Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#781 PostWysłany: 16 Sie 2016 15:06 

złoty
Nazwa hotelu:Novotel Kraków City West

Twój status w programie lojalnościowym:Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Standard (2+2), nie wiem czy był upgrade

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wstawka, list, napoje powitalne dla 2 dorosłych i dwóch dzieci

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):Pełna z Private Sales

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Nie ma

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel wielokrotnie opisywany, więc nie będę się rozpisywał nad fasadą z czasów późnego (?) Gierka itp. Dla mnie jeden z najlepszych hoteli w jakich byłem pod kątem pobytu z dziećmi - pluszaki przy check-inie, "drinki" powitalne też dla dzieciaków, kącik zabaw z x-boxem, w weekend animacje, w pokoju kosmetyki, szlafroki itp. przygotowane też dla dzieci. Ogólnie zdecydowanie na "+".
 Profil Relacje PM off  

Włoska Liguria okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😍 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Holiday Inn 🇮🇹🛵 Włoska Liguria okołoweekendowo za 759 PLN ☀️😍 Loty + ⭐⭐⭐⭐ hotel Holiday Inn 🇮🇹🛵
🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗 🌴 Floryda jak z filmu ☀️🎬 Loty do Miami, hotel przy plaży i auto za 3323 PLN ✈️+🏨+🚗
#782 PostWysłany: 16 Sie 2016 19:26 

Loty: 2
Kilometry: 9 598
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Istanbul Topkapi

Twój status w programie lojalnościowym: Platyna

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka (owoce, słodycze), upgrade do Junior Suite, drinki powitalne.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): salonik executive występuje, znajduje się on na 7 piętrze. Znajdują się w nim tylko napoje bezalkoholowe, woda, kawa i herbata. Odniosłem wrażenie że byliśmy jedynymi gośćmi korzystającymi z niego, gdyż na nastepny dzień nikt nie posprzątał naszych kubków po herbacie z dnia poprzedniego. Salonik to zwykły pokój przerobiony na lounge, z dwoma TV.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel o bardzo wysokim standardzie, na ostatnim 11 piętrze są same Privilege Room. Dość dobra lokalizacja ok. 300m od niebieskiej linii tramwajowej. FAjne widoki na Stambuł z wyższych pięter. Obsługa pomocna.
Ogólnie bardzo duży plus.
 Profil Relacje PM off  

#783 PostWysłany: 16 Sie 2016 20:51 

Nazwa hotelu: Ibis Styles Białystok

Twój status w programie lojalnościowym: Gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard (sgl use + twin).

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny x 2 (finalnie nie skorzystaliśmy)

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel nowy (otwarcie maj 2016), czysty, położony w centrum Białegostoku. Parking podziemny bezpłatny (dzielony z sąsiednią Galerią Jurowiecką). Pokoje schludne, dobrze wyciszone, mają ładny wystrój, z tych na wysokich piętrach przyjemny widok na miasto (od strony ul. Piłsudskiego). Śniadania smaczne, spory wybór przekąsek na zimno, kelnerzy sprawnie czuwają nad uzupełnieniem dań. Generalnie obsługa hotelu bardzo miła i pomocna, bez problemu zgodzili się na wykorzystanie w restauracji pozostałej kwoty z voucherów Le Club. Polecam.
 Profil Relacje PM off  

#784 PostWysłany: 20 Sie 2016 21:50 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Toruń Centrum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Dwójka z dostawką dla dziecka

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Pokój zmieniono na studio (pokój dzienny + sypialnia oraz 2 łazienki), voucher na welcome drink dla 2 osób (do wyboru piwo, wino oraz napoje bezalkoholowe - wybrałem toruńskie piwko co wszystkim polecam !), maskotka dla dziecka, voucher na wino dla 2 osób do wykorzystania przy zakupie kolacji w restauracji hotelowej, zniżka na śniadanie oraz parking hotelowy, w pokoju Katarzynki oraz list od dyrektora hotelu.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak. Hotel ma rewelacyjne położenie, bardzo blisko do głównych atrakcji turystycznych Torunia, wszędzie łatwo dotrzeć na piechotę i zajmuje to max 15 minut. Zdecydowanie polecam !

Inne uwagi: Brak
dusiu88 lubi ten post.

#785 PostWysłany: 20 Sie 2016 22:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Groningen

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: wstawka ( słodycze), upgrade , drinki powitalne.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak saloniku , w związku z upgradem mogliśmy korzystać za darmo z mini barku - codziennie uzupełniany (zawartość standardowa soft drinki, piwo & wino plus orzeszki)

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel o wysokim standardzie, na przedostatnim piętrze są same Privilege Room. Dość dobra lokalizacja do tego miła i pomocna obsługa, istnieje możliwość wypożyczenia rowerów co ułatwia poruszanie się po mieście
Ogólnie bardzo miły i udany pobyt .
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

#786 PostWysłany: 20 Sie 2016 22:52 
Awatar użytkownika

Loty: 216
Kilometry: 302 543
niebieski
Nazwa hotelu: ibis Warszawa Stare Miasto

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Dwójka z dostawką dla dziecka

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: Voucher na welcome drink dla 2 osób (do wyboru małe piwo lub napoje bezalkoholowe).

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): Pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): Brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak. Hotel ma dobre położenie zarówno względem infrastruktury transportowej Warszawy, jak i stołecznej Starówki :)

Inne uwagi: Przed zarrezerwowaniem pobytu warto zerknąć, czy aby na pobliskim stadionie Polonii Warszawa nie jest rozgrywany mecz ;)
2 ludzi lubi ten post.

#787 PostWysłany: 21 Sie 2016 23:47 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Grand Hotel Biedermeier Wien

Twój status w programie lojalnościowym: gold

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny dla obojga gości + późne wymeldowanie + upgrade pokoju do apartamentu

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy

Hotel znajduje się w centrum miasta. Ok. 15-20 minut piechotą od katedry. Sam hotel jest usytuowany w długim pasażu między 2 ulicami. Mieści się w 2 budynkach połączonych pasażem. Hotel stylizowany jest, jak sama nazwa wskazuje, w stylu biedermeier. Rezerwowałem telefonicznie, prosiłem o zaznaczenie prośby o upgrade pokoju i wczesnego meldowania. Wysłałem także maila w tej sprawie do hotelu. Otrzymałem info że będzie upgrade i wczesne zameldowanie. Na miejscu okazało się że pokój nie jest gotowy i mogę standardowo o 14 się zameldować. Przy meldunku poprosiłem o późne wymeldowanie z czym nie było problemu. O vouchery na welcome drinki musiałem się upomnieć. Recepcjonistki mówiły po angielsku z dużym akcentem. Mam wrażenie że jak by na złość:/ Blisko hotelu znajduje się sklep Billa (1-2 min. piechotą), oraz stacja metra (4 minuty) a przy niej mały targ. Apartament był na ostatnim (4. piętrze) tak że miał skosy w obu łazienkach. Co tu dużo pisać, w jednej łazience korzystanie na stojąco z muszli klozetowej było utrudnione. Podobnie jak w drugiej wzięcie prysznicu. W łazienkach w fugach i załamaniach ścian można by trochę lepiej posprzątać.
Ogólnie hotel bardzo polecam. Fajny wystrój, blisko centrum i stacji metra. Parking podziemny kosztował 19 Euro za noc.

PS. Przy wyjeździe z hotelu na parkingu zaliczyłem wtopę. Okazało się że nie wyłączyłem 1 lampki w samochodzie i rozładował się akumulator. Muszę pochwalić mojego ubezpieczyciela, choć nie będę podawał którego. Auto assistance zadziałało super i już po 2,5h auto było na chodzie. Problem zgłosiłem telefonicznie do polskiego oddziału. Tam zarejestrowali zgłoszenie. My udaliśmy się na miasto. Po 1,5h już miałem telefon od gościa miejscowej pomocy drogowej że on może podjechać nam pomóc. Umówiliśmy się że będziemy na miejscu za godzinę. Gość był punktualnie. Dla porównania z recepcjonistkami z hotelu gość mówił bardzo wyraźnie po angielsku i z moim angielskim na średnim poziomie nie miałem żadnego problemu żeby się z nim dogadać.
 Profil Relacje PM off
dusiu88 lubi ten post.

#788 PostWysłany: 22 Sie 2016 02:56 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Jelenia Góra

Twój status w programie lojalnościowym: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard .

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: drink powitalny x 2 - woda w pokoju 1x - nawet nie uzupełniona następnego dnia!

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nie polecam nikomu! Hotel zużyty do granic możliwości - moja 15 letnia córka określiła pokój mianem podupadłego akademika.
 Profil Relacje PM off  

#789 PostWysłany: 22 Sie 2016 07:31 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 385
Kilometry: 548 672
Nazwa hotelu: Ibis Katowice Zabrze

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: Standard .

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink x2 na pokój.

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna (ale najniższa możliwa).

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś)
:nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Tak. Jeśli jedziecie autkiem (bo nie znam opcji dojazdu komunikacją), to część parkingu przed hotelem jest darmowa, a reszta kosztuje 15 zł. Sam ibis jak to ibis, ale całkiem w porządku i schludnie oraz czysto. Jedynym problemem jak zwykle w ibisach - brak szczotki w toalecie. Zaskakująco - jak na ibis - dobre śniadania. Szczerze polecam, tym bardziej że na nie też są promocje. Jakieś naleśniczki, różne musy i dżemy, sporo warzyw, owoców. Innych rzeczy też spory wybór. Ogólnie polecam. Cała nasza czwórka zwróciła uwagę właśnie na śniadania.
 Profil Relacje PM off  

#790 PostWysłany: 22 Sie 2016 08:41 

Nazwa hotelu: Mercure Bydgoszcz Sepia

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2x drink powitalny, upgrade, późny check out

Stawka za zarezerwowany pokój: pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): nie dotyczy

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Super hotel, świetna lokalizacja, wyposażenie pokoju bardzo dobre, Nespresso, kilka dodatkowych napojów z mini baru w cenie, mnóstwo "kosmetyków" i przyborów w łazience. Obsługa wzorowa. Jedynie parking dość drogi - 49 zł. Po drugiej stronie ulicy jest parking prywatny za 30 zł za dobę - w ramach alternatywy. Ogólnie bardzo polecam :)
 Profil Relacje PM off
gruby_inversia lubi ten post.

#791 PostWysłany: 22 Sie 2016 09:41 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Berlin City

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: 2x drink powitalny, wczesny check-in (o 8:30), późny check out (o 19), 2x muffinki

Stawka za zarezerwowany pokój: Sweet Escape z wykorzystaniem vouchera

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Bardzo dobry hotel, świetna lokalizacja, dojazd z Tegel zajął mi w sumie 22minuty. Obsługa miła, bez problemu z przywilejami. Pod hotelem przystanek tramwajowy, 300m od busa na TXL, na Wyspę Muzeów ok 15min spacerem. Śniadanie ok, wybór chyba 4 dań na ciepło - duży wybór owoców, dżemów, miodu (chyba 6 lub 8 rodzajów), pieczywa, wędlin i warzyw.
gruby_inversia uważa post za pomocny.

#792 PostWysłany: 22 Sie 2016 09:42 

Nazwa hotelu: Sofitel Wrocław

Twój status w programie lojalnościowym
: Platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju
: Classic

Przywileje otrzymane w związku ze statusem
: 2x drink powitalny, upgrade-od zwykłego pokoju różnił się nesspresso oraz systemem Bose-więc dla mnie jakby brak upgradu, późny check out (16), talerz owoców na powitanie oraz ciasto

Stawka za zarezerwowany pokój: zniżka 30%+ śniadanie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?

Teoretycznie wszystko ok, ale czegoś więcej oczekiwałem od 5* i tej sieci. Plusy: lokalizacja - praktycznie na rynku, strefa SPA, drinki powitalne praktycznie wszystko do wyboru-pewnie poza wiskey po 99 zł za kieliszek;) ale drinki z róznymi alkoholami spokojnie do zamówienia. Bardzo dobre śniadania.
Minusy: w pokoju nie działający telewizor, taki trochę bałagan, brak cennika z minibarku. Słabo jak na 5*. Bylismy z dzieckiem-nic na powitanie dla niego-dopiero później jakaś Pani z obsługi spytała się małego czy polubił ich misia...(ale jakiego misia?:))
Ogólnie więc lekki niedosyt
2 ludzi lubi ten post.

#793 PostWysłany: 22 Sie 2016 12:06 

niebieski
Znajomi mieli podobną sytuację w Novotelu W Gdańsku. Zgodnie z polityką Accor, dzieci dostają maskotki. Tym razem maskotek nie było. Napisali reklamację i otrzymali pocztą maskotki.
Proponuję zrobić to samo. Rozumiem, jak się ludzi melduje z przypadku, ale przecież w recepcji meldowanie i wymeldowywanie robi się raczej codziennie. W Sofitel Wrocław miałem problem z fakturą, a raczej to hotel miał, nie ja. Przed przyjazdem skontaktowała się ze mną pracownica księgowości z informacją, że faktura będzie skorygowana i że proszą mnie o odesłanie do nich pocztą. A ja na to, że przecież będę w hotelu za kilka dni. Niech tę fakturę zostawią na recepcji. Zdarzenie miało miejsce w lutym. Oczywiście po przyjeździe żadnej faktury z korektą nie było. Dwa tygodnie temu dostałem list z Sofitela z korektą faktury ( z lutego) i prośbą o podpisanie i odesłanie do nich.
 Profil Relacje PM off  

#794 PostWysłany: 26 Sie 2016 10:19 
Awatar użytkownika

Loty: 20
Kilometry: 26 898
Nazwa hotelu: Mercure Hotel Duesseldorf Airport

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: darmowy parking, poza tym nawet vouchera nie dali, a że zjechaliśmy po meczu Superpucharu Niemiec w Dortmundzie to już się nie upominałem

Stawka za zarezerwowany pokój: Gotówka

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Ogólnie ok, ale mam zastrzeżenia. Dojazd z Dortmundu ok. 25 minut, gdy nie ma korków i remontów dróg (tak było na powrocie). W pierwszą stronę zleciało nam prawie 2h! Łóżka wygodne, śniadanie bardzo dobre (wykupując wcześniej płaci się 12 euro, zamiast 16). Jednak o jakichkolwiek przywilejach można zapomnieć. Brak vouchera na drinka skalkulowałem sobie na reklamację (wpadło 600pkt), w pokoju brak nawet wody mineralnej. Dodatkowo hotel obciążył mnie podwójną płatnością za hotel, a na przewalutowaniu dostałem w łeb (na to poszła 2 reklamacja i wpadło 1000pkt), gdyby nie to byłbym niezadowolony :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#795 PostWysłany: 26 Sie 2016 10:25 

niebieski
krzysztof.ka napisał(a):
Znajomi mieli podobną sytuację w Novotelu W Gdańsku. Zgodnie z polityką Accor, dzieci dostają maskotki. Tym razem maskotek nie było. Napisali reklamację i otrzymali pocztą maskotki.
Proponuję zrobić to samo. Rozumiem, jak się ludzi melduje z przypadku, ale przecież w recepcji meldowanie i wymeldowywanie robi się raczej codziennie. W Sofitel Wrocław miałem problem z fakturą, a raczej to hotel miał, nie ja. Przed przyjazdem skontaktowała się ze mną pracownica księgowości z informacją, że faktura będzie skorygowana i że proszą mnie o odesłanie do nich pocztą. A ja na to, że przecież będę w hotelu za kilka dni. Niech tę fakturę zostawią na recepcji. Zdarzenie miało miejsce w lutym. Oczywiście po przyjeździe żadnej faktury z korektą nie było. Dwa tygodnie temu dostałem list z Sofitela z korektą faktury ( z lutego) i prośbą o podpisanie i odesłanie do nich.

Odwiedziłem juz 3 różne Sofitele i w każdym byłem z dzieckiem i w każdym dziecko coś otrzymało: 2x Miś, w Budapeszcie makarony wyglądające jak gąsienica. We Wrocławiu nic kompletnie nic. Najsłabszy Sofitel z tych w których byłem. Żółta woda pod prysznicem, brak reakcji ze strony hotelu na skargę. Słabo.
 Profil Relacje PM off  

#796 PostWysłany: 28 Sie 2016 12:46 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Venezia Marghera

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome dring, upgrade do pokoju o wyższym standardzie w tym zawartość minibarku gratis.

Stawka za zarezerwowany pokój: Stawka promocyjna zawierająca śniadanie

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony jest w części kontynentalnej Włoch, niedaleko Wenecji. Idealny dojazd do Wenecji autobusem miejskim nr 6 do Piazza di Roma. Meldowałem się w hotelu o 9 rano. Pokój nie był jeszcze gotowy, ale otrzymałem voucher na drinka już z przydzielonym numerem. Nie zależało mi na pokoju o tej porze. Po powrocie do hotelu po południu okazało się, że przydzielono mi pokój o podwyższonym standardzie. W pokoju była sofa, ekspres do kawy, minibarek gratis. Z tym, że w pokoju nie było otwieracza więc ten gratis był trochę ograniczony. Pokój przyjemny, łazienka z zestawem kosmetyków i przyborów toaletowych do dyspozycji np. grzebień, szczoteczka do zębów ipt. Przy rezerwacji miałem wykupiony half board o czym w recepcji wspomniano od razu przy meldunku. W restauracji natomiast panowie kelnerzy nie wiedzieli za bardzo o chodzi z tym wykupionym menu. Po konsultacji wszystko było jasne. Przy half board obowiązuje inna karta, uboższa, tak więc raczej na drugi raz nie skorzystam z tej oferty. Śniadania są obfite, duży wybór dań na ciepło i wędlin oraz serów. Oczywiśćie jak to we Włoszech, duży wybór ciast. Są i owoce, soki. Można dobrze zjeść. Obsługa na recepcji bardzo miła i kompetentna. W restauracji więcej oprawy i gry aktorskiej.
 Profil Relacje PM off
Aga_podrozniczka uważa post za pomocny.

#797 PostWysłany: 28 Sie 2016 17:39 
Awatar użytkownika

niebieski
Nazwa hotelu:Ibis Heilbronn City

Twój status w programie lojalnościowym:Platinium

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2x pokój standardowy, jeden z dostawką, dwie rezerwacje

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:2x voucher na welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty+dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Typowy Ibis, bez uwag, w miare świeżo i czysto, znośne śniadanie. Dostępny podziemny parking. Bardzo blisko do starówki.

Inne uwagi:Miejscowość jest fajną bazą wypadową do dwóch pobliskich muzeów techniki - Sinsheim i Speyer.

===========

Nazwa hotelu:Ibis Koenigstein Dresden

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:junior suite 3os i standard (dwie rezerwacje)

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:3x voucher na welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:środkowy z 3 hoteli Ibisa, w środku brak typowego plastiku, ale trąci komuną trochę. Czysto i świeżo. Śniadanie biednawe i dość tłoczno, ale obsługa podpowiada stoliki i sprawnie uzupełnia artykuły, więc ogólnie pozytywne wrażenie. Bar okazał się być czynny tylko do północy, więc welcome drinki braliśmy z lodówki przy recepcji (do wyboru piwo, wino, napoje lub orzeszkopodobne. Przed hotelem dostępny duży plac parkingowy, ale pani zasugerowała, żeby auto z bagażami wstawić na parking pobliskiej galerii. Bardzo dobre położenie, przy starym mieście i kompleksie handlowym. Pokoje dostaliśmy na najwyższym piętrze, widok przeciętny.

Inne uwagi:dostałem za pobyt tylko 2 pkt, a na napisaną do hotelu prośbę o ręczne przeliczenie punktów nigdy nie dostałem odpowiedzi. Wbrew temu co pare stron wcześniej ktoś pisał - był to jedyny hotel w którym pani w recepcji nie miała problemów z faktem, że rezerwacja była z punktami. I jedyny w którym dostaliśmy 3 vouchery na drinki

==============

Nazwa hotelu:Ibis Salzburg Nord

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:2x standard, dwie rezerwacje

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:1x voucher (ale później bez problemu dostaliśmy na niego dwa drinki

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Typowy Ibis. Lokalizacja tuż przy autostradzie A1, w przypadku trasy Włochy-Niemcy trzeba parę km objechać miasto. W pobliżu w zasadzie brak cywilizacji, w tym samym kompleksie budynków jest McDonald oraz jakiś disco klub, gdzie młodzież o niekoniecznie jasnej karnacji wciągała szisze, w rytmie jakiegoś R&B i mrygających niebieskich światełek. Jest również spory fitness klub, gdyby ktoś nie mógł się obyć. W hotelu było trochę zamieszania - pani nie widziała płatności punktami, a potem widziała tylko część, dała jeden voucher twierdząc że należy się dla jednej osoby, a potem jej kolega w barze bez mrugnięcia okiem zaliczył dwa drinki. W przeciwieństwie do innych hoteli, gdzie oba pokoje były na mnie, tutaj zażyczono sobie żeby drugi pokój był na inną osobe dorosłą. Po wjechaniu na piętro okazało się że nie działa zamek w pokoju (otwiera się raz na 10 razy), więc wymieniono nam pokój na sąsiedni, w którym dla odmiany trzeba były trzasnąć drzwiami żeby zamknąć. Takie tam detale...
Z racji że nie było nic w okolicy zdecydowaliśmy się na desperacji krok, i postanowiliśmy zamówić reklamowane wszędzie (wejście, winda, recepcja, pokój) ichniejsze tosty/kanapki w kilku rodzajach. Pani po zajrzeniu do lodówki z niewinną miną stwierdziła że niczego nie ma... Tym samym skończyło się na McDonaldzie :/, śmieszność polegała na tym że spotkaliśmy tam wszystkich których chwilę wcześniej mijaliśmy w hotelu ;-) A także młodzież, która po skorzystaniu z siłowni/fitnessu, szła się posilić przed pójściem do wspomnianego wyżej disco-baru.
Podsumowując - może to być sensowne miejsce na overnight, chociaż drogawo i położone w środku niczego.

Inne uwagi:Robiąc dwie rezerwacje zaznaczałem że chcę w jednym pokoju podwójne łóżko a w innym dwa pojedyczne i dostawkę, oraz żeby pokoje były jak najbliżej siebie. To był jedyny hotel, który się do mnie odezwał, że jeśli chce mieć pokoje obok siebie, to musze zmienić twin na kingbed'a, ponieważ mają jeden rodzaj pokojów na dane pietro. W innych hotelach dowiadywałem się o tym na miejscu i zazwyczaj już nie dawało się nic zmienić.

============

Nazwa hotelu:Novotel Roma EUR

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standard

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do superior, 1x voucher na welcome drink

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:trochę specyficzna lokalizacja na obrzeżach Rzymu. Do metra (jedna z końcowych stacji) 20 minut spacerem, pokonując przy tym spore wzgórze. Podobnie do ewentualnych restauracji - albo w hotelu albo w granicach kilkunastominutowego spaceru dookoła. Hotel świeży, dobry standard, pokoje duże (jak na Rzym - prawie 20 metrów). Na dole fajny bar, restauracji nie przetestowałem, chcieliśmy na lody, ale.... nas nie wpuszczono(!) odsyłając do baru (tam z kolei tylko mrożone z kubeczka). Nie to nie. Na miejscu parking otwarty, lub podziemny garaż. Jako hotel mogę polecić, ale ze względu na lokalizację, będzie to ciekawa propozycja tylko do kogoś kto ma jakieś sprawy w tej okolicy Rzymu. Albo gdy zależy mu na korzystaniu z hotelu Accora, przy relatywnie, jak na Rzym, niskiej cenie. W pobliżu mieści się sporo firm w biurowcach, jest również duża hala sportowo/koncertowa. W okoliach stacji metra (Fermi) zauważalna ilość biednych ciemnoskórych, nie było niebiezpiecznie, ale wiem od lokalnych że okolica nie uchodzi za najfajniejszą w Rzymie.

#798 PostWysłany: 30 Sie 2016 21:42 

srebrny
Nazwa hotelu: Mercure Zamość Stare Miasto

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, upgrade do apartamentu, słodki poczęstunek, 10% zniżki na gastronomię w hotelowej restauracji.

Stawka za zarezerwowany pokój: Stawka promocyjna

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony w samym centrum tuż przy Ratuszu. Widok z apartamentu na rynek. Podczas zameldowania zaproponowano śniadania w obniżonej cenie (z czego skorzystałem). Śniadania przyzwoite. Sam apartament dość duży acz wyposażony skromnie i meble wyglądają już na leciwe. Na kartę zameldowania w hotelu jest zniżka na różne atrakcje w mieście (np. Arsenał). Recepcjonista bardzo uprzejmy, podzielił się historią miasta, pokazał miejsca, które warto zobaczyć i gdzie warto zjeść. Parking pod hotelem bezpłatny, ale niestrzeżony. Generalnie bardzo fajny pobyt.

#799 PostWysłany: 30 Sie 2016 22:36 

srebrny
Nazwa hotelu:Mercure Graz City

Twój status w programie lojalnościowym:platinum

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:junior suite

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:brak upgrade, nie było lepszych pokojów od zarezerwowanego, ;)welcome drink x 4 (2 osoby dorosłe, 2 dzieci), maskotki dla dzieci, pokrowiec na garnitur, darmowe śniadanie dla dzieci

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak saloniku

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Położenie blisko historycznego centrum i kolejki na wzgórze zamkowe. W pobliżu Billa i Spar oraz plac z kilkoma barami i restauracjami. Hotel nie pierwszej świeżości, ale czysty i zadbany. Apartament junior całkiem przestronny, co ciekawe, na wyposażeniu miał również kuchenkę mikrofalową i zestaw talerzy oraz sztućców. Obsługa bardzo miła i pomocna, zwłaszcza, jeśli się do nich zwracało po niemiecku. Gdy żona próbowała po angielsku, było już nieco gorzej. ;) Śniadania przyzwoite, typowy standard Mercure, kilka dań na ciepło, wędliny, sery, owoce, kilka rodzajów ciast. Braki były szybko uzupełniane. Jeśli chodzi o parking, to dla gości przeznaczone jest całe jedno piętro w garażu podziemnym. Cena za parking dla gości hotelowych wynosi 15 EUR, a standardowo tyle płaci się za kilka godzin, więc warto zapłacić na recepcji i wziąć specjalny bilet, żeby skorzystać z tej obniżonej ceny.

Inne uwagi:Pomimo wcześniejszej rezerwacji on-line z wykorzystaniem punktów i dopłaty kilkudziesięciu EUR przez stronę accora (nie w hotelu), na konto po pobycie wpadło kilkaset punktów liczonych od całej zapłaconej kwoty (łącznie z parkingiem i wieczornymi wydatkami w restauracji).
 Profil Relacje PM off  

#800 PostWysłany: 03 Wrz 2016 22:09 

niebieski
Nazwa hotelu: Mercure Gdańsk Stare Miasto

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: welcome drink, upgrade do pokoju privilege, 2x śliwka w czekoladzie w pokoju, 10% zniżki na gastronomię w hotelowej restauracji, późne wymeldowanie - godzina 18:00.

Stawka za zarezerwowany pokój: Punkty + dopłata

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Hotel położony w samym centrum jak sama nazwa wskazuje tuz przy starym mieście. Bardzo ładny widok z pokoju privilege na 15 piętrze na starówkę. Za voucher na welcome drink można było wybrać dowolny drink alkoholowy - wybraliśmy mohito (bardzo ładnie podane). Obsługa bardzo miła i pomocna :) Śniadanie wykupione online bardzo przyzwoite. Generalnie polecam :)

Ostatnio edytowany przez borcak, 03 Wrz 2016 23:44, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 37, 38, 39, 40, 41, 42, 43 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość