Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [BER] parking
#661 PostWysłany: 17 Lut 2025 14:32 

Uszanowanie,

W niedzielę znikam do środy z Berlina Brandenburg. Choć wyżej wspomniane uliczki są naprawdę godne, to ja niestety jestem skazany na "zwykły" parking. Moja tż jest lekką panikarą i nie chcę mieć suszenia głowy, że nie zdążymy. :P

W każdym razie; prawdopodobnie wyląduje na parkingu Parktiger lub Dein-Stellplatz. Jakieś opinie na ich temat? Wiem, że to mało realne, ale może ktoś wie lub dysponuje jakąś zniżką na jeden z tych parkingów?

Pozdrawiam serdecznie. :)
 Profil Relacje PM off  

Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️ Relaks na Kanarach ☀️🍹7 dni na Gran Canarii w 4* hotelu za 2899 PLN ✈️
Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN Zimowy relaks na Cyprze 🌞🏝️ 4* hotel w Pafos z wyżywieniem za 1719 PLN
#662 PostWysłany: 17 Lut 2025 14:48 

Dein Stellpatz: Odn. parkingu: korzystałem wielokrotnie (ostatni raz wczoraj), zawsze bez problemu. Z tego co pamiętam była zniżka 5EUR za zainstalowanie ich aplikacji na telefon i pierwszą rezerwację przy jej pomocy.
Po pierwszej rezerwacji dostaniesz kod rabatowy na kolejne, też 5 EUR.
 Profil Relacje PM off  

#663 PostWysłany: 17 Lut 2025 15:11 

Dzięki. Prawdopodobnie skorzystam z ich usług. Niemniej po zainstalowaniu aplikacji i wybraniu terminu rezerwacji, nie mam takowej zniżki. Może wycofali lub coś źle robię.

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 24 Lut 2025 14:21, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#664 PostWysłany: 23 Lut 2025 16:29 

Planuję w przyszłym tygodniu zaparkować przy komisariacie. Na lotnisku muszę być o 4 rano.
Podpowie ktoś, lub pokieruje do rozkładu jazdy czy w nocy S-Bahn jedzie o tej godzinie?
 Profil Relacje PM off  

#665 PostWysłany: 23 Lut 2025 16:58 

Loty: 154
Kilometry: 151 837
niebieski
@7Greg S-Bahn jeździ całą dobę, tylko w nocy rzadko. Masz też autobus nocny N7, który jedzie 9 minut na lotnisko.
Google Maps ogarnia rozkłady. Możesz też posiłkować się stroną berlińskiego MPK: https://www.bvg.de/en albo https://sbahn.berlin/
 Profil Relacje PM off
7Greg lubi ten post.

#666 PostWysłany: 23 Lut 2025 18:05 

Dzięki, znalazłem :)

Czy podpowiesz jeszcze czym różnią się te bilety? Tłumaczenie z niemieckiego mi nie pomogło :(

Załącznik:
Zrzut ekranu 2025-02-23 o 17.02.48.png
Zrzut ekranu 2025-02-23 o 17.02.48.png [ 32.64 KiB | Obejrzany 1255 razy ]

Załącznik:
Zrzut ekranu 2025-02-23 o 17.02.35.png
Zrzut ekranu 2025-02-23 o 17.02.35.png [ 32.2 KiB | Obejrzany 1255 razy ]

Ostatnio edytowany przez dmirstek, 24 Lut 2025 14:21, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#667 PostWysłany: 23 Lut 2025 18:20 

niebieski
@7Greg ten pierwszy pozwoli Ci dojechać na lotnisko z Schönefeld (nie jestem pewien ale to chyba jakaś specjalna taryfa na dojazd między zamkniętym starym terminalem a nowymi terminalami).
Natomiast Kurzstrecke (krótka trasa) to bilet na przejazd do 3 stacji S-Bahna (bądź do 6 przystanków autobusem) - tańsza wersja biletu jednoprzejazdowego na krótkim odcinku.

Ta pierwsza opcja jest odpowiednia dla Ciebie.
 Profil Relacje PM off
7Greg lubi ten post.

#668 PostWysłany: 25 Lut 2025 09:49 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Dzis w nocy wróciłem po tygodniu i wszystko jest w porządku. Jak przyjechałem na parking, to było raptem kilka miejsc, więc dobrze mieć jakiś backup w razie czego. Na powrocie już sporo wolnego, większość aut na polskich blachach. Jedna tylko uwaga: do stacji SBahn jest prawie kilometr spacerku. Niby niewiele, ale trzeba to wziąć pod uwagę, szczególnie z bagażami. Do tego jak my szliśmy było -15 mrozu, więc nie do końca komfortowo

@vincenz raz jeszcze dzięki za wszystko!

Ostatnio edytowany przez Shaq, 25 Lut 2025 10:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

#669 PostWysłany: 25 Lut 2025 10:20 

srebrny
Shaq napisał(a):
Jedna tylko uwaga: do stacji SBahn jest prawie kilometr spacerku. Niby niewiele, ale trzeba to wziąć pod uwagę, szczególnie z bagażami. Do tego jak my szliśmy było -15 mrozu, więc nie do końca komfortowo

Parkowałem w okolicy już kilka razy, pro tip: najlepiej wyrzucić pasażerów z bagażami na lotnisku i tylko sam kierowca jedzie zaparkować.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.
vincenz uważa post za pomocny.

#670 PostWysłany: 25 Lut 2025 10:25 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Dokładnie tak. Ja byłem tylko z żoną, nie bardzo chciała sama zostawać na lotnisku, więc maszerowaliśmy razem. Ale faktycznie najlepiej samemu odstawić auto i pasażerów z bagażami.Mniej targania i tylko jeden bilet na SBahn
radziu89 lubi ten post.

#671 PostWysłany: 17 Mar 2025 17:50 

A jak zazwyczaj wygląda "obłożenie" naszego ulubionego parkingu w niedzielę nad ranem?

O 7 mam wylot, więc pewnie ok 4 chciałbym tam być (jako zapas mam Gartenstrasse i Hans Grade pod salonem, ew Dein parking płatny).
Przy postoju na 2 tygodnie to ok 80€ oszczędności.
 Profil Relacje PM off  

#672 PostWysłany: 18 Mar 2025 08:05 

niebieski
@bociek111 nikt Ci nie da gwarancji, że akurat w niedzielę nad ranem będzie czy nie będzie miejsca. Taki urok parkowania przy ulicy. Nie zdażyło się jeszcze, żeby cała uliczka była zastawiona bo tam jest stosunkowo dużo miejsca. Ale jak wspomniałem, ja Ci takiej gwarancji nie dam.
 Profil Relacje PM off
bociek111 uważa post za pomocny.

#673 PostWysłany: 18 Mar 2025 10:07 

Absolutnie żadnej gwarancji nie oczekuję, wiadomo - ryzyk fizyk :)

Po prostu myślałem, że może akurat ktoś ma jakieś spostrzeżenia, że ta niedziela jest dniem kiedy jest turbo dużo samochodów (albo na odwrót).

Ale dzięki za odpowiedź :)
 Profil Relacje PM off  

#674 PostWysłany: 18 Mar 2025 11:31 

niebieski
@bociek111 nie zauważyłem korelacji między ilością samochodów tam a dniem tygodnia, a przejeżdżam tamtędy kilka razy w tygodniu.
 Profil Relacje PM off
bociek111 uważa post za pomocny.

#675 PostWysłany: 20 Mar 2025 11:40 

Loty: 67
Kilometry: 138 255
niebieski
mnie moja ekipa wystraszyla ze oni by słuzbowego nie zostawili pod drzewkami + moja luba przeczytała w warunkach uzytkownaia ze srednio tak zostawiac auto toteż, skorzystałem z DEIN STELL PLATZ , uwazam ze spoko ceny , odbiór itd , przy 4 osobach w aucie , wychodzą nie duże kwoty. Znajomy parkował na P+ R ALTGNICKE Jette i było ok , ale z kolei stała jakaś Niemiecka Audi q7 bez kół na cegłówkach.
w apce ich jest jakis rabat KOMMEWIEDER wiec o 5 euro mozna zbić + dodatkowo można zarabiać na rekomendacjach ( 5 euro ) dobija jak ktoś skorzysta.
 Profil Relacje PM off
karpik lubi ten post.
karpik uważa post za pomocny.

#676 PostWysłany: 20 Mar 2025 12:50 

niebieski
@radziu89 słyszałem o jakichś pojedynczych incydentach na P+R Altglenicke więc nigdy tego parkingu nie polecałem. Problem z nim jest taki, że jest trochę na odludzi otoczony drzewami z dala od zabudowań, a jak wiadomo okazja czyni złodzieja.
IMHO lepsza opcja to zostawić auto po drugiej stronie torów w ślepym zaułku Germanenstrasse obok wiejścia na stację: https://maps.app.goo.gl/wP3KvpnqKBqFyiWx5
 Profil Relacje PM off
radziu89 lubi ten post.
radziu89 uważa post za pomocny.

#677 PostWysłany: 25 Mar 2025 09:07 

Polecam parking na uliczce przy komisariacie, jednak trzeba mieć ewentualną alternatywę w zanadrzu - w sobotę 15 marca zająłem ostatnie wolne miejsce, natomiast w niedzielę 23 marca, kiedy odbierałem samochód, ze dwa auta by się jeszcze wcisnęły. Co najmniej cztery na stały na polskich blachach :) Auto bezpieczne, bez żadnych uszkodzeń, delikatnie przybrudzone. S-Bahn lub autobus do lotniska to 10-12 minut spacerem i 2 przystanki, także można załapać się na najtańszy bilet komunikacji miejskiej.
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

#678 PostWysłany: 29 Mar 2025 18:17 

niebieski
Dzisiaj obok komisariatu policji kilka wolnych miejsc.
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

#679 PostWysłany: 09 Kwi 2025 21:14 

Miejscówka przy komisariacie jak najbardziej godna polecenia - auto stało bezproblemowo 2,5 tygodnia.

Zarówno podczas przyjazdu jak i wyjazdu było kilka wolnych miejsc. Stały auta zarówno na polskich jak i niemieckich (nawet chyba przewaga niemieckich) blachach - większość lekko przykurzona, więc zgaduje, że też dłuższy postój pod kątem lotniska.

Jeśli ktoś podróżuje z rodzinką lub ma bagaż większy niż podręczny to faktycznie lepiej wysadzić na lotnisku i pojechać na komisariat samemu - na Sbahn jest ok 10 minut szybkim spacerem.
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

#680 PostWysłany: 09 Kwi 2025 23:04 

srebrny
Też zawsze korzystam z tej miejscówki przy komisariacie i mogę ją polecić. Najdłuższy okres na jaki pozostawiałem tam auto, to 1,5 msc i jedyny minus, to po powrocie będzie upieprzone (bez względu, czy zostawione na tydzień, czy więcej).
 Profil Relacje PM off
vincenz lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 704 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 31, 32, 33, 34, 35, 36  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości