Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
Autor Wiadomość
#121 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:42 
Awatar użytkownika

Loty: 10
Kilometry: 13 740
Breloczki, lokalna herbata/kawa, jakieś przysmaki (najczęściej typowe zapychacze), często piwo do podzielenia się z przyjaciółmi i jak wpadnie w oko jakiś fajny gadżet. :)
 Profil Relacje PM off  

🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎 🚨TANIO🚨 City break (z weekendem) w Kutaisi za 420 PLN 🤯 Loty i ⭐⭐⭐⭐hotel 😎
Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN Egipt w świetnej cenie 🌴🏖️ Tydzień all inclusive w 4* hotelu za 1947 PLN
#122 PostWysłany: 28 Gru 2014 17:48 

Jedzenie, przyprawy;)
 Profil Relacje PM off  

#123 PostWysłany: 28 Gru 2014 18:21 
Awatar użytkownika

srebrny
Pocztówki, bilety wstępu, jedzenie i oczywiście zdjęcia.

#124 PostWysłany: 09 Mar 2015 04:45 

Loty: 48
Kilometry: 90 575
najlepszą pamiątką są i tak wspomnienia:)
 Profil Relacje PM off
Juve lubi ten post.

#125 PostWysłany: 16 Mar 2015 10:39 

Loty: 2
Kilometry: 830
Nic nie przywożę, jak jestem nad morzem to może muszlę, albo coś właśnie z przymiotem harcerskim - czyli znalezione trofeum. Żeby kupić jakiś badziew, zagracający półkę - to nie, chyba, że jest to naprawdę mała pierdułka. Ostatnią rzecz jaką kupiłam to była przypinka i pocztówka z Muzeum Komunizmu w Pradze (matrioszka z kłami wampira i pocztówka z misiem, trzymającym karabin - co zabawne samo zwiedzanie Muzeum w końcu pominęłam bo zabrakło mi nań czasu, no i nie przyjmowali kredytówki, a ja jestem zazwyczaj mocno przeciwna kantorom), zachowałam też sobie naklejkę zwiedzającego z Muzeum w Oświęcimiu. Z regretsów to do dzisiaj żałuję, że nie przywiozłam sobie magnesu z czarnym kotem z Rygi, nie wiem nawet czemu. Chyba dlatego, że mam takiego czarnego kota, z żółtymi ślipiami...

W ramach pamiątek tak jak wielu innych stawiam na jedzenie ;]. Nie koniecznie muszę je nawet przywieźć ze sobą do domu, ale lubię próbować, podglądać, zaglądnięcie do supermarketu to jest mój punkt obowiązkowy każdej zagranicznej wyprawy (nawet w państwach ościennych) bo to sporo mi mówi o zwyczajach miejscowych. Traktuję to jak impertynencki przegląd lodówki u znajomych.

Poza tym zwykle robię zdjęcia. To też jest jakaś pamiątka, choć przyznam, że 95% jest wartości typowo dokumentalnej, zupełnie nie artystycznej (po pewnym czasie robione bardziej z musu - bo skoro już wzięłam ten aparat - nie przyjemności).

#126 PostWysłany: 24 Sie 2015 21:51 

Dołączam do grona "nudnych" zbieraczy magnesów :D .

Choć właściwie zaczęło się to w chwili gdy dostałam je od kilku osób i tak się zaczęło jedyne chyba moje zbieractwo.
Lodówkę mam podzieloną na dwie strefy:
od frontu są magnesy, które dostałam -obecnie około 100sztuk, z czego tylko kilka razy zdarzyło mi się poprosić znajomych, przyjaciół, bliskich żeby mi przywieźli magnesy :były to Malediwy, Indie, Białoruś, Argentyna, Izrael, Stambuł, Cypr; cała reszta to podarki same z siebie, niewymuszone :).

Załącznik:
DSC06102.jpg
DSC06102.jpg [ 105.48 KiB | Obejrzany 545 razy ]

Z boku mam powieszone z moich wyjazdów:
Załącznik:
DSC06105.jpg
DSC06105.jpg [ 107.95 KiB | Obejrzany 545 razy ]

też się już uzbierała setka i nadal się powiększa :) .
Natomiast nie kupuję magnesów za wszelką cenę: będąc w Londku dopiero za trzecim razem trafiłam na takie, które mi się podobały.
I nie uczestniczę w forumowej wymianie-jakoś takie zawody mnie nie bawią :P .

O ile na co dzień trudno mnie nazwać zakupoholiczką, bo jest dokładnie odwrotnie: nie cierpię zakupów wszelakich i tak naprawdę chodzenie po sklepach to dla mnie dotkliwa kara, to będąc na wyjeździe odbijam sobie za wszystkie czasy i dostaję w tej kwestii małpiego rozumu, po prosu wpadam w amok zakupu pamiątek i drobiazgów :lol: .

Oprócz magnesów przywożę pamiątki praktyczne takie jak: sól i pieprzniczka z Londka, łapka do gorących garnków z Irlandii, kieszonkowe lusterko z Jordanii, zakładka z Egiptu, biżuteria, smycze do kluczy, breloczki, kubki z których korzystam na co dzień.
Czasem małe obrazki czy grafiki, lokalne artykuły żywnościowe jakich u nas nie ma: słodycze, przyprawy,miód, wędliny, sery i oczywiście alkohole.

Mamy taką niepisaną rodzinną tradycję, że przywozimy sobie nawzajem jakieś drobiazgi z podróży, podobnie jest w przypadku mojej przyjaciółki, która jak ja zbiera magnesy oraz koleżanki z pracy, która zbiera breloczki-tu wymiana kwitnie na dobre :) .
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: kbk oraz 7 gości