mam sprzeczne informacje, ze musze odebrac bagaz w Pekinie i przejsc ponownie odprawe, z tym ze nie mam wizy do Chin. Jak to wyglada w rzeczywitosci?
 Profil Relacje PM off  

#129 PostWysłany: 10 Wrz 2024 16:15 

Cześć w listopadzie lecę air china.
Mam pytanie odnośnie lotu shanghai - pekin-warszawa - czy muszę odbierać bagaż i go nadawać jeszcze raz od razu będzie nadany do Warszawy ?
 Profil Relacje PM off  

#130 PostWysłany: 15 Wrz 2024 20:26 

QbaqBA napisał(a):
Tak. Dotyczy to wszystkich lotnisk w ChRL.

To w końcu jaki jest ten limit? 10 00 mAh, czy 100 Wh? Coś się zmieniło w tej kwestii?
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... 2460764231
 Profil Relacje PM off  

#131 PostWysłany: 29 Lis 2024 10:36 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
Przerabiał ktoś przesiadkę w Pek.

Zamierzam kupić bilet lufthansy ...i jest przesiadka Pek-pkx.
6h na transfer.
To z oficjalnej strony. Na 1 bilecie.

Może ktoś przerabiał
1) transfer jest na własną rękę?
2) co z bagażem rejestrowanym??
 Profil Relacje PM off  

#132 PostWysłany: 29 Lis 2024 15:50 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nie napisałeś czy przesiadka na lot poza Chiny, czy wewnątrz.
6 godzin jest spokojnie do ogarnięcia w przypadku braku opóźnienia pierwszego lotu.
Nawet jak będziesz musiał odebrać bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#133 PostWysłany: 29 Lis 2024 17:35 

Loty: 10
Kilometry: 28 060
niebieski
Garmond napisał(a):
Nie napisałeś czy przesiadka na lot poza Chiny, czy wewnątrz.
6 godzin jest spokojnie do ogarnięcia w przypadku braku opóźnienia pierwszego lotu.
Nawet jak będziesz musiał odebrać bagaż.

To lufhansa , na jednym bilecie i lot poza Chiny.

ps. ciekawe czy organizują transfer jeszcze :mrgreen: 8-) wątpie ale ...
 Profil Relacje PM off  

#134 PostWysłany: 06 Mar 2025 12:05 

Witam,
NIedlugo bede podrozowal przez z Berlina do Bangkoku przez Pekin.
Na locie TAM bede mial 4h czasu na przesiadke. Nie zamierzamy opuszczać lotniska.
1. Czy są tam jakies miejsca gdzie mozna odpocząć, zjeść, może jakieś ciekawe miejsce gdzie można chwile spędzić z dzieckiem?
Na locie powrotnym mamy 20h na przesiadke i zamierzamy zwiedzic Pekin w tym czasie. Tutaj mam kilka pytań odnośnie wypelnianai dokumentow na lotnisku , odciskow palcow itd.
2. po pierwsze gdzie sie udać po wyladowaniu, czy dokumenty (niebieska kartka) jest konieczna jesli wypenie ja online? gdzie sa pobierane odciski i wydawane wizy?
3. po całym dniu chcielibyśmy jeszcze wejść do jakiegoś centrum handlowego (ubrania, pamiątki, jedzenie, elektronika) przy lotnisku. Czy jest cos wartego polecenia otwarte do min 22 lub 23 w pobliżu lotniska lub z łatwym dojazdem do niego ?
4. czy jest szansa wziąć prysznic w poblizu lotniska lub na lotnisku ?

Dziekuje za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

#135 PostWysłany: 06 Mar 2025 13:13 

Ad. 2.
Pójdziesz za tłumem, to będzie dobrze. Wizy? Do końca tego roku nie musisz się tym martwić. Odciski są pobierane w okienku, do którego dotrzesz idąc za tłumem i gdzie oddasz też wypełnioną niebieską karteczkę. Te karteczki leżą na półeczkach, które są umieszczone przed rozpoczęciem kolejki, więc nie pchaj się bez niej. Z resztą z tego co pamiętam, to na początku kolejki stali i sprawdzali wypełnienie tych karteczek i bez niej nie wpuszczali.
Nie wiem, czy jest opcja online dla tych deklaracji.

Ad. 3
Nie wiem, czym będziesz jechał na lotnisko, ale zwróć uwagę na to, do której godziny kursują poszczególne linie metra, jeśli będziesz korzystał właśnie z metra.
 Profil Relacje PM off
bzul lubi ten post.

#136 PostWysłany: 16 Cze 2025 16:57 

Witajcie, lecę z Warszawy do Szanghaju i mam przesiadkę w Pekinie. Problem polega na tym że ląduję w BEIJING CAPITAL o 4:30 a lot do Szanghaju mam z BEIJING DAXING o 10:40. Przerabiał ktoś taką przesiadkę i może podrzucić informację jak to wygląda i jak transferować się z PEK do PKX?
 Profil Relacje PM off  

#137 PostWysłany: 16 Cze 2025 17:00 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Let me google that for you

https://daxing-pkx-airport.com/transpor ... l-airport/

https://www.chinaairlinetravel.com/airp ... rport.html
 Profil Relacje PM off  

#138 PostWysłany: 05 Lip 2025 05:45 

Witam, orientuje się ktoś z Was jak wygląda sytuacja z bateriami (dji mini 4 pro) i powerbankami na lotnisku w Pekinie (PEK) po wprowadzeniu przez Chiny nowych przepisów w czerwcu tego roku? Mial ktos sytuacje , że kazali mu wyrzucic baterie? Baterie Dji prawdopodobnie nie posiadają certyfikatu C3. Kontaktowałem się z supportem Dji ale nie rozwiali oni moich wątpliwości.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 138 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość