Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Cze 2015 14:28 

Cześć, nie mogę się zdecydować na odpowiedni plecak na wycieczkę. Wybieram między dwoma plecakami z Decathlonu: http://www.decathlon.pl/plecak-arp-30-c ... 32411.html i http://www.decathlon.pl/plecak-f-20-air ... 32419.html

Plecak będzie bagażem podręcznym w Ryanair i potrzebny mi jest na tydzień zwiedzania we Włoszech (kilka miast), więc zależy mi na dobrej wentylacji tyłu. Nie biorę tam ze sobą dużo rzeczy, więc 20L spokojnie by mi wystarczyło ale miesiąc później jadę na 2 tygodnie do Wielkiej Brytanii. Tam na pewno wezmę więcej rzeczy i zajmą więcej miejsca - nie wiem czy 20L wystarczy.

Zaletą większego plecaka są pasy na klatkę piersiową i biodra, zaletą mniejszego jest solidniejszy tył i lepsza wentylacja, podczas przymierzania wydał mi się nieco wygodniejszy (jestem po operacji kręgosłupa i dobre usztywnienie jest dla mnie ważne).

Dzięki za wszystkie odpowiedzi, mam nadzieję, że ktoś się tym zainteresuje :D może to nie trudny wybór ale jako mało doświadczony podróżnik cenię sobie zdanie bardziej wprawionych osób ;)
 Profil Relacje PM off  

Tajlandia z Etihad Airwasy 🤩✈️ Sporo biletów w kwocie 2373 PLN 😍🤩 Tajlandia z Etihad Airwasy 🤩✈️ Sporo biletów w kwocie 2373 PLN 😍🤩
Odpoczynek na Teneryfie 🌤️⛱️🌋 7-dniowy wyjazd za 1629 PLN ✈️🛌 Odpoczynek na Teneryfie 🌤️⛱️🌋 7-dniowy wyjazd za 1629 PLN ✈️🛌
#2 PostWysłany: 27 Cze 2015 16:42 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 623
Kilometry: 1 368 902
40l do ryana spokojnie :)
Ten z Deca polecam, starcza nawet na 3 tygodnie w Ameryce Poł

#3 PostWysłany: 27 Cze 2015 16:50 
Awatar użytkownika

Loty: 561
Kilometry: 1 077 142
srebrny
20L to plecak dobry dla ucznia podstawówki, a nie na wyjazd. W 30 litrów się spakujesz, ale jak mam radzić to kupuj 40-tkę. Lepiej mieć 1/4 miejsca wolnego w plecaku, niż nieść na plecach bułę wypchaną do granic możliwości.
jobi lubi ten post.

#4 PostWysłany: 27 Cze 2015 17:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Można też taki - bardzo dobra wentylacja, tyle, że nie na duży deszcz:

Załączniki:
jb.jpg
jb.jpg [ 45.64 KiB | Obejrzany 13286 razy ]
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#5 PostWysłany: 28 Cze 2015 00:28 

dzięki, wybieram się więc jutro obczaić 40L ;)

ostatnia opcja mimo przewagi cenowej niestety z uwagi na pogodę w Wielkiej Brytanii może się nie sprawdzić :D
 Profil Relacje PM off
jobi lubi ten post.

#6 PostWysłany: 28 Cze 2015 19:00 

Popieram. Ostatnio latam z plecakiem 45l. Mieści się spokojnie jako podręczny Ryanaira (jest nawet kilka cm za wąski) i nie jest jakoś niewygodnie duży.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości