Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
Autor Wiadomość
#341 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Przecież całkiem często w porządnych hotelach jest blokowana kaucja na karcie przy check-in. Tylko nie zawsze mówią wprost w jakim celu. Wspominają coś o korzystaniu z mini-baru, dodatkowych usługach, itp. Czasami mówią wprost o ewentualnych zniszczeniach. Dlatego w niektórych hotalach bez karty nie da się w ogóle zameldować, nawet jak rezerwacja jest opłacona z góry.
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#342 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:23 
Awatar użytkownika

Loty: 526
Kilometry: 1 259 184
niebieski
xladystarrrdustx napisał(a):
Swoją drogą (lekko offtopowo) zawsze się zastanawiałam, co w hotelach robią z tymi napoczętymi rolkami (np z taką połówką :D). Może to tylko ja tak miałam, ale co spałam w hotelu, to zawsze tylko pełne rolki wisiały... Wyrzucają, korzystają w toaletach dla pracowników, czy może nawijają do "pełna" :p :lol:

W Daily Mail byl artykul o tym jakis czas temu:

And finally, what happens to the half-used loo roll in hotel room bathrooms?

There's a bit of dispute over this one, and again, a lot of times it depends on the hotel itself.

In the spirit of being environmentally-minded, most chains will simply refold the paper and leave the half-used roll in the bathroom, with another full roll behind it, should the guest run out.

If there's not enough left to warrant leaving it, a Quora thread user, who works for the Beechmont Hotels Corporation, believes that the nearly-used up roll most likely winds up on housekeeping carts for when a room attendant needs a tissue for other cleaning tasks or in employee bathrooms.

http://www.dailymail.co.uk/travel/trave ... wered.html

Z moich obserwacji, w zaleznosci od hotelu sa tylko nowe rolki albo takie na pol zaczete. Nawet w tej samej sieci rozne zasady.
xladystarrrdustx lubi ten post.

#343 PostWysłany: 28 Paź 2015 12:37 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
To nawet nie tyle chodzi o to czy papieru starczy albo jak to wygląda pół rolki zużyte ale są też kwestie higieny.
Niektórzy nawet ręczniki ze sobą wożą, bo słyszeli/doświadczyli uczuleń, chorób itp po użyciu hotelowych.

Downstairs, he takes us for two million...
and upstairs he takes free soap, shampoo and towels.
Another billionaire cheapskate who loves his free rooms...

Trendy się nie zmieniają... 8-)

#344 PostWysłany: 28 Paź 2015 13:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
lata wstecz eurocamp i vacansoleil mieli nieprzyzwoicie niskie ceny i bardzo chetnie z nich korzystalem
przed wyjazdem z kempingu przedstawiciel firmy wpadal - ogladal pobieznie domek, wyposazenie, a pozniej
usmiech,usmiech, rąsia, rąsia, see you, see you w sumie ok wariant
 Profil Relacje PM off  

#345 PostWysłany: 28 Paź 2015 16:27 
Awatar użytkownika

Loty: 125
Kilometry: 214 217
srebrny
U mnie też poprosili o depozyt 50euro. Blokada zeszła po wymeldowaniu.
Natomiast kawa i herbata miały cennnik po 2,50euro.
Myślę, że po to są kacje żeby nie przywłaszczać sobie rzeczy. Akcja -reakcja. Inspekcji nie było ale wymeldowanie było przed 6 rano
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 345 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości