Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: ....

Nazwa saloniku: ....

Który terminal: ....

Jak wejście (karta, status, gotówka): ....

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: ....

Inne uwagi: ....

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 65  Następna
Autor Wiadomość
#681 PostWysłany: 17 Gru 2023 00:30 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Bristol (BRS)
..
Nazwa saloniku: Escape Lounge

Który terminal: jedyny

Jak wejście (karta, status, gotówka): DP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Salonik solidny w mojej opinii. Dań na ciepło było z 6-7 z tego dwa makarony całkiem dobre, na + również całkiem fajny wybór alkoholi, kilka rodzajów piwa jak i mocniejszych. W godzinach popołudniowo - wieczornych salonik praktycznie cały czas pełny przez 2,5h.

Załączniki:
1.jpeg
1.jpeg [ 262.68 KiB | Obejrzany 2837 razy ]
2.jpeg
2.jpeg [ 294.81 KiB | Obejrzany 2837 razy ]
3.jpeg
3.jpeg [ 287.67 KiB | Obejrzany 2837 razy ]
4.jpeg
4.jpeg [ 305.14 KiB | Obejrzany 2837 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥 Idealne miasto na hiszpański city break 😲🤭 Loty piątek-niedziela i noclegi w hotelu za 609 PLN 🔥
Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️ Dalekie trasy w Ryanair od 256 PLN 😍 Hiszpania, Portugalia, Maroko i Kanary ✈️
#682 PostWysłany: 19 Gru 2023 11:19 

platynowy
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: KTW, Katowice

Nazwa saloniku: Business Lounge

Który terminal: Schengen

Jak wejście (karta, status, gotówka): DP

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Kilka nowych kraftów się pojawiło. Wybrałem Portera Bałtyckiego - dobre, z miodowym posmakiem (fajna butelka) oraz Citra Weizen - też dobre, cytrus wyczuwalny, ale na szczęście nie zdominował smaku piwa.

Salonik jak zwykle polecam, dla mnie 10/10. Mogę być nieobiektywny bo to mój salonik startowy i zawsze będę go faworyzował.

ImageImageImage
 Profil Relacje PM off
9 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#683 PostWysłany: 19 Gru 2023 13:14 

Loty: 42
Kilometry: 111 152
niebieski
Polubiłem ale nie każdy na lotnisku chce się alkoholizować o 5 rano.
:lol:

Aczkolwiek to jest raczej norma a nie wyjątek na dłuższych trasach.
 Profil Relacje PM off  

#684 PostWysłany: 19 Gru 2023 13:29 
Awatar użytkownika

złoty
Tego środkowego "winka" (czyli żytniego) bym nie polecał - trochę za słodkie i taki lekko piwniczny smak... Szkoda że za mojej bytności nie było tego portera.

@Kothson nie napisałeś o najważniejszej nowości - zrezygnowano z ekologii i teraz zamiast jednorazowych drewnianych sztuććów są ekskluzywne czarne, grube, plastikowe :lol:
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#685 PostWysłany: 20 Gru 2023 01:06 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Budapeszt BUD

Nazwa saloniku: Platinum Lounge Non-Schengen

Który terminal: 2B

Jak wejście (karta, status, gotówka): kod Lounge Key (za pośrednictwem Trip.com)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Było okej, ale salonik nie spełnił mojego założonego celu. Miałem bardzo wczesny lot i chciałem zjeść sobie jakieś ciepłe śniadanie - na ciepło się nie udało. Salonik otworzony kilka minut po deklarowanym czasie (5:00), obsługa miła. Z jedzenia można było sobie zrobić kanapkę lub sałatkę, była maszyna do pancake'ów, dodatki do nich, toster. Była też dostępna całkiem szeroka gama napojów alkoholowych, moją uwagę zwrócił tradycyjny węgierski likier/nalewka, ale nie próbowałem (zwrócił uwagę w tym sensie, że to nie była globalna marka i poczytałem sobie o nim). Poza tym przytulnie, dałem radę jeszcze chwilkę komfortowo popracować.
 Profil Relacje PM off
Kothson lubi ten post.

#686 PostWysłany: 20 Gru 2023 18:08 
Król Ż
Awatar użytkownika

Loty: 569
Kilometry: 1 186 630
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: DEL

Nazwa saloniku: Encalm Prive Lounge + lot SQ eco

Który terminal: 3

Jak wejście (karta, status, gotówka): *AG

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Obiecałem sobie tam wejść i pić tylko napoje w puszkach zdezynfekowanych przed otwarciem... Jedzenia jest 2x więcej niż w Hilton Bosfor Istanbul na śniadaniach. Kosmos ale no ludzie tam to najmniejszy koszt więc stacji z live cooking jest chyba 6. Mnóstwo jedzenia i najsłabiej wypadają "importy" typu duńskie ciastko z malinami. Lokalne jedzenie top światowy a fanem chicken curry love nie jestem. Alkoholu dużo free i drinki typu negroni czy gin tonic robią bez problemu dopłata jest do lepszych whisky jakis baileysów czy innych ulepków. Niestety softy też podają tylko barmani i o 5 rano było ich za mało. Tylko kawę można robić samemu. Bardzo przyzwoity duży salon aczkolwiek pan przecierający każdy pisuar,zlew po użyciu jednorazowymi ręcznikami pokazuje ile ten kraj ma do zrobienia w kwestii ochrony środowiska i zasobów.

Inne uwagi: Jeśli lecicie SQ to Enclam prive i Enclam są w dużej odległości od siebie warto pilnować
5 ludzi lubi ten post.

#687 PostWysłany: 22 Gru 2023 10:56 
Awatar użytkownika

Loty: 1356
Kilometry: 2 768 949
platynowy
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Shanghai Pudong PVG
Nazwa saloniku: First Class Longue no. 9
Który terminal: 1
Jak wejście (karta, status, gotówka): PP
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?

Zdecydowanie nie polecam. Oczywiście jak ktoś ma no-limit na wejścia to aby tam posiedzieć w ciszy to można ale:
1. Brak dedykowanego wifi a lotniskowe działa tak sobie
2. Uboga oferta gastronomiczna, a to co jest ma dyskusyjną jakość i smak (popatrzcie na zdjęcia)
3. Napoje - ubogo
4. Alko - mistrzostwo świata: jest jedna butelka wina, które ewidentnie jest chińską podróbą wina francuskiego - absolutnie niepijalne
5. Zestaw suchych ciasteczek niekoniecznie słodkich

teraz foty:

Wejście w pobliżu bramki 9

Image

Image

tak się siedzi

Image

Image

oferta na ciepło (najpierw były pierożki tylko a potem zmienili na inne ciepłe danie)

Image

Image

Image

Image

napoje

Image

zupki chińskie

Image

no i słynne "francuskie" wino (jedyny wybór w alko):

Image

Image

Image

Jak ktoś chce sprawdzić swój lot to tylko z translatorem

Image

"Turysta to ktoś, kto już od przyjazdu myśli o powrocie do domu, podczas gdy podróżnik nie wie, czy w ogóle wróci"
 Profil Relacje PM off
SPLDER lubi ten post.
friderikos uważa post za pomocny.

#688 PostWysłany: 22 Gru 2023 11:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: LGK - Langkawi
Nazwa saloniku: Plaza Premium
Który terminal: jedyny - LANDSIDE
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?

uzupełniając do wcześniejszych opisów, dodam że salonik jest na landside. Mały, cieżko z miejscem, jedzonko smaczne (tylko pifko z alko).

Załącznik:
buf1.jpg
buf1.jpg [ 259.16 KiB | Obejrzany 2227 razy ]

Załącznik:
buf2.jpg
buf2.jpg [ 165.8 KiB | Obejrzany 2227 razy ]

Załącznik:
bf3.jpg
bf3.jpg [ 244.55 KiB | Obejrzany 2227 razy ]
5 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#689 PostWysłany: 23 Gru 2023 22:03 
Awatar użytkownika

złoty
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: BKK

Nazwa saloniku: Royal First Lounge

Który terminal: nie wiem, jedyny?

Jak wejście (karta, status, gotówka):F LH

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Przyjemne miejsce, znajdujące się w odległej części saloniku Royal Orchid. Są prysznice, ale już mocno przechodzone. Pewnego rodzaju problemem było - przynajmniej dla mnie - że nie ma samoobsługi i za każdym razem gdy się tylko ruszyłem, podbiegła do mnie obsługa. Naprawdę się starająca, ale ani to zrobić dobrych zdjęć, ani to potestować różne części saloniku. Chociaż, nie - w porównaniu do późniejszej "zanikającej" obsługi w F, chyba wolę takie "nadskakiwanie"

A i nie wiem czemu nie pozwolono mi skorzystać ze stolików przy jedzeniu, tylko podano jedzenie do części fotelowej, przez co jadłem z talerzem na kolanach. Wybór alkoholi średni (np. tylko jeden single malt - w dodatku 10 letni). Ale za to silna reprezentacja koktajli. Smacznych. Jedzeniowo może być, ale bez rewelacji. Mam zdjęcia menu, ale trochę kiepskie, więc ich tutaj nie umieszczę.

Na pewno warto odwiedzić, ale spodziewałem się jakiegoś efektu "łał", a było tylko solidnie z bardzo starającą się obsługą.
Załącznik:
10.jpg
10.jpg [ 538.26 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
12.jpg
12.jpg [ 450.98 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
13.jpg
13.jpg [ 747.03 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
14.jpg
14.jpg [ 710.46 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
15.jpg
15.jpg [ 437.96 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
16.jpg
16.jpg [ 453.18 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

BTW, widzieliście że można rezerwować kabiny w toalecie? Tutaj najwyraźniej można 😁
Załącznik:
IMG_20231122_211329.jpg
IMG_20231122_211329.jpg [ 425.08 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
19.jpg
19.jpg [ 323.67 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Inne uwagi: Czułem się bardzo głupio kiedy za każdym razem gdy pani za mnie odpowiedzialna rozmawiając ze mną klęczała. Rozumiem gościnność, ale bez przesady...
Załącznik:
18.jpg
18.jpg [ 698.92 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: BKK

Nazwa saloniku: Royal Orchid Lounge (przy bramkach D)

Który terminal: Bodajże jedyny

Jak wejście (karta, status, gotówka): F LH

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Wyrwałem się na chwilkę z sąsiedniego saloniku dla bardziej elitarnego burżujstwa. Duża, kiszkowata (Ale nie aż tak, jak warszawski Polonez) przestrzeń, z wejściami na obu końcach. Jedno wejście przy kontroli bezpieczeństwa, drugie dla pasażerów tranzytowych. Mocniejsze - ale tez podstawowe -alkohole dostępne w barze, samoobsługa tylko dla lokalnego piwa. Kilka wysp z jedzeniem, ciepłym i zimnym, jest kącik halal. Kilka dań dostępnych jako live cooking. Tłoczno przy wieczornej gali odlotów. Sympatyczne miejsce warte odwiedzin. Ja niestety ( to znaczy stety, bo balowalem gdzieś indziej) zrobiłem kilka zdjęć i poszedłem w swoją stronę.
Załącznik:
20.jpg
20.jpg [ 448.74 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
21.jpg
21.jpg [ 571.08 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
22.jpg
22.jpg [ 587.07 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
23.jpg
23.jpg [ 555.58 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
24.jpg
24.jpg [ 774.45 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
25.jpg
25.jpg [ 554.38 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
26.jpg
26.jpg [ 568.2 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
27.jpg
27.jpg [ 563.2 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
28.jpg
28.jpg [ 537.82 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
29.jpg
29.jpg [ 553.18 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
299.jpg
299.jpg [ 574.12 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Inne uwagi: Mają świeże kokosy (tutaj poprosiłem o przyniesienie jednego do saloniku obok)
Załącznik:
17.jpg
17.jpg [ 413.2 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

I przechodzone lody
Załącznik:
2999.jpg
2999.jpg [ 456.28 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Nazwa lotniska (miasta) lub kod: MUC

Nazwa saloniku: Lufthansa First Class Lounge

Który terminal: T2 - satelita

Jak wejście (karta, status, gotówka): F LH

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: cisza, spokój, widok na płytę postojową. Dostępne prysznice - nieocenione po długim locie. Podział na strefę fotelową, jedzeniową oraz miejsca do pracy. Nie ma samoobsługi - poza przekąskami, pozostałe rzeczy są przynoszone przez obsługę. byłem rano, wiec mogę się wypowiedzieć tylko o ofercie śniadaniowej - która była bardzo solidna i smaczna. Na pewno warto odwiedzić tą miejscówkę. Aha, duży wybór mocnych alkoholi, łącznie z takimi mocno już pełnoletnimi.
Załącznik:
30.jpg
30.jpg [ 491.67 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
31.jpg
31.jpg [ 357.19 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
32.jpg
32.jpg [ 458.69 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
33.jpg
33.jpg [ 469.57 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
34.jpg
34.jpg [ 370.92 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
35.jpg
35.jpg [ 261.14 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
36.jpg
36.jpg [ 396.44 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Załącznik:
37.jpg
37.jpg [ 388.87 KiB | Obejrzany 2109 razy ]

Inne uwagi: Salonik dostępny po przylocie, wejście znajduje się tuż za kontrolą bezpieczeństwa, jest stanowisko kontroli paszportowej przed wejściem. W przypadku wylotu dalej z odległego stanowiska - podwożą pięciodrzwiowym samochodem "sportowym"...
Załącznik:
38.jpg
38.jpg [ 431.2 KiB | Obejrzany 2109 razy ]
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.
NBE322 uważa post za pomocny.

#690 PostWysłany: 25 Gru 2023 11:30 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: LGA / Nowy Jork-LaGuardia

Nazwa saloniku: Air Canada Maple Leaf Lounge

Który terminal: Terminal B

Jak wejście (karta, status, gotówka): Gold *A

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?:
Lepszy niż United, większy wybór jedzenia ciepłego (zupka + 2 zestawy ciepłego) oraz alkohol - samoobsługowy + barek sałatkowy. Rozmiarowo podobny do united, także duży i w miarę cichy.
Polecam ;)
Inne uwagi: brak prysznica

Załącznik:
LGA2.jpg
LGA2.jpg [ 105.84 KiB | Obejrzany 2225 razy ]

Załącznik:
LGA1.jpg
LGA1.jpg [ 152.16 KiB | Obejrzany 2225 razy ]
3 ludzi lubi ten post.
miloszp uważa post za pomocny.

#691 PostWysłany: 29 Gru 2023 03:16 

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: CAI (Kair)

Nazwa saloniku: Ahlein - Premium Lounge

Który terminal: 2

Jak wejście (karta, status, gotówka): klasa C (można też na PP)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Relatywnie nowa poczekalnia znajdująca się na parterze terminala - wejście jest dosyć zakamuflowane długimi korytarzami obok otwartej poczekalni MS. Obsługa bardzo w porządku. Wystrój nie rzuca na kolana, ale jest nowy i w miarę sensowny: sporo foteli, stolików. Bufet (poranny) nawet całkiem rozbudowany z wieloma lokalnymi opcjami - można spokojnie zjeść śniadanie, jakość jedzenia w porządku, bez ekstrawagancji kulinarnych. Są ekspresy do kawy, napoje zimne, alkohole podaje obsługa za barem. Generalnie jak na warunki CAI przyjemne miejsce - o niebo lepiej niż w poczekalniach MS w terminalu 3, natomiast oczywiście słabiej w porównaniu do znakomitego salonu Saudi znajdującego się piętro wyżej.

Inne uwagi: ....
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.

#692 PostWysłany: 31 Gru 2023 16:36 
Awatar użytkownika

Loty: 545
Kilometry: 946 504
złoty
VVI Mercantil Santa Cruz

Bieda, same przekąski + woda, cola, jedno piwo

Załączniki:
20231231_102826_copy_800x600.jpg
20231231_102826_copy_800x600.jpg [ 134.62 KiB | Obejrzany 1800 razy ]
20231231_102821_copy_600x800.jpg
20231231_102821_copy_600x800.jpg [ 207.35 KiB | Obejrzany 1800 razy ]
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#693 PostWysłany: 01 Sty 2024 16:02 

platynowy
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: AUH (Abu Dhabi)

Nazwa saloniku: Pearl Lounge

Który terminal: A

Jak wejście (karta, status, gotówka): PP, dostępny też na DP.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Jestem właśnie w nowym saloniku i potwierdzam, że jest świetny. Salonik jest przestronny, podzielony na strefę jadalną oraz taras. Dania serwowane na ciepło są przepyszne, idealnie przyprawione. Moim numerem jeden jest Bread Butter Pudding, mniam! Alkohole są częściowo płatne, te na fotce są za darmo. Jest dostępny prysznic (wymagana rejestracja). Oczywiście polecam.ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
12 ludzi lubi ten post.

#694 PostWysłany: 05 Sty 2024 01:59 

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: CPT (Cape Town, Kapsztad)

Nazwa saloniku: Bidvest Premier International

Który terminal: Międzynardowy

Jak wejście (karta, status, gotówka): klasa C TK (można na BP innych linii - klasa / status)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku. Czy polecił(a)byś ten salonik innym?: Zaskakująco przyjemna poczekalnia, bo przede wszystkim nie była praktycznie w ogóle zatłoczona (pora popołudniowa), w przeciwieństwie do fatalnego Sky Lounge. Rozbudowany bufet z rożnymi opcjami na ciepło i zimno + menu na zamówienie przez apkę - 4 dania; bar + spory wybór win + kawa przygotowywana przez baristę. Na miejscu jest też prysznic.

Inne uwagi: Wejście prawie na końcu terminala międzynarodowego na antresoli, zaraz obok British Airways Lounge.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#695 PostWysłany: 06 Sty 2024 20:45 
Awatar użytkownika

Loty: 255
Kilometry: 555 636
platynowy
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: King Abdulaziz International Airport (JED)

Nazwa saloniku: Plaza Premium Lounge

Który terminal: T1

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku:
Do wyboru na PP dwa saloniki: Wellcome Lounge i Plaza Premium Lounge. Wybrałem ten drugi ze względu na znacząco wyższą ocenę w googlach niż Wellcome.
Salonik zdecydowanie bardzo przeciętny. Jedzenie na ciepło - może nie zachęcało wyglądem, ale było smaczne. Sałatki też nie wyglądały zachęcająco - coś tam skubnąłem - jako tako. Brak jakichkolwiek przekąsek na zimno. Plastikowe kubki i sztućce. Deser - lukrowane ciasteczka - nawet nie ruszyłem. Wybór napoi zimnych - w normie, kawa - całkiem w porządku. Alko oczywiście brak. Prysznica brak.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image
4 ludzi lubi ten post.

#696 PostWysłany: 07 Sty 2024 21:14 

Darek M. napisał(a):
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: PFO

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku:
Przy wejściu zostałem poinformowany, że wpuszczają tylko osoby z klasy biznes. Zapytałem czy później będzie możliwe wejście, że mogę poczekać i trochę przez litość mnie chyba wpuściła. Faktycznie chwile później przez niemal 3 bite godziny salonik był nom stop pełny.

Być może w sezonie letnim jest problem z wejściem, gdy salonik w Pafos, PFO jest zatłoczony. Dziś przed południem wejście bez problemu, zajęte były może dwa stoliki. Oferta podobna, jak na zdjęciach @Darek M., z tym, że w porze śniadaniowej były inne dania na ciepło (warzywa, grzyby i chyba jakiś bekon, ale nie wiem dokładnie, bo byłam po śniadaniu i nie skorzystałam). Toalety na zewnątrz (w ogólnodostępnej części obok saloniku).
 Profil Relacje PM off  

#697 PostWysłany: 08 Sty 2024 12:06 

Loty: 105
Kilometry: 231 322
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: Tunis (TUN)

Nazwa saloniku: escape lounge tunisair

Który terminal: M

Jak wejście (karta, status, gotówka): silver FB

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku: nic specjalnego, są alkohole jak wcześniej wspominane, dużo ludzi, ale jakieś miejsce się znajdzie. Do jedzenia głównie wypieki i trochę warzyw, jogurtów.
Co ciekawe wszedłem na silvera w FB, a z tego co wiem to nie powinienem. Ostatnim razem te dało się wejść w Dar Es Salaam.Image
 Profil Relacje PM off  

#698 PostWysłany: 09 Sty 2024 14:45 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Nazwa lotniska (miasta) lub kod: HEL

Nazwa saloniku: Finnair Business Lounge
Który terminal: non-Schengen niedaleko bramki 52

Jak wejście (karta, status, gotówka): C

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat saloniku: Bardzo przyjemny salonik i zdecydowanie za mało czasu miałem, aby się nim podelektować.
Ma właściwie wszystko co powinna mieć flagowa poczekalnia: dobre jedzenie przygotowywane w otwartej kuchni, duży wybór dodatków, sałatek i alkoholi, sporą przestrzeń (siedziska z gniazdkami USB) i prysznice.
Brakuje tylko miejsc do spania (lub je przegapiłem podczas krótkiej wizyty).
Sznyt skandynawski - proste i użyteczne wyposażenie.ImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImageImage
 Profil Relacje PM off
10 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

#699 PostWysłany: 11 Sty 2024 13:01 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Jaipur Airport (JAI), wejście na PP.

Na plus,że w ogóle jest. Drugi plus,że jest jedzenie na ciepło. Ale poza tym same minusy. Mało miejsca, brak wifi ogólnie syf. Lepiej posiedzieć na części ogólnodostępnej, tu również brak wifi dla zagranicznych numerów. Ale miły hindus zarejestrował się swoją numerem i dal mi kod.
ImageImageImageImageImage
3 ludzi lubi ten post.

#700 PostWysłany: 11 Sty 2024 17:19 

Loty: 741
Kilometry: 1 291 590
srebrny
Encalm Lounge - DEL T3, international departures.

Duży salonik i zatłoczony. Teoretycznie 2 godziny ale nikt nie sprawdza.

Duży wybór ciepłych dań i słodyczy. Wszystkie alko i zimne napoje, z wyjątkiem wody za barem. Dla jedzenia warto, dla komfortu to myślę,że na zewnątrz jest ciszej.ImageImageImageImageImageImageImage
4 ludzi lubi ten post.
Zeus uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1282 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 ... 65  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości