Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1507 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 76  Następna
Autor Wiadomość
#1161 PostWysłany: 21 Kwi 2023 17:19 
Awatar użytkownika

Loty: 222
Kilometry: 534 436
niebieski
@dziabulek
Jeśli chodzi o Hiltona i Conrada na Bali to mi zdecydowanie bardziej podoba się Hilton - położenie na klifie i plaża zdecydowanie robią wrażenie. Śniadania były jednymi z lepszych jakie jadłem kiedykolwiek. Jedynym minusem jest położenie z dala od wszystkiego ale taksówką za 10zł można dojechać do cywilizacji.
Conrad był naprawdę fajny - upgrade do 100m2 apartamentu zrobił wrażenie ale czegoś mi brakowało (może to kwestia kiepskiej plaży). Przy poprzednich pobytach na Bali spałem w pobliskich hotelach i nie były dużo gorsze.
Poza tym wiadomo - na Bali jest mnóstwo świetnych, kameralnych miejsc w niższych cenach. Ja jadąc na kilka tygodni zawsze dzielę pobyt na większe resorty i mniejsze hotele gdzie panuje bardziej rodzinna atmosfera. Patrzę też przez pryzmat podróży z małymi dziećmi, więc priorytety też mam inne.
P.s. na kolejny pobyt w październiku mam już rezerwację w Hiltonie :)
Chyba czas na koniec offtop...
marek2011 lubi ten post.

Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎 Przedłużony weekend w Larnace 🏖️🍹 Loty z Warszawy i 4* hotel ze śniadaniami za 909 PLN 😎
Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍 Turcja w pigułce 🇹🇷 Stambuł i Kapadocja w jednej podróży od 969 PLN 😍
#1162 PostWysłany: 24 Kwi 2023 11:48 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Nazwa hotelu:DoubleTree by Hilton Krakow Hotel & Convention Center

Twój status w programie lojalnościowym:Diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do junior suite, śniadanie, dostęp do saloniku, powitalny upominek

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):pełna

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Do 17:00 straszna bieda - owoce, ciastka, kawa, herbata, napoje soft. Po 17:00 pojawiły się przepyszne kanapki pokrojone w małe kawałeczki, warzywa do zrobienia sałatki samemu, pare rodzajów deserów. Na ciepło zupa krem orientalny - kokosowo - kafirowy. Z alkoholi - Ballantines, Seagram's, Bacardi carta blanca, wódka, piwo i jakieś cienkie wino.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel rewelacyjny - wszystko działa tak jak powinno, dobrze zagospodarowana przestrzeń, rewelacyjne śniadanie. Wrażenia lepsze niż w niektórych hotelach pięciogwiazdkowych.

Załączniki:
Komentarz do pliku: gift powitalny w pokoju
wino.jpg
wino.jpg [ 39.97 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
Komentarz do pliku: zupa krem orientalny w saloniku po 17:00
salonik_wieczor2.jpg
salonik_wieczor2.jpg [ 46.63 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
Komentarz do pliku: kanapki i składniki na sałatkę w saloniku po 17:00
salonik_wieczor1.jpg
salonik_wieczor1.jpg [ 61.38 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
Komentarz do pliku: bieda w saloniku przed 17:00
salonik_dzien4.jpg
salonik_dzien4.jpg [ 73.67 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
salonik_dzien3.jpg
salonik_dzien3.jpg [ 51.67 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
salonik_dzien2.jpg
salonik_dzien2.jpg [ 51.43 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
salonik_dzien1.jpg
salonik_dzien1.jpg [ 52.49 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
pokoj4.jpg
pokoj4.jpg [ 46.02 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
pokoj3.jpg
pokoj3.jpg [ 39.39 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
pokoj2.jpg
pokoj2.jpg [ 53.23 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
pokoj1.jpg
pokoj1.jpg [ 47.05 KiB | Obejrzany 2738 razy ]
 Profil Relacje PM off
6 ludzi lubi ten post.
kacper451 uważa post za pomocny.

#1163 PostWysłany: 24 Kwi 2023 13:18 

złoty
Nazwa hotelu:Double Tree by Hilton Goa - Panaji

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upg do DELUXE SUITE RIVER VIEW, early check-in, wstawka, bezpłatny mini-bar w pokoju

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Przez cały dzień dostępne są owoce, kawa, herbata i zimne napoje bezalkoholowe. Podczas Happy Hour (17.00-19.00) cztery przekąski na ciepło (dwie mięsne, dwie vege), jakieś sałatki oraz alkohol. Alkohole podaje obsługa.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel jest nowy. Oddany niecały rok temu. Na jednej ze ścian były jescze bambusowe rusztowania. Wykończenie w typowo miejscowej jakości.
Obsługa bardzo miła i pomocna. Przyczepić można się do śniadań, które są bardzo urozmaicone, ale 90% to dania typowo indyjskie. Jest stacja z naleśnikami i omletami. Brak wędlin i jak na Indie bardzo mało surowych owoców.
Dużo lepiej wygląda sytuacja z restauracją hotelową. Jak już się człowiek przyzwyczai do ostrości to jest bardzo smacznie. Szczególnie polecam owoce morza.

Inne uwagi:Hotel jest pośrodku niczego. Około 5 km od Old Goa. Prawie 20 od najbliższej plaży w Candolim. Taksówki hotelowe są 3 x droższe niż przez apkę więc lepiej się zaopatrzyć w Goa Miles.
Goście hotelu to w 90% Hindusi i zachowują się jak typowi Hindusi, za to podczas naszego pobytu nie było "braci" ze wschodu.

Załącznik:
IMG_8757.jpg
IMG_8757.jpg [ 222.79 KiB | Obejrzany 2667 razy ]

Załącznik:
IMG_8756.jpg
IMG_8756.jpg [ 210.62 KiB | Obejrzany 2667 razy ]

Załącznik:
IMG_8758.jpg
IMG_8758.jpg [ 183.03 KiB | Obejrzany 2667 razy ]

Załącznik:
IMG_8764.jpg
IMG_8764.jpg [ 165.59 KiB | Obejrzany 2667 razy ]

Załącznik:
IMG_8761.jpg
IMG_8761.jpg [ 363.04 KiB | Obejrzany 2667 razy ]
11 ludzi lubi ten post.
4 ludzi uważa post za pomocny.

#1164 PostWysłany: 28 Kwi 2023 03:28 

Ja niestety review bez zdjęć, bo nie mam w zwyczaju robić, a teraz już za późno. Niemniej na mapsach jest aż nadto foteczek od instagram'erów.

------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Curio Hilton - Kraków
Twój status w programie lojalnościowym: Gold
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: upg do deluxe town view, late check-out, wstawka owoce
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): hotel nie posiada takowego

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Hotel jest nowy (lipiec 2022 o ile sie nie myle). Wyposażenie i standard pokoju jak dla mnie był fenomenalny (mam troche zboczenie na stare budynki). Restauracja a'la carte - super, często w niej jadaliśmy (long stay), śniadania takie sobie (jakbym nie miał darmowych z golda to wolałbym za te same $ zjeść na mieście). Obsługa front-desku, restauracji i spa miła choć z łapanki jeżeli chodzi o ogarnięcie czegokolwiek (z deka słabo jak na 5*). Fantastyczne drinki w barze.

Inne uwagi: hotel przy samym rynku. Mieliśmy widok na ulicę i nie dla każdego będzie to plus biorąc pod uwagę że rynek w Krakowie to miejsce dla pijackiej tłuszczy zza granicy.

------------------------------------------------------------------------

Nazwa hotelu: Hilton - Gdansk
Twój status w programie lojalnościowym: Gold
Rodzaj zarezerwowanego pokoju: najtańszy
Przywileje otrzymane w związku ze statusem: late check-out, niby-lepsze wifi
Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): pełna
Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): brak (chyba nie ma?)
Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:
Pokoje między tym a Curio w Krakowie to jak dzien do nocy (mimo ze niby jeden i drugi 5*), no ale ten byl prawie o połowe tanszy. Obsługa bardziej rozgarnięta, uprzejma i mimo braku upg to można było poczuć, że rozpoznają status (mimo, że mam tylko golda). śniadania lepsze niż w curio, natomiast a'la carte jest, nawet nie wiem jak to nazwać.. ekscentryczna to chyba dobre słowo (ewidetnie ktoś idzie po 3 gwiazdki miszelena) -- w mojej ocenie lepiej wygląda niż smakuje.

Inne uwagi: nietypowe jest to, że 2/3 obslugi hotelowo-restauracyjnej to azjaci (chyba Tajowie?), którzy nie mówią po Polsku. Rozumiem, że większość gości to Szwedzi, którzy również tego nie czynią, ale mimo tego, że władam angielskim, to czułem się trochę nieswojo, chociaż to raczej przez różnice kulturową -- oni się dużo uśmiechają, aż za dużo, i za szeroko (a ja jestem ponurym, stetryczałym zgredem).
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1165 PostWysłany: 04 Maj 2023 17:48 

HON fly4free
-- 28 Kwi 2023 18:43 --

Nazwa hotelu:Hilton Cairo Heliopolis

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do executive (wprawdzie w apce przez pewien czas był widoczny suite, ale potem się to zmieniło na EXTVE - nie drążyłem, bo pierwszego na 1 noc nie potrzebowałem, a bardziej zależało mi na późnym wymeldowaniu, wymeldowanie o 17 bez najmniejszego problemu, wstęp do EL, spora wstawka powitalna - duży kosz owoców + 5 ciastek w stylu arabskim

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):standardowa

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Niewielkie pomieszczenie na parterze, pozornie otwarte, ale obsługa czuwa i szybko pojawia się zapytać o pokój, w ciągu dnia standardowo drobne przekąski (ciastka, suszone owoce), softy, kawa - w tym na zamówienie przynoszona z kawiarni obok; od 15 - "light lunch" czyli talerz z kanapkami i ciastkami przynoszony przez kelnera, wieczorem happy hours z kolacją - kilka dań na ciepło + przekąski + desery, akurat była kuchnia... tajska; alkohole dostępne na życzenie i podawane przez obsługa - nie wystawione. Ogólnie EL słabszy niż np. w Hilton Ramses

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel ma swoje lata co widać po wystroju i architekturze, obok trwają prace renowacyjne w WA, więc może i tutaj będzie potem jakieś odświeżenie stopniowe, pokoje standardowe, na plus ekspres do kawy kapsułkowy, na terenie hotelu kilka basenów w ogrodzie, centrum spa, siłownia (dość sensowna). Śniadanie - standardowy bufet ze sporym wyborem lokalnych dań. Lokalizacja - blisko lotniska (darmowy shuttle co godzinę). Bardzo sympatyczny i pomocny personel - to duża zaleta. Generalnie - spoko jeśli ktoś chce / potrzebuje hotelu w pobliżu lotniska; na pierwszą wizytę w CAI lepiej wybrać oczywiście coś w centrum

Nazwa hotelu:DoubleTree Phuket Banthai Resort

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:King Deluxe

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do King Deluxe Pool Side, wcześniejsze / późniejsze zameldowanie/wymeldowanie, voucher na drinka (dowolna pozycja z menu w barze z drobnymi wyłączeniami), 25% zniżki w restauracji

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Świetna lokalizacja jeśli komuś pasuje Patong, praktycznie przy samej plaży (przejście przez ulicę), kilka kroków do klubów, samo centrum, ale hotel jest położony zarazem w głębi co gwarantuje ciszę i spokój od szumu miejskiego. Pokój z bezpośrednim wejściem do basenu fajny i dość nowoczesny, choć po niektórych elementach wyposażenia widać zużycie; w hotelu są aż trzy duże baseny w ogrodzie, więc praktycznie cały czas są puste / prawie puste; można bez żadnego problemu popływać, są też masaże, poolbar, wszystko fajnie urządzone i utrzymane. Śniadanie w restauracji, która jest w uliczce prowadzącej do głównego budynku hotelowego - sympatyczna, sprawna obsługa, spory wybór dań, dobra jakość. Tak samo w głównej restauracji serwującej lunche i kolację - ze zniżką 25% ceny całkiem okej - jak na poziom cen w Patong ogólnie w lepszych knajpach - czyli w sumie zbliżone do polskich. Jedzenie bardzo smaczne i zawsze super podane, więc o ile ktoś nie ma ochoty łazić po tańszych barach i garkuchniach, to szkoda IMO nawet szukać innych opcji poza hotelem. Na miejscu siłownia 24h całkiem sensownie wyposażona. Obsługa w całym hotelu, jak to w Tajlandii, bardzo sympatyczna, miła, pomocna. Podsumowując nawet jak można się do kilku drobiazgów przyczepić, to ogólnie hotel polecam i chętnie go ponownie wybiorę będąc w Patong .

Inne uwagi:W obecnej promocji sezonowej pobyt daje +4 k punktów
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#1166 PostWysłany: 06 Maj 2023 20:28 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu:Hampton by Hilton London Stansted Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Twin Room

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do Queen Room with Runway View, powitalny upominek (dwie przekąski do wyboru)

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):nd

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hotel zarezerwowałem z uwagi na nocną przesiadkę na STN oraz podróż z dzieckiem, z którym ciężko byłoby o spanie w terminalu. Hotel położony jakieś 5 min piechotą od terminalu, z widokiem na lotnisko i pas startowy. Dostaliśmy niby upgrade, ale do Queen, który miał dosyć wąskie łóżko.
Śniadania w porządku, ale standard niższy niż w lepszych polskich hotelach. Nie mniej wybór ciepłych dań był w porządku. Brakowało tylko porządnej jajecznicy lub jajek gotowanych, bo to co dawali to nie nadawało się do jedzenia. Reszta była ok.

Image
Image
Image
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1167 PostWysłany: 09 Maj 2023 20:38 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Seoul Gangnam

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:standardowy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:wcześniejsze zameldowanie, późniejsze wymeldowanie o 2 h, voucher na napój w kawiarni, wstawka powitalna - ładne pudełko tradycyjnych słodyczy koreańskich + list

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):za $

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):brak w hotelu

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nowy hotel w słynnej dzielnicy Gangnam, łatwy dojazd autobusem 6009 z ICN prawie pod drzwi, obsługa jak to Korei bardzo miła choć nieco sztywna, pokój dość przestronny, świeży, nowocześnie urządzony z panelem sterującym oświetleniem i AC, podgrzewaną toaletą itp. Śniadania bufet w stylu zauważalnie koreańskim, ale z pozycjami "standardowymi" także, ogólnie duży wybór. Na dachu hotelu basen, ale żeby z niego skorzystać (o ile jest pogoda), trzeba zadeklarować godziny w narzuconych przedziałach i można to zrobić raz dziennie w weekendy i chyba 2 razy dziennie w inne dni - w sumie pogody teraz na początku maja kąpielowej jeszcze nie było, więc nie wnikałem szczegółowo w tę skomplikowaną politykę. Niewielka siłowania czynna 24/h. Przy hotelu działa kawiarnia otwarta też dla nie-gości od ulicy, w której można było zrealizować voucher powitalny. Nie było problemu z przedłużeniem pobytu ale tylko o 2 godziny. Generalnie całkiem fajny, nowy obiekt - jeśli ktoś poszukuje w tej dzielnicy noclegów warto wziąć pod uwagę

Inne uwagi:Check-out formalnie do 11
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1168 PostWysłany: 09 Maj 2023 21:33 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 736 023
złoty
Nazwa hotelu:Hilton Garden Inn Kraków Airport

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Twin Room - najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade to Twin Corner Room, śniadania, 750 pkt

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):za punkty

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Najlepszy hotel w przypadku wczesnego wylotu / przesiadki na kolejny lot z nocnym oczekiwaniem. Kilka kroków od terminalu. Śniadania bardzo dobre, w tym live cooking przynoszone do stolika, niestety tym razem z pośpiechu nie zrobiłem zdjęć.

Inne uwagi:brak
Image
Image
Image
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1169 PostWysłany: 10 Maj 2023 15:03 

HON fly4free
Nazwa hotelu:Conrad Bangkok Residences

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:One Bedroom Suite

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do One Bedroom Deluxe Suite, śniadanie, drobna wstawka powitalna

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Pobyt w CResidences nie daje wstępu do EL

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Nocleg z CR zarezerwowałem z czystej ciekawości, bo planowałem późny przyjazd wieczorem więc i tak nie skorzystałbym z udogodnień EL, a następnego dnia przenosiłem się do części hotelowej. Warto pamiętać, że w CR nie dostaniecie dostępu do EL bez względu na status. Apartamenty są już wyraźnie przestarzałe, jak dla mnie za ciemne / ponure, choć przestronne. Mieszczą się na niższych piętrach budynku, mają także osobne wejście na dole, chociaż recepcja jest wspólna z hotelem. Goście mieszkający w CR mogą także korzystać bez ograniczeń z całej infrastruktury hotelu (basen, siłownia itp.). Śniadania w głównej restauracji śniadaniowej Conrada. Ogólnie jednak nie polecam szczególnie - przynajmniej do czasu renowacji apartamentów. Zdecydowanie lepiej wybrać oczywiście część hotelową.

Nazwa hotelu:Conrad Bangkok

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Premium King

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:upgrade do odnowionego Executive King, wstęp do EL, duża wstawka powitalna, zameldowanie o 10 rano

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):$

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Odnowiony, duży, z bardzo dobrą obsługą i przyzwoitą ofertą od śniadania po happy hours - w trakcie tych ostatnich codziennie inne dania, można spokojnie zjeść pełny posiłek, jedzenie dobrej jakości, rozbudowana karta koktajli, szampan, wina. W sumie nie mam większych zastrzeżeń

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Jeden z moich ulubionych hoteli w Bangkoku, do którego z chęcią wracam. Świetny, duży basen (chociaż dość zacieniony), duża, bardzo dobrze wyposażona siłownia, nowoczesne, odświeżone pokoje EXTVE, ale przede wszystkim obsługa - sympatyczna, bardzo pomocna, bardzo profesjonalna, wszystko z uśmiechem - to ogromna zaleta tego miejsca, która przykrywa ewentualne drobne niedociągnięcia. Tym razem, tak jak i za każdym poprzednio, czułem się tam autentycznie mile widziany. Jedyne czego nie polecam to śniadań w głównej restauracji - jest tam zawsze tłoczono, jakoś ciasno, nie lubię tego miejsca - zdecydowanie lepiej IMO jadać śniadania w EL, zwłaszcza, że jest też przyzwoita karta dań na zamówienie plus bufet

Inne uwagi:Pobyty w CR i C są traktowane jako osobne, nawet jak są pod rząd. Naliczone zostaną więc osobno każdy jako stay + osobno wszystkie punkty promocyjne itp.
 Profil Relacje PM off
4 ludzi lubi ten post.

#1170 PostWysłany: 14 Maj 2023 09:41 

niebieski
Krótko (Diamond, grupa 3-osobowa):

Hilton Garden Inn Vilnius City Centre - wyższe piętro, śniadania dla 3 osób, 5 Eur zniżki na parking, część obsługi mówi po polsku, lokalizacja

Hilton Garden Inn Riga Old Town - 1 darmowa doba za parking, śniadanie dla grupy, od 16 do 18 w barze dla Goldów i Diamondów jest wystawka: alko, napoje, przekąski, super lokalizacja.

Polecam te 2 holele oraz oczywiście miasta. Fajne połączenie typowych europejskich starych miast z sowieckim mirem. W Rydze wszędzie słychać język rosyjski, a w Wilnie polski. Ceny zbliżone do polskich, a Litwa jest trochę tańsza od Łotwy.
 Profil Relacje PM off
5 ludzi lubi ten post.

#1171 PostWysłany: 16 Maj 2023 11:13 

srebrny
Nazwa hotelu: Hilton Garden Inn Malaga

Twój status w programie lojalnościowym: diamond

Rodzaj zarezerwowanego pokoju: twin

Przywileje otrzymane w związku ze statusem: śniadanie, voucher do baru, darmowy parking

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG): punkty

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś): N/D

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?: Niewiele było tutaj opinii o tym hotelu i raczej pozytywne. Dlatego zdecydowałem się na jeden pobyt po wieczornym przylocie, zresztą to jedyny Hilton w Maladze. Niestety wg mnie to hotel już dość przeciętny, meble zużyte, na korytarzu czuć specyficzny zapach, a w pokoju i okolicach basenu nie było zbyt czysto. Bardzo wolna obsługa (tylko jedna osoba), więc oczekiwanie i sam check-in zajął dobre 20-25 min. Z przywilejów nie było upgrade z uwagi na brak wolnych apartamentów, ale było wspomniane info o darmowym parkingu z uwagi na status. Chociaż można było za darmo zaparkować na ulicy 30-50m dalej, więc to żaden przywilej, a zresztą pod samym hotelem i tak nie było już miejsc. Plusem był natomiast voucher do baru dla wszystkich 4 osób, możliwy do wykorzystania na piwo, wino/sangrię i softy. Ponadto śniadanie było bardzo dobre i różnorodne. Podsumowując: hotel przeciętny porównując do innych HGI, ale na krótki pobyt jest ok.

Inne uwagi: brak
 Profil Relacje PM off
7 ludzi lubi ten post.

#1172 PostWysłany: 16 Maj 2023 13:03 

złoty
Nazwa hotelu:Hilton Mersin

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:Najtańszy

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:Upgrade do suite z widokiem na może, śniadanie dla 3 osób, dostęp do saloniku, wstawka

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):Salonik znajduje się na parterze obok recepcji. W ciągu dnia kawa/herbata. Jedzienie wjeżdża o 18.30. Były do wyboru dwa dania na ciepło, zupa, kilka sałatek oraz tony tureckich deserów. Oczywiście herbata, kawa i napoje z i bez alkoholu.

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:Hmm. Z jednej strony widać, że hotel ma swoje lata. Z drugiej jest tani, nas samym morzem i fajnie karmią. Problemem dla niektórych może być brak plaży (w okolicy są trzy takie jak na zdjęciu).
Samo Mersin jest miastem specyficznym. Jest ładnie, niby turystycznie, ale 99% tych turystów to Turcy. Jak ktoś lubi taki klimat to polecam. Mi się podobało.

Załącznik:
IMG_8931.jpg
IMG_8931.jpg [ 205.22 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8932.jpg
IMG_8932.jpg [ 193.14 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8933.jpg
IMG_8933.jpg [ 198.64 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8934.jpg
IMG_8934.jpg [ 197.18 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8937.jpg
IMG_8937.jpg [ 290.95 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8938.jpg
IMG_8938.jpg [ 408.98 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8942.jpg
IMG_8942.jpg [ 407.14 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8955.jpg
IMG_8955.jpg [ 272.04 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8957.jpg
IMG_8957.jpg [ 274.34 KiB | Obejrzany 1596 razy ]

Załącznik:
IMG_8961.jpg
IMG_8961.jpg [ 274.3 KiB | Obejrzany 1596 razy ]
10 ludzi lubi ten post.
3 ludzi uważa post za pomocny.

#1173 PostWysłany: 16 Maj 2023 13:20 
Awatar użytkownika

srebrny
@tasma , podobny klimacik jak Adana. Ale nie mogę się przekonać do tych popandemicznych cen :( Covid wróć...
 Profil Relacje PM off  

#1174 PostWysłany: 16 Maj 2023 13:28 

złoty
@ghostwriter
Ja płaciłem trochę ponad 100EUR za nockę. W porównaniu do DT w Adanie było o połowę taniej.
Adana jest większym miastem i nie nad morzem. Choć nie powiem, też przypadła mi do gustu. Jedyne co mi się nie podobało w tym rejonie Turcji to problem z dogadaniem się. Mało kto mówi w innym języku niż turecki.

#1175 PostWysłany: 16 Maj 2023 13:43 
Awatar użytkownika

srebrny
@tasma , ceny są okej, przynajmniej w Mersin, po prostu pamiętam ten hotel z 2020 roku i kosztował wtedy jakieś 15k punktów, a może 10k. Za Adanę na pewno płaciłem 10k (i Hilton i DT były w tej samej stawce). Dzisiaj cena Hiltona w Adanie wydaje mi się nieakceptowalna - to był fajny hotel, ale nie aż tak. No i fakt, że nie nad morzem, ale cały kompleks basenów i SPA pozwalały odpocząć.

No i właśnie to mi się podobało, że śladów typowego turysty tam niewiele. A w Adanie to miałem problem żeby przed wyjazdem jakiś filmik z miasta na YT w dobrej jakości zobaczyć.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#1176 PostWysłany: 17 Maj 2023 15:13 
Awatar użytkownika

platynowy
@marek2011 Czy pokusilbys sie o ocene porownawcza w/w hoteli, w ktorych byles? A moze ktos inny ma porownanie....? Zastanawiam sie nad kilkudniowym pobytem w Kairze i oczywiscie problem pierwszego swiata MB, IHG, RR, a moze HH, tylko ktory :-)
Hilton Pyramids Golf Resort, Kair opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1576,51560&p=717763&hilit=kair#p717763
Ramses Hilton, Kair opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1576,51560&p=1534039&hilit=kair#p1534039
Hilton Cairo Heliopolis opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1576,51560&p=1612176&hilit=cairo#p1612176

Hilton Cairo Zamalek Residences opisz-swoj-pobyt-upgrade-wrazenia,1576,51560&p=1338643&hilit=kair#p1338643

A moze lepiej C, WA albo IC?
 Profil Relacje PM off  

#1177 PostWysłany: 17 Maj 2023 15:38 

HON fly4free
@jaco027: jeśli będziesz pierwszy raz w CAI to z Hiltonowych chyba lokalizacyjne najlepiej sprawdzi się Ramses bo jest blisko starego Kairu, nad samym Nilem, blisko na Zamalek, a zarazem stosunkowo szybki dojazd na lotnisko i do Gizy. Jednocześnie ma EL z całkiem solidną ofertą wieczorem więc spokojnie odpada kwestia kolacji. Z kolei H. Pyramids pasuje bardziej, jeśli chcesz się skupić na 2-3 dniowym zwiedzaniu nekropolii na południe od Kairu + ewentualnie rozważasz wypad do np. Fajum. Hotel ma też EL ale jaka jest teraz oferta - nie wiem, bo ostatni raz byłem dobre lata temu. WA jest obecnie nieczynna (remont), więc zależy kiedy się wybierasz, będzie znów czynna od połowy sierpnia. Po remoncie będzie pewnie robiła najnowocześniejsze wrażenie , ale jednak lokalizacyjne jest dość daleko od centrum miasta.
Co do H Zamalek - nie znam tego hotelu osobiście, zawsze go odrzucałem bo był zwykle droższy od innych, a nie ma EL.
Masz jeszcze Conrada - najbardziej można go porównać do Ramsesa lokalizacyjne, ale to też stary hotel, a zarazem droższy od R - osobiście nie widziałem sensu specjalnego, żeby za niego dopłacać extra.
Jeśli ważną dla Ciebie kwestią są np. baseny, to najlepsze ma H. Heliopolis (w tym jeden głęboki na 3 m!) i H. Pyramids (duży, typowo resortowy).
 Profil Relacje PM off
3 ludzi lubi ten post.

#1178 PostWysłany: 17 Maj 2023 15:43 

Loty: 372
Kilometry: 907 939
niebieski
ghostwriter napisał(a):
@tasma , ceny są okej, przynajmniej w Mersin, po prostu pamiętam ten hotel z 2020 roku i kosztował wtedy jakieś 15k punktów, a może 10k. Za Adanę na pewno płaciłem 10k (i Hilton i DT były w tej samej stawce). Dzisiaj cena Hiltona w Adanie wydaje mi się nieakceptowalna - to był fajny hotel, ale nie aż tak. No i fakt, że nie nad morzem, ale cały kompleks basenów i SPA pozwalały odpocząć.

No i właśnie to mi się podobało, że śladów typowego turysty tam niewiele. A w Adanie to miałem problem żeby przed wyjazdem jakiś filmik z miasta na YT w dobrej jakości zobaczyć.

Jak teraz spojrzałem ,że 40k trzeba dać za jeden nocleg w Hiltonie Mersin i tak samo w Adanie to o mało nie spadłem z krzesła . Jeszcze przed pandemią i w trakcie udało mi się tam spać za 40k ale za ...5 nocy w każdym !!! (piąta noc za darmo , każda noc za 10k) Dodatkowo złożyłem reklamację na Mersin , bo basen był w remoncie a nie poinformowali o tym ( a tam rzeczywiście plaż w pobliżu nie ma ) , więc tam spałem prawie za darmo :)
W saloniku w Mersin było na pewno piwo i wino a w Adanie pełna lista alkoholi do wyboru .
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.

#1179 PostWysłany: 18 Maj 2023 10:18 
Awatar użytkownika

srebrny
@jaco027 , ja byłem w HI Maadi i Marriott Mena House.

Ten drugi chyba bardzo podrożał, na pewno nie płaciłem za niego więcej niż 800. Ale bez wątpienia spektakularna lokalizacja..

Holiday Inn na tle oferty Hiltona wychodzi dość drogo, czy to za punkty, czy za gotówkę, ale ja za niego płaciłem wtedy jakieś 250 zł, teraz to bardziej 600...

Ale te dwa hotele były nowoczesne, nowe, świeże, w dobrym współczesnym standardzie. To jest aspekt, który uważam za warty podkreślenia, bo hotele w Egipcie bardzo często są po prostu stare i wysłużone, śmierdzą papierosami itd. Była to wtedy miła odmiana na tle innych obiektów z innych miast.

Teraz też się wybieram, bo jakoś nie mogę przestać myśleć o tym nowym muzeum :) I też się zastanawiam co mam brać. Wstępnie myślę o IC Citystars, ale trochę też zastanawia mnie ten Conrad. Ale to dopiero w październiku, oczywiście zrecenzuję na stosownych forach.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.
jaco027 uważa post za pomocny.

#1180 PostWysłany: 18 Maj 2023 10:55 

HON fly4free
Niestety zgadza się, hotele sieciowe w Kairze w zdecydowanej większości są stare i reprezentują styl / design lat powiedzmy średnio 90-ew. wczesnych 2000.
W Ramsesie niektóre pokoje zostały kilka lat temu odświeżone, więc jest lepiej; nie wiem jak to teraz wygląda w Conradzie pod tym względem.
Będzie też nowy Hilton Nile Maadi - więc nowoczesna baza się stopniowo rozbudowuje.
 Profil Relacje PM off
ghostwriter lubi ten post.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1507 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 56, 57, 58, 59, 60, 61, 62 ... 76  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości