Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Kraków - LPG ?
#1 PostWysłany: 01 Sie 2017 10:42 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
witam

gdzie jest tani gaz w Krakowie na stacjach paliw, widziałem 1,81 zl na BP obok Wita Stwosza
u mnie BP to najdroższa stacja jak PKN Orlen - róznica sięga 15-20 gr

gdzie polecacie tankować
gdzie tam tankują taksówkarze ? czyli jest tam dobry gaz i tani
 Profil Relacje PM off  

City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN City break na Sycylii 🌋🍝 Krótki wypad do Katanii za 769 PLN
Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛 Wietnam w świetnej cenie ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2240 PLN 🇻🇳 🍛
 Temat postu: Re: Kraków - LPG ?
#2 PostWysłany: 01 Sie 2017 10:50 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 59 474
Wszystko zależy jaką masz instalację. Ja mam Prins więc tankuje tylko dobry i w zasadzie tylko na shelu bo to się po prostu opłaca. Mniejsze spalania na lepszym, brak konieczności czyszczenie i regulowania czegokolwiek przez 2-3 lata.

Na tanim to czyszczenie reduktora najpóźniej po roku :(, i wtedy oszczędności 5zł na tankowaniu znikają do zera nie mówiąc już o straconym czasie.
 Profil Relacje PM off
panprofesor82 lubi ten post.

#3 PostWysłany: 01 Sie 2017 11:28 
Awatar użytkownika

niebieski
W pełni zgadzam się z poprzednikiem. Tankowanie tylko na markowych stacjach Shell, Orlen, Lotos, BP, Statoil czy jak to się teraz nazywa. Przy czym trzeba zwracać uwagę czy cena LPG jest pokazana na głównym wyświetlaczu z cenami wszystkich paliw. Jeśli tak to mamy standaryzowany gaz, jest nie to oznacza że jest to dodatkowy podmiot przyklejony do stacji paliw i nie wiadomo co do końca sprzedają. Tak swoją drogą wśród sieciowych stacji też występują bardzo duże różnice cena. Na przykładzie Warszawy, Shell na Sokratesa ma gaz po 2zł, na Ostrobramskiej 1,82zł, na Wale Miedzeszyńskim po 1,75zł. Przy zatankowaniu 40 litrów mamy 10zł różnicy czyli przy średnim spalaniu 10 litrów przejedziemy 50km więcej. Skąd wynikają tak duże różnice cenowe pomiędzy stacjami tego samego koncernu ? Nie wiem. Mam wrażanie, ze cena jest dostosowywana do lokalnego klienta, w bogatszych dzielnicach jest drożej, w tych zaniedbanych i mniej prestiżowych taniej.
Zazwyczaj sprawdza się też zasada, że przy głównych wylotówkach tuż za miastem jest drożej. Mi pracownik stacji powiedział, że do Shella dostarczany jest gaz z Orlenu.

LPG rządzi :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 01 Sie 2017 11:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
panprofesor82 napisał(a):
... Mi pracownik stacji powiedział, że do Shella dostarczany jest gaz z Orlenu...

Czy to gaz, benzyna czy ON to on prawie zawsze jest z Orlenu. Ewentualnie może być Lotos. Nikt nie wozi paliwa Shella z Holandii czy gdzie oni te rafinerie mają ;)

#5 PostWysłany: 01 Sie 2017 12:04 
Awatar użytkownika

niebieski
@namteH
Nie chodzi o producenta bo ten jest wszystkim znany tylko o dostawcę/dystrybutora. A to nie zawsze musi to być Orlen lub Lotos. W przypadku innych dostawców mogą dziać się cuda ;)
A przykładem benzyny, która nie jest produkowana w Polsce tylko importowana z Niemiec jest Shell V Power Racing (swoją drogą 99,9% samochodów w Polsce nie poczuje różnicy pomiędzy zwykłą benzyną, a tą premium).
 Profil Relacje PM off
namteH lubi ten post.

#6 PostWysłany: 01 Sie 2017 12:11 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 59 474
Dokładnie ważne skąd konkretnie to paliwo przyjeżdża. Ja już się naciąłem na małe stacyjki oznaczone BP a gaz chyba z kuchenki pompowany.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 09 Sie 2017 20:33 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
tankowałem na petrokrak aleja 29-listopada , ale tanio nie było 1,85 zł - na dzien 06.08.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości