Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Marsylia --> Frejus
#1 PostWysłany: 17 Mar 2014 15:41 

Witajcie!
Tytułem wstępu:
W maju lecimy do Marsylii z zamiarem zwiedzania Lazurowego Wybrzeża (oczywiście w budżetowo :)). Początkowo miało nas być pięcioro i mieliśmy wypożyczyć samochód... Będzie nas jednak sześcioro i sprawa z wynajmem auta trochę sie skomplikowała... Wobec tego zaczęliśmy rozważać przemieszczanie sie po regionie komunikacją publiczną. I tu zaczął się kłopot- przeczytałam wszystkie tematy na tym i innych forach dotyczące autobusów/ pociągów na Lazurowym Wybrzeżu i nie udało mi się znaleźć żadnych konkretnych informacji (skąd? dokąd? za ile itp.) Wiem, że autobusy są znacznie tańsze niz pociągi, że istnieje "carte isabelle" i niestety na tym moja wiedza się kończy...
I tu pojawia się pierwsze pytanie:
Czy ktoś z Was wie jak dotrzeć z lotniska w Marsylii do Frejus (tam mamy nocleg)? ( nie ukrywam, że im taniej tym lepiej ;))
Drugie pytanie dotyczy ogólnej komunikacji w regionie. Nie chcę robić bałaganu, dlatego nie jestem pewna czy powinnam tu je zadać. Na wszelki wypadek z góry przepraszam ;)
Czy ktoś z Was mógłby udzielić informacji nt. cen, przewoźników itp. na Lazurowym Wybrzeżu?
Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN City break w Salonikach 🏛️🌞 Odkryj grecki klimat na wiosnę za 719 PLN
Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎 Weekend w Mediolanie za 375 PLN 😍 Loty (sobota-niedziela) i hotel 😎
#2 PostWysłany: 21 Mar 2014 12:11 

Hej, hej!
Naprawdę nikt z Was nie przemieszczał się komunikacją publiczną z Marsylii na Lazurowe Wybrzeże? ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 21 Mar 2014 12:25 

To nie jest oczywista destynacja dla tego lotniska, mysle, za ludzie stamtad korzystaja bardziej z lotniska w Nicei, stad brak informacji o mozliwosci dojazdu do Fréjus na stronie lotniska.
Podziele sie tym, co wiem: Na pewno w cenie dowolnego biletu kolejowego jest transport z lotniska na najblizszy dworzec. Bilet kolejowy mozesz zarezerwowac na stronie http://en.voyages-sncf.com/en/ Dworzec blisko lotniska to Aéroport Marseille-Provence - Vitrolles - Gare TER Z tego co widze sa dwie przesiadki w przypadku jazdy pociagiem: w Marsylii oraz Saint Raphael. Mozecie jechac autobusem do Marsylii lub Aix-en-Provence (moje miasto) i stamad dalej autobusem LER20 http://www.info-ler.fr/doc/ficheshorair ... 3/fh20.pdf Pozdrawiam i zycze udanej podrozy do "Belle France".
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Mar 2014 13:59 

Bardzo dziękuję za pomoc! :) przy okazji, zapytam jeszcze: czy Na Lazurowym Wybrzeżu istnieje coś takiego jak bilet łączony pozwalający przez kilka dni podróżować między miastami? Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości