Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [BER] parking
#681 PostWysłany: 10 Kwi 2025 07:16 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
Obok trwa budowa nowego budynku policji, stąd uwalone samochody.
 Profil Relacje PM off
sapos lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#682 PostWysłany: 20 Kwi 2025 14:18 

niebieski
Dzisiaj o czwartej rano 4 wolne miejsca
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
vincenz uważa post za pomocny.

#683 PostWysłany: 25 Maj 2025 00:10 

Mam lot o 17:40 w tygodniu, myślicie że jest szansa na wolne miejsce obok budynku policji, czy jednak zaklepać sobie parking płatny? O której pojawić się na lotnisku?
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 25 Maj 2025 07:44 

Loty: 149
Kilometry: 304 277
niebieski
Parkowałem w tym tygodniu ok 13(wylot 16:30), było ok 3-4 miejsc wolnych, podobnie na powrocie.
 Profil Relacje PM off  

#685 PostWysłany: 26 Maj 2025 09:27 

niebieski
@kolezka1 nawet jakby jakimś cudem koło policji nie było absolutnie nic wolnego, to są inne opcje w okolicy.
 Profil Relacje PM off  

#686 PostWysłany: 28 Cze 2025 07:06 

możesz podać które??
wylot w czwartek i może się to przydać
 Profil Relacje PM off  

#687 PostWysłany: 29 Cze 2025 13:39 

Parking koło policji do 4 lipca 2025 jest nieczynny, ustawione znaki tymczasowe z zakazem zatrzymywania.
 Profil Relacje PM off
tetr1s lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#688 PostWysłany: 06 Lip 2025 20:40 

niebieski
Wczoraj nie było zakazu, kilka miejsc wolnych. Koło policji.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#689 PostWysłany: 11 Lip 2025 10:12 

platynowy
Jeśli ktoś korzysta z parkingu przy Terminalu, to bardzo polecam Parken und Fliegen
https://www.parken-und-fliegen.de/
W moim terminie na oficjalnej stronie lotniska parking za 169 EUR, zarezerwowany u nich za 116 EUR z kodem z newslettera.
Mają w ofercie P1 oraz P7/P8, po rozpoznaniu tablic drukuje się bilet, którego później używamy przy wyjeździe, czyli wszystko identycznie jak przy rezerwacji online na stronie lotniska.
 Profil Relacje PM off
J.1 uważa post za pomocny.

#690 PostWysłany: 11 Lip 2025 14:24 

vincenz napisał(a):
@hanysek81 alternatywą może być Gartenstraße na południe od skrzyżowania z drogą 96a.
https://maps.app.goo.gl/GcqB1S7MJFeqzRh49

Z racji tego, że parking koło policji był tymczasowo wyłączony zaparkowalem po drugiej stronie ulicy z powyższej lokalizacji. Po powrocie (10 lipca) w dwóch autach były przebite tylne opony, przebite tak, że nadają się na śmietnik (uszkodzenie boczne). Przestrzegam innych, żeby nie mieli podobnych "atrakcji".
 Profil Relacje PM off  

#691 PostWysłany: 11 Lip 2025 18:57 

niebieski
aktualizacja: na powrocie tj. dzisiaj nie było żadnych miejsc wolnych koło policji, ja odjeżdżałem i zrobiłem jedno, reszta zastawiona. Prawie wszyscy na polskich blachach.

@tomaso a na południe nie ma przypadkiem zakazu? na mapach googla widzę zakaz w dni robocze 9-18
Może mieszkańcy się zdenerwowali, co oczywiście nie usprawiedliwia niszczenia czyjegoś mienia
 Profil Relacje PM off  

#692 PostWysłany: 11 Lip 2025 22:00 

Zakaz jest po lewej stronie, po prawej można było się zatrzymać. Stało tam kilka samochodów.
 Profil Relacje PM off  

#693 PostWysłany: 15 Lip 2025 06:44 

niebieski
Jest zakaz, tak jak pisze @remineus.
Wczoraj kilka aut wyglądających na zaparkowane od dłuższego czasu stało bliżej ślepego zaułka tutaj
 Profil Relacje PM off
remineus lubi ten post.
remineus uważa post za pomocny.

#694 PostWysłany: 20 Lip 2025 19:38 

Ja dzisiaj odjechałem spod policji i zwolniłem jedno miejsce, ale faktycznie było full.

Dzisiaj jak jechałem pociągiem z lotniska po samochód widziałem sporo zaparkowanych aut jedną stację od lotniska

https://maps.app.goo.gl/tFRVAVMuNRzJGcDBA

Ale nie wiem czy tam można parkować na dłużej. Do weryfikacji
 Profil Relacje PM off  

#695 PostWysłany: 20 Lip 2025 20:02 

vincenz napisał(a):
Jest zakaz, tak jak pisze @remineus.
Wczoraj kilka aut wyglądających na zaparkowane od dłuższego czasu stało bliżej ślepego zaułka tutaj

Ja tam stałem na majówkę, około tygodnia na samym końcu ślepego zaułka. Jak wróciłem to żadnych problemów.
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.
vincenz uważa post za pomocny.

#696 PostWysłany: 20 Lip 2025 22:48 
Awatar użytkownika

Loty: 222
Kilometry: 465 651
niebieski
7Greg napisał(a):
Ja dzisiaj odjechałem spod policji i zwolniłem jedno miejsce, ale faktycznie było full.

Dzisiaj jak jechałem pociągiem z lotniska po samochód widziałem sporo zaparkowanych aut jedną stację od lotniska

Sprawdzałem to miejsce jakieś dwa lata temu i były znaki z ograniczeniem postoju do kilku godzin (nie pamiętam dokładnie - może 5, może 8).
 Profil Relacje PM off

#697 PostWysłany: 21 Lip 2025 12:59 

niebieski
7Greg napisał(a):

Kiedyś to było fajne miejsce, ale wprowadzono ograniczenie parkowania do 12h i jest dość mocno egzekwowane.
W domyśle ten parking i uliczki mają być dla ludzi dojeżdżających do pracy. Nie parkujcie tam.
 Profil Relacje PM off
yendras lubi ten post.
yendras uważa post za pomocny.

#698 PostWysłany: 24 Lip 2025 20:50 
Awatar użytkownika

niebieski
A parkował ktoś ostatnimi czasy na P+R Altglienicke? Jak tam sytuacja z miejscami jakoś powiedzmy koło 9-10 rano? Chyba dalej są tam remonty i parking jest przez to mniejszy?
 Profil Relacje PM off  

#699 PostWysłany: 25 Lip 2025 08:33 

niebieski
@Krupier tak, część parkingu jest nadal zajęta jako składowisko materiałów budowlanych. I tak, zawsze jest tam sporo aut. Plus zdaje się, że kilka osób wcześniej raportowało kradzieże i włamania, bo parking jest otoczony laskiem i brakiem zabudowy jako takiej, co sprawia, że mało ludzi się tam kręci (świetne warunki dla potencjalnych złodziei).
 Profil Relacje PM off  

#700 PostWysłany: 27 Lip 2025 08:10 
Awatar użytkownika

niebieski
@vincenz o kradzieże się nie martwię, bo bym jechał autem wartym mniej niż rower. xD Bardziej o dostępne miejsca o tej porze. Ostatni raz tam parkowałem kilka lat temu jak nie było remontów i dość wcześnie rano więc miejsc było do wyboru, do koloru, ale w tygodniu o 9 rano jakoś mam pewne obawy. A płatny parking ponad 5 stów więc moja wewnętrzna cebula płacze i ciśnie na darmową opcję. xD

Przy okazji spytam, bo widziałem, że polecałeś wcześniej parkowanie w bocznej uliczce z tyłu stacji. Widzę tam na street view, że generalnie na tym osiedlu jest pełno miejsc wolnych na ulicy itp. np tutaj: https://www.google.com/maps/dir//52.412 ... FQAw%3D%3D

Rozumiem, że tam nie ma żadnej strefy płatnej lub tylko dla mieszkańców? Ze znaków nic takiego nie wynika, ale wolę się upewnić.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość