Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Cze 2012 20:59 

niebieski
Witam,

jakoś z dwa miesiące temu wykupiłem pakiet lot+hotel poprzez Orbitz.com na trasie Warszawa - Ateny (naszym narodowym przewoźnikiem, w dniach 22-27 grudnia 2012). Dziś zauważyłem, że lot Warszawa- Ateny 22.12.2012 jest odwołany i system automatycznie przerzucił mnie na 23.12. Dzwoniłem na infolinię, chcąc to wyjaśnić. Po długiej dyskusji, dotyczącej tego, że muszę być 22 grudnia wieczorem na miejscu, pan zaproponował połączenie z dużą dopłatą przez Wiedeń (WAW-VIE 7.40-9.05 i VIE-ATH 10.20-13.30). Prawdę mówiąc wyśmiałem go powołując się na rozporządzenie 261, a on obstawał przy swoim. Tłumaczył, że mam bilet w najniższej taryfie i nie mogę dokonać takiej zmiany. Co byście radzili żeby zrobić - chciałbym być na miejscu 22 grudnia, tak jak mi się zaczyna hotel, bo nie uśmiecha mi się walczyć bezpośrednio z Orbitz, żeby zmieniali mi termin hotelu itp. Chyba, że wie ktoś z was jak załatwić to za pomocą maila z Orbitz.com, bo dzwonić do Stanów mi się nie uśmiecha :)
 Profil Relacje PM off  

W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN
#2 PostWysłany: 17 Cze 2012 21:17 
Awatar użytkownika

HON fly4free
W takich sytuacjach taryfa, w której zakupiono bilet, nie ma kompletnie żadnego znaczenia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Cze 2012 21:21 

niebieski
Wiem, tylko w jaki sposób zmusić ich do przebukowania biletu na ten sam dzień? Powoływałem się na infolinii lotu na rozporządzenie 261/2004 ale tak jak by ściana mnie słuchała, bo dla nich najbliższy możliwy termin to 23 grudnia i gość nie rozumiał tego, że to ma być taki termin, który odpowiada mi, a nie im.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 17 Cze 2012 21:26 

platynowy
Upieraj się do skutku przy przebukowaniu na LH/OS/itp. Taryfa tak jak mówi kemot, nie ma znaczenia i trzeba z nimi trochę "powalczyć" o swoje (czyli bezpłatne przebukowanie). A 261/2004 rzeczywiście tu znaczenia nie ma, bo jest więcej niż 14 dni do odlotu.

#5 PostWysłany: 17 Cze 2012 21:28 

niebieski
Akurat 261/2004 jak najbardziej ma znaczenie. Nie chodzi mi tu o kwestię odszkodowania, bo to się nie należy, ale na kwestię lotu na porównywalnych warunkach do miejsca docelowego.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Cze 2012 21:39 
Awatar użytkownika

mucha napisał(a):
A 261/2004 rzeczywiście tu znaczenia nie ma, bo jest więcej niż 14 dni do odlotu.

Oczywiście, że ma znaczenie, w dodatku pierwszorzędne!!!

max2000 - dzwoń, truj naciągaczom tyłek, cytuj rozporządzenie, strasz ULCem i sądem. Najlepiej w ogóle przejdź się do biura LOTu (jeżeli masz taką możliwość), pracownicy firmy mają jakby większe opory w okłamywaniu klienta tak prosto w twarz. ;) Przynajmniej w moim przypadku taka taktyka pomogła. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Cze 2012 22:08 

platynowy
Awerik napisał(a):
mucha napisał(a):
A 261/2004 rzeczywiście tu znaczenia nie ma, bo jest więcej niż 14 dni do odlotu.

Oczywiście, że ma znaczenie, w dodatku pierwszorzędne!!!

Tak, mój błąd - jakoś założyłem że chodzi o odszkodowanie (które się nie należy) a nie tylko o przebukowanie :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 81 gości