Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu: [b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym: [b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: [b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: [b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): [b].......[/b]

Czy w hotelu jest salonik (executive lounge)? [b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): [b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: [b].......[/b]

Inne uwagi: [b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 93  Następna
Autor Wiadomość
#401 PostWysłany: 12 Paź 2015 09:39 

srebrny
Możliwe, że to tak właśnie działa. Też się kiedyś zastanawiałem dlaczego mając chwilowo golda, otrzymuję liścik od menedżera jako posiadacz platyny. Także to co piszesz potwierdzałoby, że system w hotelu nie aktualizuje statusów, a przynajmniej nie za często.
 Profil Relacje PM off  

Rajska Dominikana czeka 🌴🏝️ Tydzień w 4⭐️ hotelu z all inclusive za 5580 PLN ✈️ Rajska Dominikana czeka 🌴🏝️ Tydzień w 4⭐️ hotelu z all inclusive za 5580 PLN ✈️
Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️ Odkryj Andaluzję🇪🇸🍊 Loty do Malagi i 3 noce w 4⭐️ hotelu z krytym basenem za 719 PLN ☀️
#402 PostWysłany: 12 Paź 2015 12:16 

niebieski
Dlatego też zdarza się, że recepcjoniści pytają czy gość ma ze sobą kartę LCAH. Mnie szczególnie się to zdarza w Mercure Warsaw Airport.
 Profil Relacje PM off  

#403 PostWysłany: 12 Paź 2015 13:21 

niebieski
Wnosek z tego taki, ze nie warto wychylac sie z karta, jesli juz bylismy w danym hotelu jako platyniarze.

Ja niestety wybralem same nowe hotele tej jesieni, ale moze ktos jeszcze bedzie w stanie przetestowac ten patent?
 Profil Relacje PM off  

#404 PostWysłany: 12 Paź 2015 14:11 

srebrny
Część hoteli "poorbisowych" ma - jak się dowiedziałem na jednej z recepcji - wciąż tak stary system, że rezerwacje z Accora dostaje mailem/faxem. I widzi status gościa tylko na tej rezerwacji, a więc z czasu jej zrobienia. Może stąd te pytania o aktualny status, aby przyznać profity tym, którzy zdobyli go w międzyczasie? ale w drugą stronę faktycznie nie warto wówczas karty pokazywać :D
 Profil Relacje PM off  

#405 PostWysłany: 15 Paź 2015 00:26 

info odnośnie przyznawania welcome drinków przy zameldowaniu: accor w najnowszych instrukcjach dla hoteli nakazał wręczanie posiadaczom statusów silver, gold, platinum po tylko 1 voucherze na powitalny napój, dla posiadacza karty. Niezależnie od tego na ile osób jest zrobiona rezerwacja. Info przesłane do hoteli, więc nie bądźcie zdziwieni przy najbliższych podróżach :)
 Profil Relacje PM off  

#406 PostWysłany: 15 Paź 2015 00:31 
Awatar użytkownika

srebrny
A jak osoba która ze mną nocuje też posiada "status" to drinka powitalnego dostanie?

#407 PostWysłany: 15 Paź 2015 13:15 

niebieski
To bardzo nie fajnie ze strony Accor. W takim razie pewnie istnieje również ryzyko, że w ofercie szalone ceny do 40% zniżki + śniadanie w cenie, jeden z gości może dostać śniadanie a drugi, nie mający karty, nie dostanie...

Cytuj:
Zniżka w wysokości 40% + bezpłatne śniadanie dla 2 osób przysługuje wyłącznie członkom Le Club AccorHotels (za wyjątkiem marek Adagio oraz ibis, w których oferta promocyjna nie obejmuje śniadań) i dotyczy standardowych cen pokoi, obowiązujących w zarezerwowanym terminie na ogólnych warunkach.
 Profil Relacje PM off  

#408 PostWysłany: 15 Paź 2015 13:22 

Loty: 130
Kilometry: 249 917
niebieski
turysta87 napisał(a):
info odnośnie przyznawania welcome drinków przy zameldowaniu: accor w najnowszych instrukcjach dla hoteli nakazał wręczanie posiadaczom statusów silver, gold, platinum po tylko 1 voucherze na powitalny napój, dla posiadacza karty. Niezależnie od tego na ile osób jest zrobiona rezerwacja. Info przesłane do hoteli, więc nie bądźcie zdziwieni przy najbliższych podróżach :)

A co w sytuacji, gdy druga osoba nocująca ma status np. silver :)

#409 PostWysłany: 15 Paź 2015 13:22 
Site Admin
Awatar użytkownika

Z drugiej strony ja mam coś takiego w potwierdzeniu rezerwacji.

Ewentualnie nie wystarczy jeśli będzie miał zwykła kartę Classic?

Załączniki:
1.jpg
1.jpg [ 17.28 KiB | Obejrzany 1016 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#410 PostWysłany: 15 Paź 2015 13:29 

niebieski
Daj znać po pobycie czy sprawdzali członkostwo drugiej osoby. Ostatnim razem nikt mnie nie pytał o kartę drugiej osoby, ale jak są nowe instrukcje to może się to zmienić. Sytuację z drinkiem zweryfikuje w listopadzie.
 Profil Relacje PM off  

#411 PostWysłany: 15 Paź 2015 13:31 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
to byłby absurd gdyby śniadanie ze stawki promo przysługiwało tylko 1 os przy 2 zameldowanych ;)
chyba zawsze to wyglada na potwierdzeniu jak u michzak - w tej promo rezerwowałam tylko 1 pokój, ale sa wpisane 2os

co do drinków to chyba od jakiegoś czasu już tak jest - w Kanadzie w Novotelach we wrześniu nie mieli litości i dali tylko 1 drinka

#412 PostWysłany: 16 Paź 2015 07:08 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
niebieski
Tjw1978 napisał(a):
turysta87 napisał(a):
A co w sytuacji, gdy druga osoba nocująca ma status np. silver :)

To często pomaga. Tak wynika z mojego doświadczenia. Można nawet zażartować. Ja zwykle z uśmiechem na twarzy mówię " A ja też dostanę jeśli mam status Silver. Zwykle się udaje.

Status SILVER

ibis Styles Bielsko-Biała wrzesień 2015
- welcome drink dla 1 osoby
- wczesny check-in
- woda w pokoju

Orbis Wrocław wrzesień 2015
- welcome drink dla 2 osób
- upgrade pokoju
- wczesny check-in
- późny check-out
- woda w pokoju

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image

Ostatnio edytowany przez Roku, 16 Paź 2015 07:33, edytowano w sumie 1 raz
łączenie postów
 Profil Relacje PM off  

#413 PostWysłany: 17 Paź 2015 00:43 

niebieski
Jestem w Mrągowie, dali nam jeden voucher ale po moim zapytaniu o kolejny dla zony (wspomnialem o jej karcie silver, ma wlasna) recepcjonista przyznal, ze to nowe wytyczne, ktore sa glupie i wypisal kolejny. Wnioski: centrala usystematyzowala zasady ale ostatecznie wszystko w rekach recepcji.
 Profil Relacje PM off  

#414 PostWysłany: 17 Paź 2015 13:16 

Czy jakiś stołeczny hotel Accoru posiada Lounge dla platynowych?
Czy zdarzyło się komuś śniadanie dostać w upgrade?
 Profil Relacje PM off  

#415 PostWysłany: 17 Paź 2015 13:21 

niebieski
Nie
Tak, Novotel Centrum
 Profil Relacje PM off
stonka uważa post za pomocny.

#416 PostWysłany: 17 Paź 2015 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
@stonka

Najbliższy czynny lounge w Accorze w Budapeszcie ;)
stonka uważa post za pomocny.

#417 PostWysłany: 17 Paź 2015 13:44 

Czy ktoś się orientuje czym się różni pokój superior od standardowego w Mercure Air port Warszawa?
 Profil Relacje PM off  

#418 PostWysłany: 17 Paź 2015 13:54 
Site Admin
Awatar użytkownika

Większy

Wysłane z mojego SM-A500FU przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#419 PostWysłany: 17 Paź 2015 19:09 

srebrny
vivere napisał(a):
@stonka

Najbliższy czynny lounge w Accorze w Budapeszcie ;)

Nieprawda. Najbliższy od stolicy czynny lounge w Accorach znajduje się w Novotel Poznań Centrum.
 Profil Relacje PM off  

#420 PostWysłany: 17 Paź 2015 19:21 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 29 080
niebieski
Z tego, co się orientuję to w Poznaniu Novotel ma Business Lounge, a nie Executive Lounge. BL to tylko dostęp do kompów z szybkim łączem i jakieś napoje. EL to napoje, alkohole, przekąski, ciepły bufet po południu, śniadanie rano. Jest różnica.

Kanał na YouTube: https://www.youtube.com/@FOODIESwpodrozy

Image
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1845 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 93  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości