Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Mar 2010 21:40 

Prosiłbym o zgłaszanie swoich propozycji. Może stworzymy mały ranking, gdzie warto przenocować wygodnie i za friko.

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 14 Mar 2010 14:46 

Loty: 29
Kilometry: 42 139
http://www.sleepinginairports.net/

#3 PostWysłany: 14 Mar 2010 17:28 

Londyn Stansted jest w mojej opinii dość komfortowym miejscem do noclegu :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Mar 2010 17:33 

Loty: 76
Kilometry: 87 275
dzarek napisał(a):
Londyn Stansted jest w mojej opinii dość komfortowym miejscem do noclegu :)

Zdecydowanie, jeśli nie siądzie ktoś obok Ciebie i nie będzie nawijał przez całą noc to na serio można sobie pospać, wygody specjalnej nie ma ale jak na lotnisko to pięć gwiazdek 8-)

Image
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 15 Mar 2010 02:34 

(Weeze - NRN)
Od wejścia w prawo, świetna miejscówka na spanie, nikt nie łazi, nikt nie sprząta traktorkami. Zaraz za komputerami z internetem.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 20 Mar 2010 10:43 

Madryt Barajas - jeśli tylko po wylądowaniu wyjdzie się rękawem a nie podjedzie autobusem to można spać w "strefie wolnocłowej", która jest olbrzymia i bardzo bezpieczna bo jak wiadomo jest to już po kontroli osobistej (której my nie musimy przechodzić po raz drugi :] ) i znajdują się tam tylko pasażerowie czekający na boarding.Jeśli natomiast podstawią na płytę autobus, to wystarczy nie iść za tłumem, który zdąża do "Salida"z lotniska, tylko popatrzeć na znaki i skręcić sobie do "Gates A,B,C" od razu, tak właśnie trafia się bez odprawy do strefy wolnocłowej i tu już na siedzonkach wykładamy się i czekamy na boarding :)

PS najwazniejsze też że nikt nie budzi rano ;) czego nie można powiedzeć o CRL gdzie zafundują Ci pobudkę o 4 rano :P

Wrzucając lotniskatak rankingowo,tak mniej więcej przedstawia się lista u mnie:

1.Santiago de Comopstela (SCQ)
2.Madryt Barajas (MAD)
2.Reus (REU)
3.Las Palmas de Gran Canaria (LPA)
4.Katowice (KTW)
(też się zdarzyło spać) :)
(ogólnie w Hiszpanii nie robią nigdy żadnych problemów i w Katowicach :) )

Kiepski nocleg(poza rankingiem,czyli nie polecam):
100. "Mediolan" Bergamo (BGY) - nocne sprzątanie lotniska i ciągłe "pielgrzymki ludów"między terminalem przylotów i odlotów, ogólnie lotnisko brudne :/

89.Bruksela Charleroi (CRL) - niezbyt rewelacyjne miejsce na nocleg (francuzo/belgijczycy robią często problemy z bagażem podręcznym każąc wszystko wypakowywać-zaobserwowane i doświadczone osobiście kilka razy)
78.Frankfurt Hahn (HHN) - nie ma gdzie kimnąć dobrze na krzesełkach, na ziemi miejsca w bród (sprawdzają dokładnie wagę bagażu i rozmiary)

Przyglądając się temu co napisałem lotniska będące w raknkingu są "prawdziwymi" lotniskami pasażerskimi(tzn. były nimi od początku) więc oferują naprawdę dobry "komfort" w przeciwieństwie do lotnisk typu HHN, które to zostało zaadoptowane do lotów pasażerskich na większą skalę dopiero po czasie (HHN był wcześniej i częściowo pozostał lotniskiem CARGO)

PS jak widac co pewnien czas ranking się poszerza i dopisuję co nieco,ale BGY zdeklasowało wszytko co widziałem dotychczas! (oczywiście w liście pozarankingowej zdeklasowało! Jak dla mnie lotnisko MASAKRYCZNE)

Ostatnio edytowany przez kronopio 13 Maj 2010 11:20, edytowano w sumie 10 razy
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 20 Mar 2010 10:51 

Zbanowany
moj ranking:

1) londyn stansted STN (pomimo duzej ilosci osob)
2) frankfurt hahn HHN (tania kawa i obwarzanek rano, na zawnatrz terminalu :D )
3) charleroi CRL
4) bergamo BGY
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 12 Maj 2010 17:04 

Jako że czeka mnie noc na lotnisku w Bolonii, mam pytanie :D Czy oddajecie rzeczy do przechowalni bagażu i wtedy spokojnie udajecie się na drzemkę, czy może będąc w kilka osób zamieniacie się co pare godzin?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Maj 2010 09:53 

Połóż plecak pod głowę albo nogi w zależności od tego jak będziesz spać, żebyś się obudził w razie czego. Jeśli masz jakiś plecak z dużą ilością pasków, to scal nimi tenże plecak ze swoim ciałem. Nie zostawiaj na widoku niczego wartościowego, co mogło by kogoś skusić. No i właściwie nic więcej nie trzeba. Lotniska są raczej bezpiecznym miejscem na sen.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Maj 2010 00:59 

spałem tylko na Weeze i w Casablance. Na obu było świetnie :-)

#11 PostWysłany: 19 Maj 2010 13:47 
Awatar użytkownika

Czy na Weeze przypadkiem nie zamykają lotniska na noc (wyczytałam, że nie ma pozostawania na lotnisku po 24 i przed 3:30 rano) ??

pozdrawiam

http://15na15.blogspot.com/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Maj 2010 23:33 

hussan napisał(a):
Czy na Weeze przypadkiem nie zamykają lotniska na noc (wyczytałam, że nie ma pozostawania na lotnisku po 24 i przed 3:30 rano) ??

pozdrawiam

Też takie info czytałem, ale spałem tam od 23.30 do rana (wylot 10.00) i oprócz mnie kilkanaście osób i nie było żadnych problemów.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości