Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:34 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
Kriss1 napisał(a):
Robiłem rezerwację koło 2 miesiecy temu na wylot z WMI FRancą. na karcie mam dalej loty z i do WMI(dzis drukowane, na piatek). iść do check-inu z tą kartą na okęciu czy spokojnie do security-checku bez potrzeby wymieniania?

jak byś przeczytał temat, zamiast panikowac, to byś wiedział, że możesz iśc spokojnie

🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙 🚨M-E-G-A❗🚨 Wypoczynek w Tajlandii za 2130 PLN 🔥😲😍 Loty, transfery + ⭐⭐⭐⭐ hotel z basenem, niedaleko plaży 🏝️👙
Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎 Leć do Miami za jedyne 1578 PLN 🌤️⛱️ Idealnie, bo w okresie jesień-zima ✈️😎
#22 PostWysłany: 08 Sty 2013 20:40 

Ok, w takim razie pytanie czy mogę dokonać wymiany karty pokładowej wcześniej niż w dzień wylotu? Wylot mam o 6.30 i jeżeli jest możliwość uniknięcia porannego stresu to wolę to załatwić wcześniej. Dodam że lecę z rejestrowanym bagażem.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:54 
Awatar użytkownika

Loty: 109
Kilometry: 141 606
srebrny
fatboy-slim napisał(a):
Ok, w takim razie pytanie czy mogę dokonać wymiany karty pokładowej wcześniej niż w dzień wylotu? Wylot mam o 6.30 i jeżeli jest możliwość uniknięcia porannego stresu to wolę to załatwić wcześniej. Dodam że lecę z rejestrowanym bagażem.

Jeśli lecisz z rejestrowanym to przy nadawaniu bagażu wymienią Ci kartę. Bądź tylko świadom, że to ta sama kolejka, w której staną również Ci, którym kart nie uznają. Więc nie przyjeżdżaj z rejestrowanym na 40 min przed wylotem.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 08 Sty 2013 22:58 
Awatar użytkownika

Loty: 59
Kilometry: 74 028
niebieski
Gorzej z tymi, którzy mają wylot od 16.01 - jak ja na przykład. Teraz nie idzie nawet odprawy zrobić, niby wszystko jest ok, po kliknięciu na "zgoda" wraca do początku. Cyrk ...

Wish to be on the road again ... next step is ...
don't know yet :)

Wybierasz się do Warszawy i potrzebujesz pomocy? Wal śmiało :)
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Sty 2013 00:23 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
Wylot to albo na lotnisku Ci drukną albo dzień wcześniej Ci się uda... Gorzej jak masz np powrót 16 stycznia, nie masz nadal możliwości odprawienia się i wydrukowania karty pokładowej. Sądzę, że na zagranicznym lotnisku nikt nie będzie słuchał, że "nie dało się wydrukować" tylko będą kazali płacić za odprawę na lotnisku :evil: ale poczekam jeszcze kilka dni zanim się będę denerwował...
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Sty 2013 19:26 
Awatar użytkownika

niebieski
https://wizzair.com/pl-PL/breaking_news

W końcu informacja o długiej odprawie pojawiła się oficjalnie na stronie wizza.

Ważna informacja dla pasażerów podróżujących z/do Warszawy

Z powodu licznych zakłóceń operacyjnych na lotnisku w Modlinie (WMI) Wizz Air największa niskokosztowa linia w Europie Centralnej i Wschodniej zdecydowała o przeniesieniu wszystkich lotów w okresie Świątecznym (od północy 17 grudnia do 22 stycznia) na lotnisko Chopina (WAW). Zmiana lotniska zapewni niezakłóconą podróż dla naszych 55 000 pasażerów w okresie Świątecznym, którzy w przeciwnym razie narażeni by byli na odwołania i zakłócenia lotów spowodowane brakiem systemu ILS na lotnisku w Modlinie.
Odprawa na lotnisku będzie zwolniona od opłat, ale może wiązać się ze znacznym czasem spędzonym w kolejce do odprawy.
Linie lotnicze Wizz Air potwierdzają przedłużenie swojej tymczasowej działalności operacyjnej na warszawskim Lotnisku Chopina do północy 22 stycznia, oczekując dalszych szczegółów związanych z naprawą pasa startowego na Lotnisku w Modlinie. Podjęcie decyzji o przedłużeniu tymczasowej działalności na warszawskim lotnisku było konieczne, aby umożliwić pasażerom planowanie przebiegu ich podróży, w czasie, gdy Wizz Air nadal oczekuje na aktualne informacje od portu lotniczego w Modlinie.

Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Sty 2013 23:42 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
ale nadal jest bałagan , nie rozumiem tylko tej jednej ale jakże ważnej kwestii

Dlaczego karty pokładowe przechodzą bez problemu , nie ma dodatkowych odpraw na lotnisku w przypadku Ryana , a w Wizzie - który w dodatku sam z siebie uciekł na Okęcie , robi cyrki z tymi kartami ? po gwizdek w takim razie sie odprawiać przez internet skro i tak musze drugi raz odprawić się ( a w zasadzie wymienić kartę pokładową ) na Okęciu ? Skoro jeden przewoźnik moze to drugi nie ? Coraz bardziej mnie to wkurza :-/

#28 PostWysłany: 10 Sty 2013 12:01 
Awatar użytkownika

srebrny
Jako ciekawostkę powiem tylko, że jeszcze 26.12 karty wizz działały bez problemów, 28.12 już nie (nie mam info o 27).
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 12 Sty 2013 21:04 

Witam. Dzisiaj w wolnym czasie byłem na Okęciu w celu wymiany kart pokładowej z takiej wydrukowanej przy odprawie online na taką, którą dają przy odprawie na lotnisku. Niestety zostałem poinformowany iż taka możliwość istnieje jedynie około 2 godzin przed terminem wylotu (lecę 13.01.2013 o 6:00), także wychodzi na to, że za bardzo nie ma sensu stawiać się wcześniej na lotnisku. Jedynie można wcześniej zając sobie miejsce w kolejce (dzisiaj karty pokładowe wydawali na stanowskach D41-D44 jak dobrze pamiętam). Tak w ogóle to kolejka szła dosyć szybko, a było całkiem sporo ludzi(około 18:15 były trzy loty Wizzaira), także myślę, że nie ma czym się przejmować. Przy bramkach bezpieczeństwa też nie było tłoku.
 PM off  

#30 PostWysłany: 13 Sty 2013 01:30 

Maris83 napisał(a):
Czyli jak ktoś leci LOTem na trasie BZG-WAW i transferowo z kartą Wizz wydrukowaną w necie podejdzie do gate, to go nie wpuszczą, a co za tym idzie 250€ nasze za odmowę przyjęcia na pokład? Czy gate może też wydrukować wtedy kartę jak w przypadku LOTu?

Nie, cofną cię do punktu odprawy biletowo-bagażowej?
P.S Jak tam 250 euro od Wizzaira za zmianę lotniska z Modlina na Okęcie? I jak tam z tymi tysiącami za bilet za 0zł z Alitalii?
O ile pamiętam o to pierwsze założyliśmy się nawet ;)
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 13 Sty 2013 03:54 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Leciełem 8-go z W6 z WAW(WMI) do BCN. Z kartą z netu musiałem stać do normalnej odprawy w kolejce. Wydaje mi się, że każdy z wydrukowaną musi stanąć do kolejki, zresztą podczas odprawy jest napisane "odprawa na lotnisku-bezpłatne" i brak na wydrukowanej karcie napisu "online check-in". Lot o 6.10 kolejka na 5 min do odprawy, również na security bardzo mała kolejka.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 13 Sty 2013 13:46 

Loty: 40
Kilometry: 67 613
niebieski
marcind napisał(a):
Leciełem 8-go z W6 z WAW(WMI) do BCN. Z kartą z netu musiałem stać do normalnej odprawy w kolejce. Wydaje mi się, że każdy z wydrukowaną musi stanąć do kolejki, zresztą podczas odprawy jest napisane "odprawa na lotnisku-bezpłatne" i brak na wydrukowanej karcie napisu "online check-in". Lot o 6.10 kolejka na 5 min do odprawy, również na security bardzo mała kolejka.

super informacja, dzięki lece tez tym lotem tyle ze 22.01
Czyli na poranne loty nie ma tragedii , o której byłeś na lotnisku ?

#33 PostWysłany: 13 Sty 2013 13:53 

Zbanowany
niebieski
Lecialem 8.01 po 18, przed wejsciem do security jest duza informacja, ze pasazerowie WIZZAIR proszeni sa do ponownego odprawienia sie. Kolejka przy ich budzie o tej godzinie byla naprawde dosc sporych rozmiarow. Ja na szczescie lecialem Ryanairem, ale z ciekawosc 'obadalem' temat.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 13 Sty 2013 14:30 
Awatar użytkownika

Zbanowany
leciałem 8go a do kontroli w pip ludzi było,ale mila niespodzianka byliśmy ostatnimi pasażerami autobus tylko dla nas dwojga i miejsce w drugim rzędzie za free ;0
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 13 Sty 2013 14:35 

Loty: 62
Kilometry: 145 353
niebieski
Łysolek napisał(a):
marcind napisał(a):

super informacja, dzięki lece tez tym lotem tyle ze 22.01
Czyli na poranne loty nie ma tragedii , o której byłeś na lotnisku ?

Na lot o 6.10 na lotnisku byłem ok. 5.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 13 Sty 2013 20:08 
Awatar użytkownika

srebrny
Byłam dziś na lotnisku, wszyscy wizz muszą wymienić karty wydrukowane z net'a.
Od Pana z odprawy check-in usłyszałam "Drukowane karty nie działają i działać nie będą na Okęciu."
Więc nie ma co liczyć, że się sytuacja zmieni. Otwarte były trzy stanowiska Wizz z informacją 'Wszystkie loty', w kolejce było ok 1-2 osób do stanowiska (około godziny 17stej).
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 13 Sty 2013 20:44 

Kurde dobrze, że znalazłem ten temat, bo bym się krótko mówiąc....,,przeleciał'' :D

A wiecie może co w przypadku wylotu do Budapesztu, który jest teoretycznie na stale na Okeciu? Czy też trzeba stać w kolejce czy karty wydrukowane w domu wystarczą?
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 13 Sty 2013 21:03 

niebieski
Wlasnie w tym wypadku to dosc nierozsadne, ale jak lecialem 6.01 to wszystkim z naszej ekipy (6osob) kazano odebrac nowe boarding passy na lotnisku.

Ciekawostka - na nowych nie bylo info o malym/duzym podrecznym i troche bylo mi szkoda, bo kilkagodzin wczesniej kupilem 3 duze ;)))
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 16 Sty 2013 00:37 
Awatar użytkownika

niebieski
mkdabr napisał(a):
Wlasnie w tym wypadku to dosc nierozsadne, ale jak lecialem 6.01 to wszystkim z naszej ekipy (6osob) kazano odebrac nowe boarding passy na lotnisku.

Ciekawostka - na nowych nie bylo info o malym/duzym podrecznym i troche bylo mi szkoda, bo kilkagodzin wczesniej kupilem 3 duze ;)))

Ja lecę na FCO za parę godzin, przećwiczę temat jak wygląda sytuacja... na tą chwilę na stronie wizz brak informacji czy jest sens drukować ich bilety na Okęcie.

Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 16 Sty 2013 00:45 
Awatar użytkownika

niebieski
Tak jak bylo wspomniane wczssniej.
Loty w godzinach wczesnoporannych (06:00) bezproblemowo. Z tego co widziałem to chyba akurat trzy loty Wizzaira sa o tej godzinie (BCN, LONDEK I PARYZ).

dla świętego spokoju byłem o 4, ale spokojnie mozna bylo przyjechać na 5.

Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2

Załączniki:
uploadfromtaptalk1358289737080.jpg
uploadfromtaptalk1358289737080.jpg [ 147.89 KiB | Obejrzany 1386 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 97 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości