Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Duże włoskie wyspy mają swoje oddzielne tematy związane z wynajmem samochodów:
- Sycylia: Włochy/Sycylia Wynajem auta wynajem-auta,1407,1341
- Sardynia: Sardynia - wypożyczalnia samochodów sardynia-wypozyczalnia-samochodow,1407,13570

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 07 Wrz 2024 22:52 

Loty: 150
Kilometry: 412 126
srebrny
RentSmart24 - Bergamo (BGY). Przed odbiorem internetowy check-in. Na miejscu szybkie załawienie formaloności. Przy robieniu zdjęć pojazdu znalazłem dwa dodatkowe uszkodzenia i obsługa bez problemu dodała je do umowy (nawet ich nie oglądając wcześniej). Zwrot auta - Pani znalazła uszkodzenia na feldze, którego sam wcześniej nie zobaczyłem, ale sprawdziła moje zdjęcia z dnia odbioru, gdzie uszkodzenie było i wszystko ok. Po 3 dniach depozyt odblokowany. Polecam.
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.
Kashpir uważa post za pomocny.

Rajski wypoczynek na Seszelach 🏝️🌴 Tydzień w resorcie przy plaży za 5909 PLN 😎 Rajski wypoczynek na Seszelach 🏝️🌴 Tydzień w resorcie przy plaży za 5909 PLN 😎
Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN Kreta dla dorosłych 🏖️ 7 dni w 4* hotelu z widokiem na morze 🌊 All inclusive za 2319 PLN
#62 PostWysłany: 07 Paź 2024 21:17 

Loty: 132
Kilometry: 326 809
niebieski
Fco, ok mobility. Wypozyczenie skutera ;).
Co do jakosci skutera ciezko sie odniesc ... dzialal ;). 35 euro za piatek - poniedzialek. W teorii wypozyczalnia otwarta do 22 ale wyglada jakby poczekali na spoznialskich. Obsluga typowo wloska usmiechnieci i pomimo spoznienia nie dali odczuc ze cos jest nie tak. Zamowione 2 kaski dostalismy 4 ;).
Blokada w postaci 100 euro sciagnieta w ciagu 7 dni. Z czystym sumieniem polecam ... mega frajda + koszt wypozyczenia konkurencyjny do kosztow komunikacji miejskiej.
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 17 Gru 2024 00:38 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 562
Kilometry: 858 234
Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu w Mediolanie przy dworcu kolejowym Milano Centrale.

Pośrednik: brak

Wypożyczalnia: Autovia rezerwacja przez stronę wypożyczalni (promka opisana tutaj wypozyczalnie-samochodow-temat-zbiorczy-wlochy,1407,38598&start=1460#p1724043)

Samochód: miałem rezerwację na Opla Corsa lub podobny. Dostałem Seata Arona. Opcja full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 7,99 euro za 1 dzień na koniec listopada; całość płatna z góry przy rezerwacji.

Odbiór samochodu: formalności załatwia się w biurze w budynku dworcowym https://g.co/kgs/V9dHqpG. Dość szybko, nie naciskali na dokupienie ubezpieczenia, depozyt zgodnie z warunkami 500 EUR. Z wydrukowaną umową zostajemy skierowani na parking przy via Sammartini, kilkaset metrów dalej. Tam wydano nam kluczyki, obejrzeliśmy samochód, uszkodzenia zgadzały się z tym, co mieliśmy na wydruku. Samochód z przebiegiem ponad 21 tys. km. Paliwo zatankowane do pełna, w środku czysto. Lekki problem z wyjazdem z parkingu, bo szlaban się nie otwierał (a miał się otworzyć automatycznie), w samochodzie był jakiś bilet wsunąłem więc do czytnika a tam wyskakuje 3 EUR do zapłaty 8-) dopiero obsługa pomogła i skontaktowała z osobą z Autovia a ta kliknęła otwarcie szlabanu.
Przejechaliśmy 145 km (Mediolan - Pavia - Agrate Brianza - Mediolan), wszystko było jak najbardziej w porządku, prowadziło się bardzo dobrze.

Zwrot samochodu: Powrót na parking, przy wjeździe szlaban automatycznie :) oddajemy kluczyki, szybki obchód auta, sprawdzenie stanu paliwa i grazie mille. Blokada z karty kredytowej zwolniona po 14 dniach.

Podsumowanie: samochód i wypożyczalnia bez zastrzeżeń. Cena przyzwoita. Trochę długo trzymali blokadę na karcie, ale trudno. Całościowo jak najbardziej polecam.
Aramise lubi ten post.

#64 PostWysłany: 15 Maj 2025 22:29 

Hej hej,

Czy ktos moze wypozyczal auto z ok mobility w Bergamo?

Duzo negatywnych opinii jest na temat depozytow i kaucji, ktore nigdy nie zostaly zwrocone, co jest dosc zniechecajace. Czy ktos moze to potwierdzic ze faktycznie takowe problemy sa?

I z innej beczki, jak wyglada sprawa z full ubezpieczeniem? Warto, nie warto?

Z gory dzieki 🤙🏼
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 16 Maj 2025 06:55 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Skoro jest tyle negatywów, to po co się zastanawiasz?
:roll:
 Profil Relacje PM off
Kashpir lubi ten post.

#66 PostWysłany: 27 Maj 2025 14:12 

RecordGo (lotnisko Bergamo) - auto zarezerwowane przez www . 90 euro 21-25.05 . fiat 500 .
przy odbiorze wcisnięte dodatkowe ubezpieczenie (20euro) gdzie na stronie widniało że jest to opcja full.
depozyt 150 euro z karty debet - zwrócony po godzinie od zostawienia pojazdu - poza godzinami pracy biura.
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 27 Maj 2025 16:44 

Loty: 127
Kilometry: 216 898
Keddy na lotnisku w Pizie.

Zaskoczeniem było, że wbrew temu co widniało u różnych pośredników na www, punkt nie jest w terminalu. Zawsze zaznaczam, że punkt ma być w terminalu i myślałem, że tu też tak będzie. Ale w Pizie centrum wynajmu samochodów jest kilkaset metrów dalej. Można podjechać bezpłatnym busikiem, albo pójść na piechotę zgodnie z czerwoną linią. Sama wypożyczalnia OK. Szybka obsługa, żadnego wciskania dodatkowego ubezpieczenia. Depozyt zdjęty tuż po powrocie do PL. Samochód nowy, z symbolicznym przebiegiem. Przy zwrocie raczej pobieżne oględziny. Zdecydowanie mogę polecić.
 Profil Relacje PM off
FUX lubi ten post.

#68 PostWysłany: 08 Cze 2025 19:44 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Bergamo BGY.

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Surprice

Samochód: miałem rezerwację na Opla Astrę lub podobny z automatyczną skrzynią biegów. Dostałem Seata Aronę w automacie. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 5,64 euro za 2 dni w maja; całość opłacona w momencie rezerwacji.

Odbiór samochodu: z wcześniejszego wynajmu wiedzieliśmy, że Surprice mieści się poza lotniskiem, tyle że zmienił się sposób dojazdu – zgodnie z wytycznymi z rezerwacji udaliśmy się ok. 500 m na parking P1EST. Tam okazało się, że nie jeździ klasycznie busik, tylko podjechał koleś Pandą i zawiózł nas do wypożyczalni. Tam zostaliśmy szybko obsłużeni – jak wyjaśniłem, że mam zewnętrzne roczne ubezpieczenie, to szybko przeszliśmy do kwestii depozytu na karcie kredytowej (900 EUR). Potem do samochodu – koleś z wypożyczalni kręci swój filmik, a ja zaczynam oglądać czy są uszkodzenia i również sobie kręcę komórką. Dochodzę do klapy bagażnika i bach – połowa klapy i jeszcze kawałek karoserii na boku obsrane przez gołębie. Idę zaraz spytać czy nie mają myjni, ale koleś – z typową włoską manierą – rozkłada ręce i mówi, że nic nie zrobi. Wkurzony jestem, ale wyjazd weekendowy, więc nie chcę się wykłócać o zmianę samochodu. Dodatkowo okazuje się, że w baku zamiast fulla - jak wpisane w kontrakcie - mamy 7/8. Robię oczywiście zdjęcia i zgłaszam na wszelki wypadek. Opuszczamy w końcu parking – później tego samego dnia inwestuję 1 EUR w myjnię, samochód wreszcie jakoś zaczyna wyglądać, ale wszystkiego i tak nie dało się domyć.

Arona miała blisko 27 tys. km przebiegu. Przejechaliśmy 200 km (Bergamo – Brescia – objazd jeziora Iseo i z powrotem na lotnisko) – nie mieliśmy żadnych problemów.

Zwrot samochodu: Powrót na parking, sprawdzenie stanu karoserii i paliwa. Koleś w biurze ten sam co poprzedniego dnia, ale w niedzielę jest sam i zamiast na parking podwozi nas do przejścia pod autostradą (dla samochodów przejazdu tutaj nie ma) i mówi, że 5 minut piechotą i jesteśmy w terminalu. Dla nas to w sumie obojętne, bo mamy tylko małe plecaki (może dlatego stwierdził, że nie będziemy oponować), ale walizki na kółkach nie chciałoby mi się targać. Z pozytywów tyle, że depozytu na karcie następnego dnia już nie było.

Podsumowanie: cena była nie do pobicia, zwrot depozytu błyskawiczny, ale obsługa, stan wydanego pojazdu i niezgodność z dokumentacją, którą podpisywałem pozostawiły zdecydowanie niesmak. W czerwcu mamy kolejny wynajem w Bergamo, ale wspólnie z żoną ustaliliśmy, że jednak dopłacimy do jakiejś innej wypożyczalni (na razie padło na Galdieri Rent)

Załączniki:
1-IMG_20250517_082816200_HDR.jpg
1-IMG_20250517_082816200_HDR.jpg [ 185.75 KiB | Obejrzany 639 razy ]
Kri$ lubi ten post.

#69 PostWysłany: 01 Lip 2025 20:07 
Awatar użytkownika

Loty: 37
Kilometry: 86 397
srebrny
Wynajem w Bolonii (lotnisko BLQ) między 23 a 25 czerwca. Przylot miałem o 8:35, a wylot dwa dni później o 16:20. Wyszły 2 pełne dni plus kawałek trzeciego, więc niestety liczone jako 3 dni.

Pośrednik: Discovercars.com. Szukałem w wielu wyszukiwarkach, najtaniej znalazłem jak wyżej :)

Wypożyczalnia: Felirent. Należy wyjść ze strefy Kiss&Fly, pójść w lewo na małe rondo za parkingiem przylotniskowym i zadzwonić do nich i podjeżdża busik. Wypożyczalnia jest pod adresem Via Pradazzo 1, 40012 Calderara di Reno.

Samochód: rezerwacja na Compact SUV Citroen C3 Aircross lub podobny. Dostałem Peugeota 2008, manual, paliwo full-full, bez limitu kilometrów. Nie naciskali na ubezpieczenie, powiedziałem że mam ubezpieczenie z karty kredytowej (Visa Infinite w PKO BP). Był CarPlay :) Niestety jak to bywa - auta obecnie produkowane, pseudo-SUV mają bardzo małe bagażniki. Na szczęście się udało nam spakować, choć od wózka trzeba było odczepić kółka.
Wkład własny (excess) €1800, depozyt pobrany €700.

Cena: €47.74 za 3 dni.

Odbiór samochodu: po zablokowaniu €700 na karcie kredytowej, dostałem wydruk potwierdzenia rezerwacji oraz kluczyki do auta i wskazanie "Wasze auto to Peugeot 2008, stoi pod oknem, szerokiej drogi".
Auto miało pewne uszkodzenia, ale były zaznaczone na wydruku od wypożyczalni. Nauczony doświadczeniem z forum zrobiłem dokładne zdjęcia i filmy każdego elementu.
Czyste w środku i na zewnątrz.

Zwrot samochodu: przy zwrocie szybkie obejrzenie auta przez Pana z wypożyczalni, trwało to 15 sekund, nie szukał nic na siłę, powiedział OK i kazał podpisać zwrot. Po chwili mail od Felirent ze szczegółami wynajmu i zwrotu oraz info, że depozyt zwolnią tego samego dnia. W aplikacji banku pojawiła się transakcja na 0.00 i po paru dniach jak już wróciłem do Polski widzę, że nie ma w ogóle blokady i jest rozliczona.

Podsumowanie:
* Auto wyglądało w miarę świeżo, chociaż już miało najechane 73039 km. Zrobiliśmy 388 km (kółko Bolonia - Comacchio - Rimini - San Marino - Bolonia).
* Zatankowałem 27.7 litra za 49.45e (cena litra wysoka €1.785, co oznacza 7.7 PLN), więc spalanie 7.14l/100km. Zatem auto trochę pali, bo wcale nie cisnąłem, ale za to trochę w Bolonii i okolicy stałem w korkach.
* Niestety chyba tylko kombi mają bagażniki dla rodzin z dziećmi, tutaj niestety problem, aby zmieścić wózek dziecięcy- trzeba było ściągać kółka.
* Polecam Felirent w Bolonii. Myślę, do czego mógłbym się przyczepić i naprawdę nie ma do czego.

Załącznik:
BLQ_Peugeot2008_Felirent1.jpeg
BLQ_Peugeot2008_Felirent1.jpeg [ 230.56 KiB | Obejrzany 457 razy ]

Załącznik:
BLQ_Peugeot2008_Felirent2.jpeg
BLQ_Peugeot2008_Felirent2.jpeg [ 440.4 KiB | Obejrzany 457 razy ]

Załącznik:
BLQ_Peugeot2008_Felirent3.jpeg
BLQ_Peugeot2008_Felirent3.jpeg [ 343.37 KiB | Obejrzany 457 razy ]

Załącznik:
BLQ_Peugeot2008_Felirent4.jpeg
BLQ_Peugeot2008_Felirent4.jpeg [ 355.03 KiB | Obejrzany 457 razy ]
4 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#70 PostWysłany: 04 Lip 2025 15:06 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Kilka słów o niedawnym wynajmie samochodu na lotnisku Bergamo BGY.

Pośrednik: doyouspain

Wypożyczalnia: Galdieri Rent

Samochód: miałem rezerwację na Fiata 600 lub podobny z automatyczną skrzynią biegów. Dostałem DS 3 w automacie. Opcja paliwowa full-full, bez limitu km, podstawowe ubezpieczenie.
Cena: 62,24 euro za 4 dni w czerwcu; zaliczka 7,47 EUR, reszta dopłacana przy odbiorze.

Odbiór samochodu: shuttle bus z parkingu P1EST (to samo miejsce co ostatnio dla Surprice, ale na informacji od doyouspain nie jest to tak dokładnie wyjaśnione, więc szliśmy trochę na czuja). Nie mają własnych busów, jak się dodzwoniłem do wypożyczalni to powiedzieli, żeby szukać busa parkingowego Park to Air. Przejazd do wypożyczalni jakieś 6-7 minut.
Tam niestety kolejka kilkuosobowa i jedna osoba obsługująca. Byliśmy ok. 9:30, druga osoba zjawiła się dopiero po 10:00. Po odczekaniu ponad 30 minut i dotarciu do okienka od razu mówię, że mam zewnętrzne roczne ubezpieczenie i klasycznie szybko przeszliśmy do kwestii rozliczeń – wszystko tzn. depozyt i dopłata za wynajem musiało iść z karty kredytowej. Depozyt 1200 EUR (wkład własny 2000 EUR), dopłata 54,77 EUR oddzielną transakcją. Dokumenty na maila.
Potem już w miarę sprawnie – dostajemy kluczyki do samodzielnego odbioru z parkingu. DS 3 prawie nowe, nie śmigane - zaledwie 787 km przebiegu, jeszcze bez uszkodzeń :) Paliwo zgodnie z umową zatankowane do pełna. Jazda była czystą przyjemnością. Przejechaliśmy 460 km (Bergamo – Cremona – Parma – Desenzano del Garda – zachodnie wybrzeże jeziora Garda i z powrotem na lotnisko).

Zwrot samochodu: Powrót na parking, sprawdzenie stanu karoserii i paliwa – potwierdzenie, że wszystko OK przychodzi na maila. Zwolnienie depozytu po 11 dniach.

Podsumowanie: Samochód trafił się super, cena w porządku (w sumie to już sezon okołowakacyjny i automatyczna skrzynia biegów, co zawsze jest droższe, więc nie narzekam). Generalnie mogę polecić, ale z odbiorem samochodu po godz. 10:00, bo wcześniej to może być trochę irytujące, że jest tylko jeden pracownik do obsługi klientów. :roll:
2 ludzi lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 70 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości