Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 19 Mar 2013 20:17 

Lecę pierwszy raz, na wstępie mówię, że szukałam odpowiedzi wszędzie również na stronach internetowych i nie znalazlam wyczerpującej odpowiedzi, (być może nie możemy sie dogadać z wyszukiwarką) Mam kilka pytań do was:
1) orientujecie się jakie są ceny alkoholi na okęciu, bo się zastanawiam czy taniej wyjdzie mi kupic w Polsce czy po wylądowaniu w Glasgow
2) mam dwie walizki, różnica miedzy wysokością jednej a drugiej wynosi 10 cm, nie wiem czy warto ryzykowac i brać większą (lecę tylko z bagażem podręcznym)
3) jak jest z kontrolami na lotnisku w Glasgow i czy to prawda, że nadal są kolejki przy security na okęciu.
dziekuję za wyrozumiałość i cierpliwość :)
 Profil Relacje PM off  

Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników? Słynny Babilon otwiera bramy dla turystów. Czy to będzie nowy hit dla podróżników?
TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę) TOP❗ Bezpośrednie loty na Kanary od 124 PLN (w jedną stronę)
#2 PostWysłany: 19 Mar 2013 20:29 

Jakimi liniami lecisz i jakie dokładnie są wymiary walizek ?

#3 PostWysłany: 19 Mar 2013 20:31 

Loty: 248
Kilometry: 373 049
niebieski
1) np.
-Soplicówka 0,5l 29 zl (poza UE 19)
-Żubrówka 0,5l 30 zl (poza UE 20)

Najprostszy algorytm liczący w przybliżeniu cenę na okęciu do krajów UE to 1,5*cena w biedronce

2)
Zależy jaką linią lecisz i jakie wymiary mają te walizki. Jeśli chodzi o kontrole na Okęciu to chyba nie istnieją, inna sprawa z powrotem - nie wiem czy kontrolują w Glasgow
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 19 Mar 2013 21:00 

Na każdym lotnisku w Polsce cena alkoholu w sklepach po kontroli jest min.50% wyższa od tej z np,biedronki czy z tesco.I to się nazywa "wolnocłowy" ale z flaszką z biedronki nie przejdziesz z podręcznym.
 PM off  

#5 PostWysłany: 19 Mar 2013 21:40 

Lece Wizzairem,

cała ta polityka z tymi durnymi wymogami odnosnie alkoholu (i nie tylko) jest śmieszna, przecież na każdej butelce jest banderola, to juz chyba samo z siebie wynika, że wódeczka nie była otwierana i nie zawiera nic szkodliwego (teoretycznie ) ;)

wymiary bagażu to 56 x 45 x 25 cm a ja mam jedna o wymiarach: 54x38x20 a drugą 65x40x26.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Mar 2013 21:43 

Bagaż w wizz:

1.Mały bagaż podręczny:
Bagaż podręczny o wymiarach nieprzekraczających 42x32x25 cm może zostać wniesiony na pokład samolotu bezpłatnie. Bagaż ten musi się mieścić pod siedzeniem przed pasażerem.

2.Duży bagaż podręczny:
Jeżeli bagaż podręczny przekracza wymiary małego bagażu podręcznego, ale nie jest większy niż 56 x 45 x 25 cm, można wnieść go na pokład samolotu po uiszczeniu opłaty w wysokości 45 PLN. Bagaż ten musi się mieścić w schowku nad siedzeniami pasażerów. Pasażer musi być w stanie osobiście umieścić bagaż w schowku.

A więc ta druga walizka nie przejdzie :(

#7 PostWysłany: 19 Mar 2013 21:49 

niebieski
Kasia2702 napisał(a):
wymiary bagażu to 56 x 45 x 25 cm a ja mam jedna o wymiarach: 54x38x20 a drugą 65x40x26.

no to jasna sprawa, że bierzesz tę mieszczącą się w wymiarach dużego bagażu podręcznego, no chyba, że chcesz dopłacać ;-)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 19 Mar 2013 22:09 

Nie wiem jak Wy patrzycie ale na moje oko do 42x32x25 żadna z jej 3 walizek się nie mieści ... także dopłata do dużego podręcznego 10 E lub kompresja bagażu tak żeby upchać w koszu, z doświadczenia wiem, że "walizkowcy" są dość dobrze sprawdzani, co innego z plecakiem...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 19 Mar 2013 22:13 

Kasia2702 napisał(a):
Lece Wizzairem,

Widać, że Kasia2702 bierze pod uwagę duży bagaż podręczny z dopłatą

#10 PostWysłany: 19 Mar 2013 22:15 

i raczej tak zrobię, wezmę mniejszą i sprawdzę jak to tam będzie. :)

Dzięki wielkie za pomoc :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości