Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2010 15:04 

Witam,

Nie jestem pewien, czy ten temat najbardziej pasuje do tej sekcji, ale w innych nie pasowal mi jeszcze bardziej ;D

Chodzi mi o to, ze chcialbym skorzystac z obecnej promocji Ryanaira i wykupic 2 bilety na konkretny lot i powrot i jednoczesnie uniknac oplaty transakcyjnej nie majac (fizycznie) karty Netellera. Dzis wypelnilem formularz na stronie Netellera, przeslalem skan dowodu i, jak rozumiem, czekam najpierw na jego potwierdzenie, a potem na rozmowe z konsultantem. Promocja Ryanaira obowiazuje chyba do poniedzialku. Wydawalo mi sie w pierwszej chwili, ze to nic nie szkodzi, ze jeszcze nie mam karty, bo przeciez moge zarezerwowac sobie bilety, a zaplacic za nie np. za tydzien, ale okazalo sie to niemozliwe (chyba ze jestem uposledzony i takowej opcji zwyczajnie nie znalazlem, co z kolei jest b. mozliwe). Z tego co gdzies tutaj wyczytalem, jest tak, ze chociaz na karte (plastik) czeka sie ok. tygodnia, to zaraz po weryfikacji jest aktywowana wersja wirtualna, czyli teoretycznie moglbym zrobic przelew na swoja karte wirtualna zaraz po tym jak ludki z Netellera zweryfikuja, ze ja to ja (co prawdopodobnie nastapi przed poniedzialkiem) i bede mogl od razu oplacic bilety. Dobrze rozumuje?

Pzdr

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2010 15:13 

Z tego, co ja pamiętam, to żeby "upgradować" do miana karty jest potrzebna identyfikacja.
Na stronie konta Neteller nie masz niezbędnych danych co do karty (czyli jej pełnego numeru i tego 3-cyfrowego kodu), więc nie wiem, jak można używać tej karty "wirtualnie".
Może się mylę, ale chyba dopiero jak karta do domu przyjdzie, to można nią płacić...

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2010 15:35 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Nie wyrobisz się na tę promocję. Wirtualną mozesz płacić, ale jest traktowana jak zwykła, czyli obarczona oplatą za płatnośc. Bez płatności przechodzi tylko plastik.

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2010 15:50 

A nie zechcialby ktos zaufany (np. Ty, Kamilu) zakupic tych biletow w moim imieniu? Bilety, ktore by mnie interesowaly, kosztowalyby 48 zl, wiec przelalbym np. 60 zl i "reszta" bylaby podzieka za przysluge? Jesli tego typu pomysly nie sa na forum praktykowane, lub sa wrecz zabronione, to z gory przepraszam.

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2010 17:19 

niebieski
Ossory, a pomyślałeś o karcie MasterCard prepaid BZWBK-u? Jak masz w pobliżu oddział to masz sporą szansę jeszcze dzisiaj kupić bilety bez prowizji;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2010 17:39 

Hm, wydaje mi sie, ze slabiej wypada karta BZWBK w porownaniu z ta Net+. Wolalbym sie raczej kims "wysluzyc" :P A rzeczywiscie BZWBK jest w stanie wydac swoja karte "od reki"?

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2010 17:49 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Kupiłem bilety kartą bardzo wielu osobom i z forum, i ze strony - nie skłamię, jak powiem, ze bylo to ze sto biletów (były zamówienia po 20 sztuk, grupa 10 osób w dwie strony), ale teraz zbyt wiele jest tych próśby bym mógł podołać. Przykro mi, ale nie pomogę i proszę o zrozumienie. Wiem jednak, ze forumowicze juz sobie wzajemnie pomagali, wiec moze ktos inny będzie chętny. To juz stanowisko na przyszłość, więc uprzejmie prosze innych, aby także nie zwracali sie do mnie z ta prośba.

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2010 17:53 

Ok, calkowicie rozumiem ;) Jesli ktos zaufany bylby chetny mi pomoc, prosze dac znac ;)

PS. Dzwonilem przed chwila do najblizszego oddzialu BZWBK i faktycznie, zupelnie jak w komentarzach nt. tej karty, pani byla dosc licho poinformowana i chciala mi wcisnac wszystkie po kolei oferowane przez bank karty, po czym zorientowala sie, ze kart, jedna z ktorych jestem zainteresowany, fizycznie w oddziale nie ma ;D

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2010 18:27 

niebieski
Ossory, nie wiem w czym karta by miała bardziej licho wypaść od net+ chyba tylko tym że kosztuje całe 20pln. W kwestii Ryanaira jest dokładnie taka sama a nawet ciut lepsza... wyskoczysz z domu do oddziału BZWBK wpłacasz pieniądze i już masz na karcie. W przypadku przelewu trochę to trwa ;)

A do oddziałów dzwoń do skutku aż znajdziesz :)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Kwi 2010 18:55 

Zaopatrzylem sie w karte BZWBK ;) Bilety kupione!

#11 PostWysłany: 23 Kwi 2010 23:35 

hey, poszukuję dobrej duszyczki która zapłaciła by mi za bilety bez ukrytych opłat:)
Chciałabym zrobić niespodzianke mojemu chłopakowi i polecieć do Barcelony.Znalazłam bileciki, ale niestety mój skromny budżet studencki przy zakupie 2 biletów w 2 strony + opłaty niestety nie jest w stanie tego zaakceptować.
Dlatego szukam osoby która ma karty bez prowizji i chciałaby mi pomóc:)
Będę bardzo wdzięczna – w zamian mogę upiec ciasto np:D
proszę o kontakt najlepiej e-meilem gocha1236@gmail.com
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Kwi 2010 00:10 

Skoro to czesto poruszana kwestia (poszukiwanie posrednika do zakupu biletow bez oplaty transakcyjnej), proponuje zrobic zbiorczy temat w tym stylu i przypiac go gdzies. Niech Kamil wybierze ochotnika, ktory jest tu od dluzszego czasu i da mu wladze w obrebie tego tematu. Biedne duszyczki beda mialy tansze bilety, a owy ochotnik bedzie mial skromna "reszte" z kazdego (zaokraglanego) zakupu.

Chyba ze to glupi pomysl?

#13 PostWysłany: 04 Maj 2010 10:16 

niebieski
Jeszcze odnosnie Neteller, jest pare hakow:

https://help.neteller.com/cgi-bin/netel ... _topview=1

"
Question

Is there a fee for not using my NETELLER account?
Answer

If you do not use your NETELLER account for 14 months and retain a balance in your account, you will be charged an administrative fee of up to $30 USD on the available balance. You will be notified of this one month in advance by email. This fee will be charged annually until you either use your account or the account balance reaches zero. We will also remove any NETPointsyou have remaining in your account.

NETELLER will never cause your account to go into a negative balance. If you use your account prior to the 15th of the upcoming month the fee will not be charged. If you have less than 30 USD or equivalent remaining in your NETELLER account, we will only charge you the amount you have left, leaving your account with no balance remaining.

The fee will still be charged regardless of whether your account is open or closed, as long as a balance is remaining.

To avoid being charged any fee, simply sign in to your account and make a transaction. Any type of transaction will do. You can deposit, transfer to a friend, transfer to or from another website, or simply withdraw your remaining funds.

"
czyli jak cos zostanie (a ciezko wyrownac do zera, jak jest przeliczane po dynamicznym kursie Euro + 2.45%), i nie korzystasz z karty, to po 14 miesiacach, to stracisz.

Drugi haczyk jest taki, ze karta neteller jest bezplatna, ale reguluje to regulamin, ktory moze sie zmienic, i powiadomienie bedzie publikowane na stronach neteller.com (wiec mozna przegapic)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 13 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości